Cum să acoperiți un manual

Manualele școlare pot fi foarte scumpe - de fapt, la unele colegii, studenții pot ajunge să cheltuiască peste 1.200 de dolari pe an numai pe cărți. De ce riscați deteriorarea sau distrugerea acestor investiții scumpe atunci când puteți face o acoperire rapidă și ușoară folosind foi de hârtie, Pungi de hârtie, sau bandă de duct? Penienii pe care îi cheltuiți pe o acoperire simplă de hârtie vă pot salva mâini de numerar pe termen lung, așa că nu așteptați - acoperiți-vă astăzi cărțile pentru o protecție durabilă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind o foaie de hârtie
  1. Imagine intitulată acoperă un manual Pasul 1
1. Obțineți suficientă hârtie pentru a vă acoperi cartea într-o singură coală. Cu această metodă, vom folosi o foaie de hârtie pentru a oferi manualului nostru un capac rapid, ușor și accesibil. Pentru a începe, puneți hârtia pe o suprafață plană, apoi deschideți cartea și puneți-o capacul pe hârtie. Lucrarea trebuie să se extindă dincolo de marginile cărții. Dacă nu, hârtia dvs. nu este suficient de mare.
  • Există o mare varietate de lucrări care sunt potrivite pentru acoperirea dvs. În general, lucrările mai groase (cum ar fi hârtia de construcție) vor oferi cea mai mare protecție, deși lucrările decorative (cum ar fi hârtia de ambalare) pot fi mai atrăgătoare vizuale. (Mai târziu în articolul va fi o discuție despre cum să decoreze și să consolideze copertele de hârtie.)
  • De asemenea, puteți utiliza materiale care sunt asemănătoare hârtiei, cum ar fi tapetul, Tyvek (adesea folosiți pentru ambalare) și banda de duct (vezi mai jos în articol).
  • Imaginea intitulată acoperă un manual Pasul 2
    2. Îndepărtați hârtia astfel încât să fie puțin mai mare decât cartea. Folosind o riglă, tăiați hârtia astfel încât să se extindă una până la doi centimetri sau astfel încât să treacă marginile lungi și la aproximativ două până la trei centimetri peste marginile scurte. Acest lucru dă acoperișului suficient material pentru a rămâne așezat în jurul cărții, dar nu atât de mult încât va fi ciudat să lucrați cu.
  • Imagine intitulată acoperă un manual Pasul 3
    3. Tăiați fante în formă de pene lângă coloană vertebrală. "coloanei vertebrale" este partea grea a cărții în mijlocul capacului unde se întâlnesc toate paginile. Faceți două tăieturi în formă de pană sau triunghi în mijlocul marginilor lungi ale foii de hârtie care se întind la marginea cărții. Aceste tăieturi ar trebui să se alinieze cu ambele capete ale coloanei vertebrale a cărții.
  • Dacă nu faceți acest lucru, veți intra în probleme în următorul pas atunci când pliați materialul de hârtie suplimentar peste marginile capacului. Este fizic imposibil să pliați hârtia peste paginile în sine, astfel încât capacul hârtiei să fie scunch și, eventual, să se rupă pe măsură ce deschideți și închideți cartea.
  • Imagine intitulată acoperă un manual Pasul 4
    4. Ori în margini. Alegeți fie capacul din față, fie din spate al cărții dvs. pentru a începe să faceți capacul. În primul rând, pliați marginile mai lungi ale hârtiei dvs. peste capacul cărții, astfel încât să stea împotriva lui în mod rezonabil strâns. Apoi, pliați cele patru colțuri ale hârtiei, astfel încât acestea să fie aliniate cu marginile pliere pe care tocmai le-ați făcut. În cele din urmă, pliați marginea mai scurtă a hârtiei pentru a finaliza capacul.
  • Utilizați bucăți de bandă pentru a vă menține munca împreună pe măsură ce mergeți și pentru a vă asigura capacul după ce ați terminat pliabile.
  • Imagine intitulată acoperă un manual Pasul 5
    5. Închideți cartea și repetați pentru cealaltă copertă. Când ați terminat de a încheia o parte a copertei dvs. noi, închideți cartea pentru al ține în poziție, deschideți capacul opus și repetați procedura de pliere exact ca mai sus. Bandă fiecare ori pe măsură ce mergeți.
  • Felicitări! Coperta dvs. de carte este acum completă. Tot ce faci pentru coperta dvs. după acest punct este complet opțional.
  • Un lucru pe care doriți să-l experimentați cu o bandă de bandă de-a lungul coloanei vertebrale, în timp ce cartea este închisă. În general, coloana vertebrală este partea capacului care primește cea mai mare uzură, astfel încât protejarea acestuia cu banda poate împiedica să poarte prematur.
  • Absingul colțurilor ajută la eliminarea unui punct comun de uzură. De asemenea, are avantajul de a face ca acoperirea să rămână în siguranță în cartea.
  • Bandele robuste precum banda de ambalare sau banda de duct sunt cel mai bine, deși scotch sau banda de mascare stratificați poate funcționa surprinzător de bine.Imagine intitulată acoperă un manual Pasul 6
  • Imaginea intitulată acoperă un manual Pasul 7
    6. Decoreaza-ti capacul! Înainte de a vă lua manualul în clasă, poate doriți să vă culcați capacul simplu, vechiul plictisitor. Cum vă faceți acest lucru depinde de dvs. - atâta timp cât ceea ce alegeți nu marchează sau vă dăunează cartea dvs., este probabil un joc corect. Mai jos sunt doar câteva idei - simțiți-vă liber să mergeți sălbatic cu propria dvs.
  • Desenele și doodlele (aveți grijă să nu utilizați pixuri sau markeri care sângerează prin capacul dvs.)
  • Autocolante
  • Duct desene de bandă
  • Design-uri de spațiu negativ (i.E., tăierea o parte a capacului într-o formă decorativă)
  • Cut-outs din reviste, reclame etc. Doar tăiați și lipiți.
  • 7. Etichetați manualul dvs. Etichetați manualul dvs. pe ambele față și pe coloanei vertebrale.Face ca fiecare carte să acopere distinctiv într-un fel, cum ar fi culori diferite, decorațiuni sau totuși funcționează pentru dvs. Când vă grăbiți, este ușor să confundați un manual cu altul în dulapul dvs., rucsac sau acasă.
  • Includeți o modalitate de a vă atinge dacă cartea este pierdută, cum ar fi școala dvs., un număr de telefon sau un e-mail. Dacă vă părăsiți manualul undeva, este mai probabil să ajungeți la dvs. sau la școală dacă bunoitorul care găsește că poate ști cum să-l aducă la tine.
  • Doar asigurați-vă că nu includeți informații de identificare sensibilă, cum ar fi o adresă sau un număr de identificare a studenților.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind o pungă de hârtie
    1. Imagine intitulată acoperă un manual Pasul 8
    1. Obțineți hârtie kraft. Materialul Go-to este hârtia groasă, maro numită Hârtie Kraft. Aceasta este pungile de hârtie ca cele de tip pe care le-ați putea ajunge la supermarket. Hârtie Kraft este disponibilă pe rulouri oriunde sunt vândute livrările de transport și este puțin mai ușor să lucrați cu. Cu toate acestea, evident că hârtia nu este liberă.
    • Asigurați-vă că sacul este suficient de mare pentru a acoperi ambele părți ale cărții dvs. înainte de a începe.
  • Imagine intitulată acoperă un manual Pasul 9
    2. Tăiați sacul într-o singură coală. Începeți prin tăierea fundului sacului de-a lungul pliurilor și îndepărtați-vă orice mânere dacă punga dvs. le are. Face o singură tăiere verticală de-a lungul uneia dintre colțurile sacului. Punga ta ar trebui să arate acum o singură foaie de hârtie unică și dreptunghiulară.
  • Imagine intitulată acoperă un manual Pasul 10
    3. Împingeți capacul dvs. ca pe o foaie normală de hârtie. Acum că ați transformat mai mult sau mai puțin sacul de hârtie într-o singură coală de hârtie, restul procesului este ușor. Doar urmați pașii din secțiunea de mai sus, utilizând sacul de hârtie cu tăiere în locul foii de hârtie specificate.
  • Ignorați faldurile care pot rămâne în foaia de hârtie pe care ați tăiat-o din sacul de hârtie - faceți propriile false.
  • Călcarea hârtiei pe căldură medie pe un fier poate scăpa de orice semne de pliere care vă pot confunda, sau faceți doar o bucată de hârtie foarte frumoasă, ordonată.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind banda de duct

    Făcând o bandă de duct "Foaie"

    1. Așezați o singură bandă de bandă lipicios în sus. În ceea ce privește durabilitatea pe termen lung, este greu să bată o copertă de manual realizată în întregime din banda de conducte.
    • Cu toate acestea, deoarece banda de duct direct la manual poate fi destul de dăunătoare în propriul său drept, înainte de a începe, va trebui să faceți o "foaie" de material de bandă care nu este lipicios pe ambele părți. Acest lucru nu este la fel de greu ca și cum sună, deși poate fi oarecum consumatoare de timp. Pentru a începe, trageți o singură bandă lungă de bandă și puneți-o pe zona de lucru cu fața în sus.Imagine intitulată acoperă un manual Pasul 11
  • Fâșia ta de bandă ar trebui să fie de aproximativ trei până la șase centimetri mai mult decât cartea ta este în înălțime. În restul acestei secțiuni, veți dori să utilizați benzi de bandă care sunt de aproximativ aceeași lungime ca și primul dvs., dar păstrați minte că nu trebuie să fie exact la fel.
  • Imagine intitulată acoperă un manual Pasul 12
    2. Așezați o bandă de bandă pe partea de sus lipicioasă în jos. Ia o a doua bandă de bandă și cu mare grija Așezați-l pe partea lipicioasă în partea de sus a primului astfel încât să acopere aproximativ jumătate din prima piesă. Apăsați-l în jos pentru ca nu există riduri.
  • Imagine intitulată acoperă un manual Pasul 13
    3. Pliați prima bandă de bandă. Luați prima bucată de bandă (cea care este lipicioasă în sus) și se îndoaie peste partea de sus a celei de-a doua, apăsând-o pentru a obține o pliere curată și uniformă. Acest lucru formează acum unul "margine" din foaia dvs. - veți continua să așezați mai multă bandă în direcția opusă.
  • Imaginea intitulată acoperă un manual Pasul 14
    4. Flip peste și repetați. Așezați o a treia bandă de bandă pe bandă care este acum lipicios. Asigurați-vă că nu lăsați lacune în cazul în care adezivul lipicios poate fi văzut - dacă acestea sunt presate împotriva acoperirii cărții, pot provoca ruperea.
  • Puteți chiar să doriți să vă suprapuneți ușor banda pentru a vă asigura că nu apare nici o lipire.
  • Imaginea intitulată acoperă un manual pasul 15
    5. Continuați acest model până când aveți o "foaie" mai mare decât cartea ta. Continuați să vă răsuciți banda și să așezați benzi noi. Înainte de mult timp, ar trebui să aveți a "foaie" Asta e partea lipicioasă pe ambele părți. Odată ce această foaie este suficient de mare pentru a lăsa câteva centimetri pe fiecare parte a cărții dvs., faceți cea de-a doua margine prin plierea piesei finale de bandă înapoi pentru a ascunde partea lipicioasă.
  • Imagine intitulată acoperă un manual Pasul 16
    6. Îndepărtați-vă "foaie" într-un dreptunghi uniform. Deschideți cartea dvs. și așezați-o în jos pe foaia dvs. Utilizați un conducător pentru a marca linii drepte de-a lungul marginilor foii dvs. care taie toate benzile nepotrivite. Utilizați o pereche de foarfece, o lamă de ras sau un cuțit X-Acto pentru a tăia de-a lungul acestor linii.
  • Când ați terminat, ar trebui să aveți o foaie perfect dreptunghiulară (și încă se extinde dincolo de marginile cărții dvs. cu câțiva centimetri pe fiecare parte).
  • Punerea capacului dvs. în cartea dvs

    1. Imaginea intitulată acoperă un manual Pasul 17
      1. Tăiați găurile în formă de pană pentru coloana vertebrală a cărții. Comparativ cu a face foaia de bandă de duct, restul muncii dvs. este ușor. Începeți prin deschiderea cărții și punerea în jos a capacului în jos pe foaia de bandă a canalului. Utilizați tăieturi diagonale pentru a tăia o bucată mică în formă de pene deasupra și sub coloana vertebrală a cărții. Când ați terminat, ar trebui să existe lacune mici în partea superioară și inferioară a foii care se aliniază cu coloana vertebrală a cărții.
    2. Acest lucru se face din același motiv ca în metoda de hârtie de mai sus - fără acest lucru, deschiderea cărții pune stresul asupra porțiunii capacului de lângă coloană vertebrală, determinând-o să se pună în mod ciudat și în cele din urmă.
    3. Imagine intitulată acoperă un manual Pasul 18
      2. Marcați liniile de pliere pentru capacul benzii de canal. Împingeți marginile scurte peste capacele cărții și marcați liniile în care pliază foaia. Repetați acest proces de pliere și marcare pentru marginile lungi.
    4. Imagine intitulată acoperă un manual Pasul 19
      3. Apăsați aceste creșe. Îndepărtați cartea din foaie. Refoldați foaia dvs. de-a lungul liniilor pe care tocmai le-ați tras. Apăsați faldurile în jos pentru a face cresteri puternice. Așezați un obiect greu (cum ar fi manualul dvs.) deasupra fiecărui creț pentru câteva minute pentru a aplatiza faldurile.
    5. Imagine intitulată acoperă un manual Pasul 20
      4. Bandă capacul în jurul cărții dvs. Odată ce ați primit niște creșe frumoase, puneți-vă cartea înapoi pe foaie și pliați capacul în jurul acesteia, pliați marginile lungi ale foii din jurul capacului și apoi pliați marginile scurte cu faldurile diagonale. Utilizați benzi slabe de bandă de conducte pentru a fixa fiecare ori.
    6. Imagine intitulată acoperă un manual Pasul 21
      5. Opțional, decorați capacul. Felicitări - Acoperirea dvs. se face și puteți decora cu toate acestea doriți. În timp ce stilourile și markerii nu vor apărea bine pe bandă de duct închis, puteți încerca să faceți desene cu diferite culori de bandă, adăugând decorațiuni adezive (cum ar fi pietrele) și așa mai departe.
    7. Așa cum a fost recomandat deasupra, Etichetați manualele și Faceți-o ușor pentru o carte pierdută să vă găsească.
    8. De asemenea, puteți încerca să încercați benzi de bandă de mascare albă în jos pe capacul frontal și pe coloana vertebrală pentru a fi utilizate ca etichete. Aceasta este o idee bună pentru a urmări subiectul fiecărei cărți.

    sfaturi

    O idee de decorare este de a trage capace care au un adecvat "temă" Pentru carte, cum ar fi o hartă a lumii pentru un manual de geografie, un Quill și Inkwell pentru o carte engleză și așa mai departe.
  • Rețineți că puteți cumpăra, de asemenea, coperți de carte la magazinele departamentului, cum ar fi țintă, Walmart și așa mai departe (mai ales la căderea timpurie în jur "înapoi la școală" sezon).
  • Pentru o durabilitate maximă, puteți încerca "laminare" capacul tău, acoperind cu un strat de bandă de ambalare clară odată ce ați terminat desenul pe el.
  • Avertizări

    Folosind mai mult de o foaie de material pentru acoperirea dvs. este recomandată - aceste tipuri de capace pot purta de-a lungul cusăturii (chiar dacă este înregistrat și poate în cele din urmă să se destrame.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Manual pentru a acoperi
    • Hârtie sau țesătură pentru ao acoperi cu (vezi sfaturi)
    • Bandă
    • Duct sau bandă de ambalare
    • Markere și alte lucruri de decorare (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar