Cum se adaugă apă pe harta dvs. În editorul hammer

Așa că ți-ai făcut harta, dar simți că e puțin uscat? Apa poate adăuga un fler vizual pe hartă, precum și posibilități interesante de joc. Iată cum puteți adăuga apă în hărțile ciocanului.

Pași

Metoda 1 din 2:
Corpuri simple de apă

Corpurile simple de apă includ lucruri cum ar fi bazine, lucruri cu forme geometrice simple.

  1. Imagine intitulată Adăugați apă pe hartă în Editorul Hammer Pasul 1
1. Selectați instrumentul Block (situat în mod implicit în partea stângă a ferestrei Hammer).
  • Imagine intitulată Adăugați apă pe harta dvs. în editorul Hammer Pasul 2
    2. Asigurați-vă că în bara de instrumente a obiectelor este configurată corespunzător (categoriile sunt setate la primitive și obiectul este setat la o formă adecvată), iar textura dvs. este setată la Instrumente / Nodraw.
  • Imagine intitulată Adăugați apă pe hartă în editorul Hammer Pasul 3
    3. Într-una din cele trei vizualizări 2D Grid, faceți clic și trageți o cutie. Asigurați-vă că este dimensiunea potrivită pentru corpul de apă în celelalte două vizualizări 2D, apoi apăsați ENTER pentru a crea blocul dvs.
  • Imagine intitulată Adăugați apă pe hartă în Editorul Hammer Pasul 4
    4. Acum, pentru a transforma acest bloc în apă, selectați instrumentul de aplicație Toggle Texture, situat în bara de instrumente din stânga direct sub instrumentul Block și ar trebui să apară fereastra de editare a feței.
  • Imagine intitulată Adăugați apă pe harta dvs. în editorul Hammer Pasul 5
    5. Apăsați pe Răsfoiți și filtrați pentru apă, selectați textura de apă dorită, apoi faceți clic dreapta pe fața superioară a blocului nou creat pentru a aplica textura de apă.
  • Imagine intitulată Adăugați apă pe hartă în Editorul Hammer Pasul 6
    6. Acum trebuie să legați un Cubemap în apa dvs., ceea ce va crea textul pe care îl reflectă apa. Selectați instrumentul Entitiy și în bara de instrumente Obiecte setați categoria la entități și obiectul la env_cubemap.
  • Imagine intitulată Adăugați apă pe hartă în Editorul Hammer Pasul 7
    7. În vizualizarea 3D, faceți clic stânga undeva în mijlocul corpului dvs. de apă pentru a crea entitatea cubemap.
  • Imagine intitulată Adăugați apă pe harta dvs. în editorul Hammer Pasul 8
    8. Cu ENV_CUBEMAP selectat, apăsați ALT + ENTER pentru a deschide dialogul Proprietăți Obiect. De aici, selectați fețele perii, apoi apăsați pe Pick și faceți clic pe stânga față de fața de sus a apei în vizualizarea 3D. Cubemap este acum legat de suprafața apei.
  • Imagine intitulată Adăugați apă pe harta dvs. în editorul Hammer Pasul 9
    9. În cele din urmă, trebuie să creați a "apa_lod_control". Această entitate controlează atunci când apa din harta dvs. devine înlocuită cu "mai ieftin" apă în funcție de cât de departe sunteți din apă. Procesul este același cu pașii 6 și 7, dar în loc de ENV_CUBEMAP, selectați Water_Lod_Control în meniul Obiecte.
  • Imagine intitulată Adăugați apă pe hartă în editorul Hammer Pasul 10
    10. Acum, apăsați F9 pentru a vă compila și a rula harta și a vă bucura de apa nouă!
  • Metoda 2 din 2:
    Complexe sau corpuri naturale de apă

    Crearea mai multor corpuri naturale de apă în ciocan necesită câțiva pași diferiți și câteva dintre aceleași. Ai folosi acest tutorial în lucruri precum fluxuri, iazuri, băi și lacuri.

    1. Imagine intitulată Adăugați apă pe harta dvs. în editorul Hammer Pasul 11
    1. Acest timp începeți selectând instrumentul de aplicare a texturii și lăsați clic pe suprafața murdăriei. Apoi comutați din fila Materiale, în fila Deplasare din fereastra de editare a feței.
  • Imagine intitulată Adăugați apă pe hartă în Editorul Hammer Pasul 12
    2. Faceți clic pe butonul Creare și fereastra Creare de deplasare va apărea. Selectați o putere de 4 și faceți clic pe OK.
  • Imagine intitulată Adăugați apă pe hartă în editorul Hammer Pasul 13
    3. Următoarele selectați geometria vopselei și fereastra de geometrie a vopselei de deplasare se va deschide. Acest instrument vă permite să creați umflături și scufundați în fața obiectului dvs. Distanța se referă la cât de adânci sau de mari vor fi aceste lovituri și scufundări, iar raza se referă la dimensiunea periei.
  • Imagine intitulată Adăugați apă pe hartă în Editorul Hammer Pasul 14
    4. În vizualizarea 3D, "a picta" dips și lovituri pe suprafața ta. Faceți clic dreapta, scade înălțimea vârfului pe care vă aflați și faceți clic pe partea stângă ridică-o. Păstrați săparea și ridicarea terenului până când aveți ceea ce arată ca o groapă naturală.
  • Imagine intitulată Adăugați apă pe hartă în editorul Hammer Pasul 15
    5. Ca și în primii pași de a crea un corp simplu de apă, selectați instrumentul Block, setați textura la NODRAW și vom selecta Block în meniul Obiecte din bara de instrumente Obiect. Apoi faceți clic și trageți o cutie pe una dintre avioanele 2D și asigurați-vă că este dimensiunea potrivită pentru a acoperi complet groapa de pe toate cele trei planuri, apoi apăsați ENTER pentru a crea noul bloc.
  • Imagine intitulată Adăugați apă pe hartă în Editorul Hammer Pasul 16
    6. Acum, selectați instrumentul de aplicație Toggle Texture, selectați o textura de apă în fereastra de editare a ferestrei și faceți clic dreapta pe fața superioară a noului bloc pentru a aplica textura apei.
  • Imagine intitulată Adăugați apă pe hartă în Editorul Hammer Pasul 17
    7. Selectați instrumentul entității și setați obiectul la env_cubemap. Faceți clic pe stânga pe suprafața apei pentru a vă plasa Cubemap în suprafața apei. Apoi apăsați ALT + ENTER pentru a deschide dialogul Proprietăți obiect și legați Cubemap la suprafața apei.
  • Imagine intitulată Adăugați apă pe hartă în Editorul Hammer Pasul 18
    8. Dacă nu aveți deja una, creați o entitate Water_Lod_Control selectând secțiunea Obiect din bara de instrumente obiect la apă_lod_control și plasându-l peste apă. Amintiți-vă, aveți nevoie doar de una dintre acestea în hărțile dvs., creând mai mult decât una va cauza erori.
  • 9. Apăsați acum F9 pentru a vă compila și a rula harta și a vă admira băltele.
  • sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Un computer cu abur instalat
    • Source Software Development Kit (Source SDK, include ciocanul. Găsite în secțiunea Instrumente din biblioteca dvs. Steam după achiziționarea celor mai multe jocuri cu motor sursă)
    • O hartă pe care doriți să adăugați apă la.
    • Unele cunoștințe foarte de bază despre aspectul și instrumentele ciocanului.

    Sfaturi și avertismente

    • Asigurați-vă că hărțile dvs. nu au scurgeri, acestea vor împiedica redarea apei dvs., printre altele.
    • Aveți nevoie vreodată de un singur apă_lod_control, indiferent dacă aveți 1 corp de apă sau 100.
    • Amintiți-vă să faceți totul, dar textura superioară a corpului dvs. de nodură de apă, un cub cu toate părțile apă va provoca probleme.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar