Cum de a construi o aplicație blockchain

Blockchainul este un sistem de registru descentralizat și distribuit. O aplicație Blockchain este una care utilizează acest sistem pentru a oferi soluții variate, în funcție de utilizarea corespunzătoare. Aplicațiile Blockchain sunt denumite în mod obișnuit aplicații D, care pur și simplu reprezintă aplicații descentralizate / distribuite. Pentru a începe, trebuie să înțelegeți harta proiectului DAPP. Următoarele pași depun procesul de dezvoltare:

Pași

Partea 1 din 3:
Efectuarea unui plan de joc
  1. Imagine intitulată pas1wikihow
1. Aflați și înțelegeți conceptul Blockchain. Primul și cel mai fundamental pas este de a avea o înțelegere sigură a întregului concept de blocare. Acest lucru este extrem de important deoarece vă va permite să navigați prin următorii pași, mai ales când vine vorba de proiectarea arhitecturii corecte. Există numeroase surse disponibile online pentru a vă ajuta să vă familiarizați cu conceptele cheie ale blochanului cu unele site-uri care oferă cursuri educaționale.
  • Imagine intitulată pas2.wikihow
    2. Setați obiectivul (obiectivele). Setarea obiectivelor este extrem de importantă, deoarece acest lucru vă va oferi un accent și vă va îndruma prin restul pașilor. De ce construiești blockchain dapp? Ce sperați să realizați? Acestea sunt întrebările primare pe care trebuie să le adresezi.
  • Imagine intitulată pas3.wikihow
    3. Stabiliți cazul de utilizare necesar. Care este problema pe care Dappul dvs. va oferi o soluție la? Care ar trebui să fie una dintre întrebările dvs. principale. Prin abordarea acestei întrebări, veți fi stabilit cazul de utilizare.
  • Imagine intitulată pasul4.wikihow
    4. Să stabilească un mecanism adecvat de consens. Un mecanism consens este pur și simplu o modalitate prin care oamenii (prin noduri) ajung să fie de acord cu privire la valoarea unei soluții date (e.G. bunuri, servicii sau produse). În blockchain, următoarele sunt cele două metode utilizate în mod obișnuit de a obține consens:
  • Dovada muncii - aceasta necesită rezolvarea unei probleme matematice complexe criptate în bloc. Oricine oferă o soluție la această problemă, dovedește că a fost realizată că a fost făcută că a fost făcută prin confirmarea valabilității tranzacției în blocul care urmează să fie adăugat la registru. Dacă o majoritate confirmă soluția, care susține intrarea tranzacției în registru.
  • Dovada mizei - Dovada mizei este o modalitate de alocare a dovada de lucru pentru minerii bazați pe mizele (e.G. jetoanele) dețin rețeaua. Astfel, un consens majoritar nu este realizat de numărul de noduri (deoarece nu au dreptul de vot egal), ci de numărul de jetoane. Oricine deține mai multe jetoane are un cuvânt mai mare. Alegerea mecanismului dvs. de consens va depinde de:
  • Platforma dvs. aleasă - De exemplu, Bitcoin se bazează în mod tradițional pe dovada muncii, în timp ce EtheTeum se bazează pe dovada muncii, cât și pe dovada pachetului.
  • Cazul dvs. de utilizare particular
  • Partea 2 din 3:
    Luând pași concreți
    1. Imagine intitulată Step5.WikiHow_ (1)
    1. Stabiliți arhitectura corectă. Fiecare lucrare de bază a arhitectului este să vină cu un plan. Acesta este scheletul proiectului dvs. Un BLOCKCHAIN ​​adecvat Dapp Bluprint va include următoarele:
    • Cea mai potrivită platformă - e.G. Ethereum, Hyperledger, Corda, Iris, etc
    • Cea mai potrivită limbă de codificare - e.G. Soliditate, simplitate, Python, C ++, Java, jаvascript, Kotlin, etc. Limba de codare va depinde de platforma aleasă
    • Cum nodurile vor interacționa și vor tranzacționa
    • Cum se va realiza mecanismul de consens
  • Imagine intitulată pas cu pas6.wikihow
    2. Creați o hârtie albă. În termeni simpli, o hârtie albă este un plan de afaceri pentru proiectul dvs. DAPP. Acesta încorporează aspectele tehnice, financiare și de marketing ale proiectului dvs.
  • Imagine intitulată pas cu pas7.wikihow
    3. Injectați resursele în proiect. Orice proiect în dezvoltare necesită resurse adecvate. Dappul dvs. nu este o excepție. Următoarele sunt resursele cheie pe care le veți avea nevoie pentru proiectul dvs .:
  • Capital - E.G. bani, infrastructură, instrumente etc.
  • Echipe - E.G. Echipa de dezvoltare, echipa de audit, echipa de marketing etc
  • Organizare - E.G. Gestionarea capitalului, gestionarea echipelor, gestionarea proceselor și gestionarea altor resurse.
  • Imagine intitulată pas cu pas8.wikihow
    4. Cod și testați DAPP. Cadrul de codificare și limba sunt stabilite ca parte a planului. Dezvoltatorii vor continua să implementeze planul conform specificațiilor oferite. Prin urmare, planul trebuie să fie așezat într-un mod în care poate fi ușor de înțeles de către dezvoltatori. Odată ce codificarea este completă, este livrată echipei de audit pentru a testa și a verifica eficacitatea acestuia conform cerințelor.
  • Partea 3 din 3:
    Lansarea aplicației
    1. Imagine intitulată pas cu pas9.wikihow
    1. Lansați Dapp. Lansarea declară în mod public disponibilitatea DAPP pentru a vizita utilizatorii. Acesta include implementarea acestuia pe platformă și furnizarea resurselor necesare care permit utilizatorilor să utilizeze DAPP. Aceste resurse includ documentația utilizatorului, documentația tehnică (pentru întreținere), instrumentele de susținere și contactele de suport.
  • Imagine intitulată Pasul10.WikiHow
    2. Piața Dapp. Marketingul se potrivește pur și simplu soluția cu consumatorii astfel încât atât consumatorul, cât și furnizorul de soluții pot schimba valoarea câștigătoare. Pentru furnizorul de soluții, acesta este venitul din vânzările DAPP, în timp ce consumatorul primește o soluție la o problemă pe care o întâmpină.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar