Cum să cumpărați un cod de bare

Coduri de bare, acele benzi de dungi verticale alternative albe și negre de lățime variabilă care apar pe tot ceea ce cumperi, au devenit o metodă standard de urmărire a produselor atât pentru inventar, cât și pentru vânzare. Spre deosebire de numerele de serie, care identifică un element unic (asemănător cu modul în care un număr VIN identifică o singură mașină), coduri de bare clasifică categorii de articole pe criterii, cum ar fi tipul, dimensiunea, stilul și prețul (de exemplu, toate marca X, modelul Y patru - sedanele în roșu). Dacă intenționați să vindeți un produs într-un cadru cu amănuntul, probabil că va trebui să aveți un cod de bare legitim pe ambalaj.Din fericire, indiferent dacă aveți nevoie de un cod de bare sau de mii sau doriți să le direcționați de la organizația de supraveghere sau să nu vă deranjeze să le cumpărați second-hand, procesul de achiziționare a codurilor de bare este relativ simplu.

Pași

Metoda 1 din 2:
Achiziționarea de coduri de bare unice pentru compania dvs
  1. Imagine intitulată Cumpărați un cod de bare Pasul 1
1. Determinați dacă este nevoie de un cod de bare unic.Dacă producă produse pentru vânzarea cu amănuntul, în special la principalele puncte de vânzare cu amănuntul, aproape sigur trebuie să aveți coduri de coduri de identificare pe ambalaj.Contactați comercianții cu amănuntul, inclusiv cei online, pentru informații.
  • Dacă intenționați să utilizați codurile de bare numai pentru a urmări procesul de producție și / sau pentru a gestiona inventarul (adică, acestea vor fi utilizate numai intern), ca producător vă poate defini propriile coduri de bare.Cu toate acestea, este cerut de organismul internațional de codificare a codului de bare (GS1) că aceste coduri de bare nu lasă spațiile de producție sau să fie oferite spre vânzare.
  • Dacă utilizați codul de bare în orice alt mod decât pentru urmărirea internă, aveți nevoie de unul autorizat de (dacă nu neapărat achiziționat direct de la) GS1.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cod de bare Pasul 2
    2. Contactați GS1. O organizație non-profit cunoscută sub numele de GS1 stabilește standardele pentru comerțul global folosind codurile de bare. GS1 operează în peste 100 de națiuni, astfel încât să puteți contacta probabil un birou din țara sau regiunea dvs.
  • Pentru a găsi cel mai apropiat birou GS1, vizitați site-ul GS1 (GS1.org) și faceți clic pe "Obțineți codurile de bare." Apoi alegeți cea mai apropiată organizația membrului GS1 din meniul derulant.
  • 3. Alăturați-vă GS1. Achiziționarea de coduri de bare direct de la GS1 a necesitat anterior un membru și plata unei taxe anuale, motiv pentru care unii oameni au preferat să-și cumpere codurile de bare de la reselleri pentru o taxă unică.
  • 4. Estimați câte coduri de bare aveți nevoie. Cel mai important lucru de înțeles este că fiecare variație a fiecărui produs pe care o vindeți necesită un cod de bare unic. Va trebui să determinați exact câte coduri de bare aveți nevoie înainte de a completa aplicația GS1.
  • 5. Alegeți opțiunea GS1 pe baza nevoilor codului de bare. https: // GS1US.Org / UPC-uri-coduri-prefixe / cod-a-barcode
  • Single GTin: Dacă aveți doar câteva produse care au nevoie de coduri de bare, aceasta ar putea fi cea mai rentabilă opțiune pentru compania dvs. Single Gtins reprezintă o opțiune excelentă pentru companiile mici care doresc să-și listeze rapid produsele de vânzare. Puteți să vă licențiați un singur GTin pentru 30 de dolari și nu există o taxă anuală de reînnoire. (Numerele de articole globale (GTins) sunt codificate în coduri de bare UPC.)
  • PREFIXUL COMPANIEI GS1: o prefixă a companiei GS1 permite companiilor să obțină mai multe coduri de bare la un moment dat, precum și să identifice locațiile, cazuri mixte, să creeze cupoane și să creeze niveluri mai ridicate de ambalaje ca un caz sau un palet. Prefixele companiei GS1 sunt excelente pentru companiile cu linii de produse în creștere. Puteți licența o prefix a companiei GS1 care vine în diferite "capacități" reprezentând numărul maxim de produse unice pe care le puteți identifica cu această licență. Atâta timp cât vă reînnoiți calitatea de membru în fiecare an, datele dvs. de produs vor rămâne legate de informațiile companiei dvs.
  • Imagine intitulată Înregistrați un cod UPC Pasul 2
    6. Completați aplicația și plătiți online. Procesul de verificare GS1 are 3 pași simpli (https: // GS1US.Org / UPC-uri-coduri-prefixe / cod-a-barcode):
  • Selectați un prefix al companiei GTin sau GS1 și puneți-le în coșul dvs. Furnizați informațiile dvs. de contact.
  • Plătiți taxele necesare.
  • Veți primi un e-mail de întâmpinare de la GS1 SUA în câteva minute. Acesta include toate informațiile importante pe care trebuie să le începeți, inclusiv accesul la MYGS1 US - Centrul dvs. de membru online.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cod de bare Pasul 7
    7. Creați codurile de bare.În loc să cumpărați coduri de bare deja create, pe măsură ce faceți atunci când achiziționați second-vă, atunci când achiziționați prin GS1, veți crea de fapt codurile de bare pentru produsul (produsele) dvs.
  • GS1 SUA oferă a "GS1 Hub de date din SUA" Interfața care vă permite să creați singur codurile de bare sau puteți utiliza (pentru o taxă) un furnizor autorizat de soluții GS1 SUA pentru a face munca pentru dvs.
  • Contactați GS1 SUA dacă aveți nevoie să modificați sau să adăugați la seria de coduri de bare pe care le creați.
  • Metoda 2 din 2:
    Cumpărarea codurilor de bare A la carte
    1. Imagine intitulată Cumpărați un cod de bare Pasul 8
    1. Stabiliți dacă aveți nevoie de un cod de bare unic de vânzare cu amănuntul. Acesta este aproape întotdeauna cazul dacă aveți un produs de vânzare cu amănuntul, deoarece marea majoritate a comercianților cu amănuntul necesită produse care intră în magazinele lor pentru a avea coduri de bare pe ambalaj.
    • Dacă vă vindeți lumanarile de casă pe piața agricultorului, probabil că nu veți avea nevoie de un cod de bare - la magazinul mic de pe colț, eventual și la un comerciant cu cutie mare, cu siguranță.Unele comercianți cu amănuntul online pot necesita, de asemenea, coduri de bare pentru scopuri logistice.Contactați comercianții cu amănuntul înainte de a continua cu sau fără coduri de bare.
    • Rețineți că această metodă descrie achiziționarea de coduri de bare de la revânzători care le-au cumpărat în vrac din organizația inițială (cunoscută sub numele de GS1).Unii comercianți cu amănuntul, cum ar fi țintă și Walmart, nu pot accepta astfel de coduri de bare secundare (chiar dacă sunt unice și legitime) deoarece vă cer, producătorul, să aveți un certificat de la GS1.Consultați cu amănuntul (e) intenționat înainte de a cumpăra coduri de bare.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cod de bare Pasul 9
    2. Determinați dacă aveți nevoie de un cod de bare UPC-A sau un EAN-13. În general, codurile de bare UPC-A sunt utilizate în Statele Unite și codurile de bare EAN-13 sunt utilizate predominant oriunde. Acest lucru înseamnă că în primul rând vânzați în SUA, ar trebui să obțineți un cod de bare UPC-A - dacă vând în mod predominant în afara SUA, ar trebui să obțineți un EAN-13.
  • Adevărul este spus, totuși, codurile de bare UPC-A și EAN-13 sunt practic identice și aproape întotdeauna interschimbabile - acesta din urmă are încă o cifră (13 în loc de 12) ca un cod de țară.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cod de bare Pasul 10
    3. Găsiți un reseller de coduri de bare care furnizează codul de bare pe care îl solicitați. Resellerii oferă coduri de bare legitime, legale pentru un cost unic. Mulți dintre ei furnizează ambele coduri de bare UPC-A și EAN-13.
  • Există mai multe locuri de reputație pentru a cumpăra coduri UPC-A și EAN-13.Asigurați-vă că faceți cercetări, deoarece există mulți vânzători care nu vând coduri GS1 și, în schimb, vând "coduri de aer" pe care GS1 nu le va verifica.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor colegiu Pasul 32
    4. Determinați câte coduri de bare aveți nevoie.Cumpărarea codurilor de bare secundare A la carte vă oferă mai multă flexibilitate pentru a cumpăra numai suma de care aveți nevoie, deși cumpărarea în vrac economisește bani pe cod de bare.Veți avea nevoie de 1 cod de bare pentru fiecare produs unic, precum și variația produsului pe care îl vindeți.
  • Ca un exemplu de câte coduri de bare aveți nevoie, să presupunem că vindeți un tricou cu logo-ul dvs. în față, în două culori (alb și albastru) și trei dimensiuni (S, M, L).Fiecare combinație de mărime și culoare necesită un cod de bare unic, ceea ce înseamnă că va trebui să cumpărați șase.Cu o varietate și complexitate crescută în linia dvs. de produse, cantitatea de coduri de bare unice de care aveți nevoie poate crește substanțial.
  • Ca un exemplu de la un reseller de coduri de bare, un cod de coduri costă 5 USD (o taxă unică) - 10 costuri de 15 USD și 100 $ 45 $.
  • Imagine intitulată Cumpărați un cod de bare Pasul 11
    5. Cumpărați codul de bare de la distribuitor.Majoritatea revânzătorilor vor trimite imediat prin e-mail o imagine a codului de bare, împreună cu numărul dvs. UPC / EAN, permițându-vă să îl includeți rapid în ambalajul produsului. Apoi puteți începe să utilizați codul de bare.
  • Asigurați-vă că imaginea codului de bare trimis la dvs. este clară și că copiile pe care le oferiți pentru ambalajul produselor dvs. sunt de aceeași calitate.
  • Codurile de bare nu trebuie neapărat să fie alb-negru, dar un contrast ridicat între barele alternative este esențial pentru citirea ușoară.
  • În unele cazuri ambalarea produselor (E.G. O cutie de potrivire) poate fi prea mică pentru a încorpora o imagine standard EAN și UPC Barcode furnizată de revânzători (37.29mm x 25.93). Acest lucru se datorează faptului că GS1 recomandă o reducere minimă de 80% a dimensiunii originale a codului de bare. Dacă ambalajul dvs. de produs este foarte mic, puteți cere reseller-ului dvs. să scaldă codul de bare pentru a se potrivi sau puteți obține coduri de bare mai mici de opt cifre EAN 8 de la GS1 direct.
  • Avertizări

    Achiziționați coduri de bare de la un reseller secundar cu grijă. Deși aceasta este o practică perfect juridică și codurile de bare pe care le vând sunt acceptate de marea majoritate a comercianților cu amănuntul, GS1 nu condamnă reselarea codurilor de bare în acest fel. Prin urmare, în ceea ce privește GS1, aceste coduri de bare de reseller aparțin cumpărătorului original care a primit numărul de identificare al companiei și nu la nici o companie care a achiziționat numărul.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar