Cum să curățați calitatea de la un duș

Limescale este un tip de acumulator mineral cauzat de reziduurile de calciu. Este de obicei alb și calcar și poate face ca dușul tău să arate vechi și murdar. Cea mai bună modalitate de a elimina calitatea de calcar este să-l înmuiați în oțet alb, deoarece oțetul mănâncă calciul care determină construirea calciului de calciu. Pentru a face acest lucru, vezi dacă poți Scoateți dușul și înmuiați-l într-un castron umplut cu oțet timp de 12 ore. Dacă nu vă puteți îndepărta dușul, umpleți o pungă de plastic cu oțet alb și legați-o în jurul capului tău cu o bandă de cauciuc pentru ao înmuia. Dacă dușul tău este încă murdar după înmuierea acestuia, scoateți-l din dispozitivul de fixare și utilizați o periuță de dinți pentru a curăța scăzura.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înmuierea dușului
  1. Imagine intitulată Curățenie de calcar dintr-un capăt de duș 1
1. Scoateți calea de duș de la dispozitivul de fixare prin răsucirea lui. Să vă înmuiați calea de duș în oțet pentru ao curăța, începeți să luați-o de la dispozitivul de fixare. Cele mai multe dușuri pot fi pur și simplu răsucite în sens invers acelor de ceasornic pentru a le deșuruba. Unele dușuri au o piuliță care ținea filetul împreună, care necesită o cheie pentru a le deșuruba.
  • Dușurile care pot fi ridicate din dispozitivul de fixare și de obicei au două butoane pe lateral. Apăsați ambele butoane în același timp și țineți-le în jos. Apoi, ridicați capul de duș din linia de alimentare cu apă pentru al scoate.
  • Dacă nu este dificil să eliminați dușul de la dispozitivul dvs., acesta este cel mai bun mod de a elimina calitatea de calibru.
  • Imagine intitulată Curățenie Limescale de la un capăt de duș 2
    2. Umpleți un castron cu oțet alb de 1 parte și apă de 1 parte. Obțineți un castron mare care este suficient de mare pentru a vă ține dușul. Umpleți-o cu oțet alb și apă. Cantitatea de oțet și apă pe care o utilizați depinde de dimensiunea bolului și de dimensiunea dușului tău. Adăugați suficientă apă și oțet pentru a scufunda complet capul de duș.
  • Dacă dușul tău este într-adevăr crud și murdar, poți pur și simplu să folosești oțet alb nediluat în schimb.
  • Imagine intitulată Curățenie Limescale de la un capăt de duș 3
    3. Scoateți-vă capul de duș în oțet și apă timp de 12 ore. Puneți cu grijă capul de duș în oțet și apă. Înălțați vasul cu oțet, după cum este necesar pentru a acoperi complet calea de duș. Lăsați calea de duș să se înmoaie în amestecul de oțet timp de cel puțin 12 ore.
  • Pentru a păstra lucrurile simple, faceți acest lucru cu câteva ore înainte de a merge la culcare. În acest fel, puteți lăsa calea de duș să se înmoaie peste noapte pe măsură ce dormi.
  • Imagine intitulată Curățenie Limescale de la un capăt de duș Pasul 4
    4. Clătiți capul de duș sub apă rece pentru ao curăța. După ce dușul de duș a înmuiat timp de cel puțin 12 ore, puneți o pereche de mănuși de cauciuc. Ridicați calea de duș din oțet și rulați-o sub un curent de apă rece. Rotiți capul de duș în mână pentru a clăti fiecare secțiune și spălați oțetul și apa.
  • Faceți acest lucru în cada dvs., astfel încât nu trebuie să vă purtați dușul umed la baie pentru ao reconecta-l.
  • Bacsis: Asigurați-vă că rulați deschiderea capului de duș sub apă, astfel încât să clătiți interiorul capului de duș.

  • Imagine intitulată Curățenie Limescale de la un capăt de duș Pasul 5
    5. Reconectați capul de duș și executați-l timp de 2 minute. Odată ce ați clătit capul de duș, reluați-l la dispozitivul de fixare folosind aceeași metodă pe care ați folosit-o pentru a îndepărta dușul de duș. Cu capul dvs. de duș reconectat la dispozitivul de fixare, întoarceți dușul. Rulați apă rece prin dușul de duș timp de cel puțin 2 minute înainte de a face un duș.
  • Dacă pur și simplu deșurubați capul de duș, înșurubați-l înapoi pe calea opusă. Dacă ați apăsat 2 butoane și ați ridicat capul de duș, apăsați din nou cele 2 butoane și glisați-o înapoi. Utilizați o cheie pentru a strânge piulițele pe care le-ați slăbit pentru a scoate dușul de duș.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind o pungă de plastic
    1. Imagine intitulată Curățenie Limescale de la un capăt de duș 6
    1. Găsiți o pungă de plastic care se va potrivi cu capul de duș. Pentru a efectua această metodă de curățare, aveți nevoie de o pungă de plastic care se va potrivi peste partea de sus a dușului dvs. Dacă aveți un duș de ploaie, este posibil să aveți nevoie să utilizați un sac de gunoi. Liminările mai subțiri pot folosi un sac de sandwich sau purtător. Punga dvs. nu poate avea găuri în ea, deci dacă nu sunteți sigur dacă sacul dvs. este etanș, umpleți-l parțial cu puțină apă pentru a vedea dacă scurgeri.
    • Dacă este cu adevărat dificil pentru dvs. să eliminați dușul de la dispozitivul de fixare, acesta este cel mai simplu mod de a elimina calitatea de calibru din calea dușului.
  • Imagine intitulată Curățenie Limescale de la un capăt de duș 7
    2. Umpleți sacul de plastic la jumătatea distanței cu oțet alb. Puneți o pereche de mănuși de cauciuc pentru a vă proteja mâinile de la scurgeri și obțineți o sticlă de oțet alb. Deschideți partea superioară a sacului de plastic și răspândiți deschiderea. Îndepărtați cu atenție oțetul alb în geanta dvs. până când este la jumătatea drumului. Dușul de duș va înlocui o mulțime de oțet, așa că nu vă faceți griji cu privire la umplerea sacului la margine.
  • Dacă utilizați o pungă mai mică, acest lucru poate fi un fel de complicat. Lipiți o pâlnie în interiorul unei pungi mai mici pentru a face turnarea mai ușoară dacă doriți.
  • Imagine intitulată Curățenie Limescale de la un capăt de duș Pasul 8
    3. Glisați deschiderea sacului de plastic peste capătul de duș pentru ao scufunda. Luați sacul la duș. Înclinați capul de duș în jos dacă este reglabil. Țineți sacul deschis și glisați cu grijă capul de duș în pungă pentru ao scufunda în oțet. Utilizați mâna nondominantă pentru a prinde deschiderea sacului împotriva țevii care duce la dușul tău.
  • Nu vă faceți griji dacă o mică oțet se scurge din sac. Nu va ruina nimic în duș.
  • Imagine intitulată Curățenie Limescale de la un capăt de duș 9
    4. Înfășurați o bandă de cauciuc în jurul vârfului sacului pentru ao fixa pe capul de duș. Țineți partea superioară a sacului de plastic cu mâna dvs. nondominantă. Utilizați mâna liberă pentru a răspândi o bandă de cauciuc peste dușul dușului. Buclă banda de cauciuc de 3-4 ori în jurul capului de duș pentru ao strânge. Eliberați banda de cauciuc în jurul țevii pentru a vă imagina sacul la duș.

    Bacsis: Dacă aveți un duș cu ploaie cu un set larg de duze, va trebui să utilizați o bandă mare de cauciuc și să o legați în poziție. De asemenea, puteți utiliza un clip puternic de liant pentru ao strânge în jurul capului de duș.

  • Imagine intitulată Curățenie de calcar dintr-un capăt de duș Pasul 10
    5. Lăsați calea de duș să se înmoaie în geantă timp de cel puțin 12 ore. Lăsați sacul de plastic pe calea dușului timp de cel puțin 12 ore pentru a le permite să erodeze acumularea de calcar. Cea mai ușoară cale de a lăsa calea de duș să se înmoaie să lase sacul peste noapte în timp ce dormi.
  • Închideți cortina de duș pentru a păstra podeaua curată în afara șanselor că sacul cade în timp ce îl lăsați să se înmoaie.
  • Imagine intitulată Clean Limescale dintr-un duș cu capăt 11
    6. Scoateți sacul și executați dușul timp de 2 minute. După ce dușul de duș se înmoaie timp de cel puțin 12 ore, puneți-vă mănușile de cauciuc înapoi. Glisați banda de cauciuc din sac și scoateți cu grijă sacul de la capul de duș. Întoarceți-vă apa rece și rulați-o prin capul de duș timp de 2-3 minute pentru a curăța interiorul capului de duș. Apă de apă și se toarnă-o peste partea de sus a dispozitivului de fixare pentru a clăti restul oțetului.
  • Metoda 3 din 3:
    Curățând dușul de duș
    1. Imagine intitulată Curățenie de calcar dintr-un capăt de duș 12
    1. Scoateți capul de duș prin răsucire din dispozitivul de fixare. Pentru a curăța capul de duș cu mâna, răsuciți calea de duș din țeavă la care este conectat. Dacă există o piuliță care ține dușul de duș, utilizați o cheie pentru a deșuruba piulița și apoi răsuciți capul de duș. Dacă există 2 butoane pe ambele părți ale capului de duș, apăsați-le ambele în același timp și afișați capul de duș.
    • Aceasta este cea mai bună opțiune dacă ați încercat deja înmuiați dușul dușului și încă mai aveți o mulțime de calcar blocați pe capul de duș.
  • Imagine intitulată Curățenie Limescale de la un capăt de duș Pasul 13
    2. Se toarnă oțet alb în deschiderea capului de duș. Luați dușul la o chiuvetă sau cadă. Puneți o pereche de mănuși de cauciuc pentru a vă proteja mâinile. Întoarceți dușul în mâini în sus, astfel încât conexiunea de țeavă să fie orientată în sus. Se toarnă 3-4 linguri (44-59 ml) de oțet alb în deschiderea capului de duș pentru a obține o oțet în interiorul dispozitivului de fixare.
  • Imagine intitulată Curățenie de calcar dintr-un capăt de duș Pasul 14
    3. Curățați interiorul deschiderii cu o periuță de dinți. Luați o periuță de dinți curată și introduceți-o în deschiderea capului de duș unde se conectează la țeavă. Curățați interiorul capului de duș în timp ce îl rotiți pentru a îndepărta orice calcar care a construit în interiorul conexiunii de țeavă.

    Bacsis: Dacă există un filtru între deschiderea țevii și interiorul dușului, vedeți dacă vă puteți deșurubați gâtul dușului pentru ao accesa. Dacă puteți, scoateți filtrul și curățați și acest lucru.

  • Imagine intitulată Curățenie Limescale de la un duș
    4. Periați capul dispozitivului cu periuța de dinți. Transformați capul de duș în sus, astfel încât duzele să se confrunte cu. Se toarnă 3-4 linguri (44-59 ml) de oțet alb pe partea de sus a duzelor. Utilizați periuța de dinți pentru a curăța agresiv de calcar de pe capul dușului. Utilizați brațele ferme înainte și înapoi până când calcarul este complet plecat.
  • Dacă periuța de dinți nu face treaba, încercați un burete. Dacă buretele nu funcționează, încercați să utilizați vată de oțel. Dacă dușul tău este metal, poți să-l zgârie dacă folosești vată de oțel.
  • Imagine intitulată Curățenie Limescale dintr-un duș cu duș 16
    5. Utilizați scobitori pentru a scoate duzele de pe calea dușului și a le șterge. Odată ce ați curățat capul dușului, apucați o cutie de scobitori. Țineți calea de duș încă cu mâna nondominantă și împingeți fiecare dintre deschiderile duzei cu o scobitoare. Opriți scobitoarea dvs. pentru o curată după ce ați curățat 5-6 duze. Introduceți fiecare scobitoare de 1-2 centimetri (10-20 mm) în fiecare duză pentru a elimina orice calcar care a fost prins în interior.
  • Dacă aveți mici garnituri de cauciuc care înconjoară fiecare duză, aveți grijă să nu le rupeți cu scobitorii.
  • Acesta este un pas cu adevărat important dacă ați observat că dușul tău nu se pulverizează în mod egal cu apă.
  • Imagine intitulată Curățenie Limescale de la un capăt de duș Pasul 17
    6. Clătiți capul de duș sub apă rece înainte de ao retaua. Odată ce ați curățat fiecare duză, porniți un curent de apă rece în chiuveta sau cada. Țineți dușul sub apă, rotiți-l și frecați-l pentru a clăti fiecare secțiune. Se toarnă o apă în deschiderea capului de duș pentru a clăti orice oțet care a fost prins în interiorul capului de duș.
  • Rulați dușul timp de 2-3 minute după ce ați reconectat.
  • sfaturi

    Dușurile de duș nu sunt deosebit de scumpe. Dacă dușul tău este foarte vechi, ia în considerare pur și simplu înlocuind dușul de duș.
  • Există eliminări speciale de calcar pe care le puteți achiziționa din magazinele de curățare. Ele lucrează de obicei la fel de bine ca oțet, dar oțetul este mai ieftin.
  • Avertizări

    Nu utilizați un alt tip de oțet decât oțetul alb pentru a vă curăța capul de duș.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Înmuierea dușului

    • Oţet
    • Apă
    • Intestin
    • Manusi de cauciuc

    Folosind o pungă de plastic

    • Oţet
    • Apă
    • Manusi de cauciuc
    • Punga de plastic
    • Pâlnie (opțional)
    • Banda de cauciuc

    Curățând dușul de duș

    • Manusi de cauciuc
    • Periuta de dinti
    • Oţet
    • Apă
    • Scobitori de dinți
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar