Cum să vopsească trandafiri albi cu colorarea alimentelor

Trandafiri albi pot fi vopsite diverse culori pentru a crea un efect de ruptură încrucișat - și este un experiment răcoros pentru tine și copii. Ei se vor bucura de vizionarea ca trandafirii devin culori și puteți vorbi despre forțele coezive care dețin molecule de apă împreună, transpirație, gradient de concentrație, phloem, xylem și multe alte aspecte științifice ale fenomenului.

Pași

  1. Imagine intitulată Trandafiri albi cu culoarea alimentelor Pasul 1
1. Adunați trandafirii albi, colorarea alimentelor și recipientului. Trandafiri mai proaspeți muncesc cel mai bine și nici măcar nu trebuie să fie complet deschise. Doar nu primiți muguri super-strâns care se simt compacte și solide când le strângeți ușor. Dacă alegeți muguri închise, încercați să alegeți pe care îl judecați se va deschide în curând.
  • Imagine intitulată Trandafiri albi cu culoarea alimentară Pasul 2
    2. Măsurați aproximativ 30-60 ml (1-2 fl.Oz.) de apă - suficient pentru a umple recipientul de cel puțin 10 cm (3") Deep.
  • Imagine intitulată Trandafiri albi cu culoarea alimentară Pasul 3
    3. Se adaugă 2-4 ml (⅓ la ⅔ TSP) de colorare a alimentelor și lăsați-o să se disperseze pe tot parcursul apei până când culoarea este aproape uniformă. Puteți folosi această ocazie pentru a vorbi cu copiii dvs. despre mecanismele de mișcare termică și de transport termic în fluide și gaze. Lăsați-i să ghicească ce se întâmplă și să-i încurajeze să se gândească mai adânc. Sugestie: O forță motrice în universul este entropia - tendința de tulburare, totul care urmează să fie dispersat și anti-cristalin.
  • Imagine intitulată Trandafiri albi cu colorant alimentar Pasul 4
    4. Îndepărtați toate frunzele din trandafiri.
  • Imagine intitulată Trandafiri albi cu culoarea alimentelor Pasul 5
    5. Tăiați tija de trandafiri în diagonală pentru a expune cât mai multă suprafață proaspătă posibil. Tăiați suficient pentru a ajunge cu aproximativ 12 în. de tulpină la stânga. Cereți copiilor de ce ați ales să tăiați tulpina în loc de direct. Idenți-le în faptul că florarii și aruncatorii de flori folosesc același profil de tăiere pentru a ajuta florile să iau mai bine apa și, prin urmare, ajută-i aranjamentele să rămână mai mult.
  • Puteți folosi această ocazie pentru a explica Generalitățile acțiunii vindecătoare sau scoabă prin care o plantă își etanșează rănile pentru a preveni infiltrarea bolii și a dăunătorilor și a pierderii alimentelor și a apei. Uită-te la calus, cutin și suberin cu copiii dacă vrei să se deplaseze în schema de protecție a patogenă a plantelor.
  • Imagine intitulată Trandafiri albi cu culoarea alimentelor Pasul 6
    6. Plasați trandafirul (e) în apa colorată timp de până la o săptămână. Apa din floare va continua să se evapore din floare într-un proces numit transpirație. Așa cum face acest lucru, fiecare moleculă de apă se deplasează pentru a umple o zonă de presiune inferioară adiacentă și trage moleculele de apă din apropiere de xilem (celule alungite moarte care se comportă ca un pachet de paie de băut).
  • Imagine intitulată Trandafiri albi cu colorant alimentar Pasul 7
    7. Așteptați și urmăriți deoarece marginile de trandafir devin colorate de culoarea alimentelor din ce în ce mai profundă. După un timp, veți vedea că marginile florii se vor schimba la culoarea colorării alimentelor utilizate.
  • Imagine intitulată Trandafiri albi cu culoarea alimentelor Pasul 8
    8. Bucurați-vă de trandafirul colorat!
  • sfaturi

    Utilizați un filtru de cafea pentru a crea o cromatografie de hârtie. Îndepărtați filtrul de cafea în apa colorată și așteptați aproximativ zece minute pentru apă și colorarea pentru a-și fita. Observați fenomenul și lucrați cu copiii dvs. pentru a ajunge la explicații, apoi verificați-le pentru veridicitate.

    Avertizări

    Fiți atenți la colorantul alimentar - poate pata pielea si suprafetele.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Trandafiri albi
    • Un recipient-sticlă de băut cu diametru mic, tub de testare și stand, cilindru absolvent sau similar
    • Colorant alimentar
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar