Cum de a alege ace de tricotat

Tricotat este un hobby relaxant, portabil și creativ, dar selectarea acelor potrivite ar putea însemna diferența dintre o distracție plăcută și o frustrare. Acele de tricotat vin în multe soiuri diferite, deci poate fi o provocare să știm ce să aleagă pentru un proiect. Cu toate acestea, puteți alege perechea potrivită sau setați pentru dvs., luând în considerare materialul preferat de ac, tip și dimensiune.

Pași

Metoda 1 din 3:
Având în vedere materiale de tricotat
  1. Imagine intitulată Alegeți ace de tricotat Pasul 1
1. Utilizați ace metalice. Acele metalice sunt tipul clasic de ac și vin în multe dimensiuni diferite. Mulți tricotat se bucură de folosirea acelor metalice, deoarece puteți lucra rapid cu ei și din cauza sunetului de clic pe care îl fac în timp ce le utilizați. Cu toate acestea, dacă nu sunteți preocupat de viteza de tricotat și / sau să găsească clicul sunetului enervant, atunci acele metalice ar putea să nu fie cea mai bună opțiune pentru dvs.
  • Majoritatea acelor metalice sunt fabricate din aluminiu, dar puteți găsi, de asemenea, ace metalice care sunt fabricate din nichel sau alamă.
  • Imagine intitulată Alegeți ace de tricotat Pasul 2
    2. Încercați ace de plastic pentru o opțiune bugetară. Acele din plastic sunt opțiunea cea mai ieftină a acului de tricotat, deci aceasta este o alegere excelentă dacă sunteți în căutarea unei opțiuni bugetare sau dacă încercați doar tricotat pentru a vedea dacă vă place acest lucru. De asemenea, puteți găsi ace din plastic în dimensiuni extra-mari pe care alte ace sunt disponibile, astfel încât acestea pot fi o opțiune bună pentru tricotarea proiectelor care necesită utilizarea unui fire solidă sau a materialelor neobișnuite.
  • Rețineți că firele vor aluneca cu ușurință acele de plastic în timp ce lucrați cu el, care poate fi un bonus pentru tricotarea vitezei sau frustrant dacă arunci o cusătură!
  • Imagine intitulată Alegeți ace de tricotat Pasul 3
    3. Privi în ace de lemn. Acele din lemn sunt unele dintre cele mai scumpe, dar mulți tricotat preferă simțul acelor de lemn. Acele de lemn sunt, de asemenea, frumos pentru tricotat de începători, deoarece cusăturile nu vor aluneca la ace, la fel de ușor ca și cu ace metalului sau din plastic.
  • Imagine intitulată Alegeți ace de tricotat Pasul 4
    4. Obțineți o pereche de ace de bambus. Dacă vă place simțul acelor de lemn, dar găsiți-le prea scump, atunci acele de bambus sunt o alternativă mai puțin costisitoare la acele din lemn. Acele de bambus oferă tricotat o senzație similară a acelor de lemn și textura acelor îi ajută pe fire să rămână pe ace, mai degrabă decât să le alunece.
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea unui tip de ac de tricotat
    1. Imagine intitulată Alegeți ace de tricotat Pasul 5
    1. Utilizați ace drepte. Acele drepte sunt tipul care au lovit sfaturi și un capăt plat, larg sau un buton pentru a menține cusăturile să alunece. Acestea sunt cele mai bune pentru proiectele pe care doriți să le lucrați în rânduri, cum ar fi eșarfele, păturile și prospectul. Ele vin în multe dimensiuni diferite și în diferite lungimi, deci puteți găsi o pereche pentru a se potrivi proiectului dvs.
    • Acele drepte vin de obicei în 7 ", 10", 12 "și 14".
  • Imagine intitulată Alegeți ace de tricotat Pasul 6
    2. Experimentați cu ace circulare. Acele circulare au un cablu de sârmă sau nailon care se extinde între două ace. Ele sunt cele mai bune pentru proiecte de lucru în rundă, cum ar fi pălării, eșarfe de infinit și pulovere. Cu toate acestea, le puteți folosi, de asemenea, pentru a ține toate cusăturile pentru un proiect mai mare pe care doriți să îl lucrați în rânduri, cum ar fi o pătură.
  • Acele circulare vin în multe dimensiuni diferite și cu diferite lungimi de cablu de sârmă sau de nylon care se extind între ace. Unele lungimi comune circulare circulare includ 16 ", 20", 24 "și 32".
  • Imagine intitulată Alegeți ace de tricotat Pasul 7
    3. Încercați ace dublu arătate. Acele dublu ascuțite (DPN) sunt adesea necesare pentru legarea proiectelor cum ar fi pălăriile, pe care le-ați lucra mai mult pe o pereche de ace circulare. Afesele duble ascuțite sunt, de asemenea, excelente pentru proiecte circulare mai mici, cum ar fi șosete și mănuși. Puteți obține ace dublu arătate în multe dimensiuni diferite.
  • Apele dublu arătate vin în seturi de patru sau cinci ace.
  • S-ar putea să doriți să obțineți un set de capace de ac dacă intenționați să utilizați ace dublu indicate. Cusăturile pot aluneca cu ușurință capetele acelor dublu ascuțite, mai ales dacă utilizați metalul sau plasticul. Așezați un punct de ac de acoperire peste un capăt sau ambele capete ale acelor în timp ce lucrați pentru a evita scăderea unei cusături.
  • Imagine intitulată Alegeți ace de tricotat Pasul 8
    4. Efectuați cabluri cu un ac de cablu. Acele de cabluri sunt "U" în formă de ace. Dacă sunteți interesat de încercând cablarea, atunci veți avea nevoie de un ac de cablu. Cu toate acestea, rețineți că un ac de cablu nu este ceva ce puteți utiliza pe cont propriu. Va trebui să utilizați un ac de cablu împreună cu o pereche de ace drepte, circulare sau duble, pentru a face cabluri.
  • Acele de cabluri vin în multe dimensiuni diferite, de asemenea. Asigurați-vă că obțineți un ac de cablu care se potrivește cu celălalt ace de tricotat pentru proiect.
  • Imagine intitulată Alegeți ace de tricotat Pasul 9
    5. Uită-te în seturi interschimbabile. Dacă credeți că ați putea dori să lucrați cu o varietate de ace de tricotat, atunci ați putea dori să obțineți un set interschimbabil. Seturile interschimbabile includ o varietate de tipuri de ac care vă puteți conecta în moduri diferite de utilizare pentru proiectele dvs. Puteți atașa diferite lungimi de sârmă între ace circulare sau puteți utiliza extensii pentru a face ace mai lungi, după cum este necesar.
  • Rețineți că aceste seturi pot fi scumpe, dar poate fi mai puțin costisitoare decât cumpărarea tuturor diferitelor tipuri de ac și dimensiuni pe care le-ați putea utiliza.
  • Metoda 3 din 3:
    Alegerea unei dimensiuni a acului de tricotat
    1. Imagine intitulată Alegeți ace de tricotat Pasul 10
    1. Verificați modelul dvs. Când încercați să decideți asupra dimensiunii acului de tricotat, este mai bine să începeți prin consultarea modelului de tricotat pe care îl utilizați. Modelele de tricotat vor specifica, de obicei, dimensiunea și tipul acului necesar pentru un proiect. Dacă sunt necesare mai multe tipuri de ac și dimensiuni, atunci acestea ar trebui să fie enumerate pe model.
    • Verificați întotdeauna înainte de a începe și respectați recomandările modelului pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun rezultat posibil.
  • Imagine intitulată Alegeți ace de tricotat Pasul 11
    2. Uită-te la eticheta firelor. Dacă nu urmăriți un model, atunci cel mai bun loc cel mai bun pentru a căuta o recomandare de dimensiune a acului este pe eticheta firelor dvs. Cele mai multe etichete de fire includ o recomandare de mărime pentru acele de tricotat și cârlige de croșetat. Verificați eticheta și căutați o recomandare scrisă sau ilustrată.
  • Uneori, etichetele vor avea o recomandare scrisă, cum ar fi "dimensiunea acelor de tricotat 8", în timp ce alteori veți vedea doar o pereche de ace de tricotat cu un număr în interiorul ilustrației. Acest număr este dimensiunea pe care trebuie să o obțineți.
  • Rețineți că există dimensiuni americane și europene. Americanul de dimensiuni ale acului de tricotat sunt enumerate ca număr întreg pe etichete, iar dimensiunile europene sunt enumerate ca măsură de milimetru, cum ar fi "9mm."
  • Imagine intitulată Alegeți ace de tricotat Pasul 12
    3
    Testați ecartamentul. Gauge este numărul de cusături pe care le tricotați pe inch cu un tip specific de fire și pereche de ace. Dacă nu sunteți sigur ce fel de ace de tricotat de dimensiuni de utilizat, dar aveți câteva perechi și unele fire, atunci puteți întotdeauna să tricotați o simplă ecartament pentru a vă ajuta să vă decideți.
  • Pentru a tricota un swatch de ecartament, tricot un pătrat care este de patru centimetri cu patru centimetri cu firele și acele. Apoi, verificați aspectul cusăturilor și vedeți dacă aceasta este dimensiunea ideală a acului pentru proiectul dvs. sau dacă ar putea să arate mai bine cu o pereche de ace mai mici sau mai mari.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar