Cum să fixați un pixel blocat pe un monitor lcd

Thiste parere cum să fixați un pixel care nu va schimba culoarea pe monitorul LCD. Pixeli blocați sunt de obicei o culoare diferită de negru sau alb, și pot fi adesea fixate în câteva moduri diferite. Dacă pixelul tău este mort în loc de blocat, nu poate fi fixat. În mod similar, în timp ce este posibil să fixați un pixel blocat, o fixare nu este garantată.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea pentru a repara
  1. Imagine intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 1
1. Asigurați-vă că pixelul este blocat, nu mort. In timp ce "blocat" și "mort" sunt adesea folosite interschimbabil pentru pixeli defectuoși, pixeli blocați pot fi fixați în timp ce pixelii morți nu pot fi fixați. Dacă pixelul afișează o altă culoare diferită de negru sau modifică culoarea bazată pe fundal, este cel mai probabil blocat.
  • Pixelii morți sunt fie negru, fie alb tot timpul, indiferent de ceea ce se află pe ecran. Pixeli albi sunt de fapt numiți "Fierbinte" pixeli, dar ele sunt în principal identice cu pixelii morți.
  • Dacă determinați că monitorul dvs. are un pixel mort, va trebui fie să o luați într-un departament de reparații, fie înlocuiți ecranul. De asemenea, puteți să-l înlocuiți, în general, dacă este încă în garanție.
  • Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 2
    2. Înțelegeți cum funcționează pixelii. Pixeli afișează o combinație de roșu, albastru și verde, care este contingent pe conținutul ecranului dvs. Un pixel ar putea fi blocat pentru orice motiv, inclusiv suprasolicitarea ecranului sau a perioadelor lungi de culori intense pe ecran - când un pixel se blochează, acesta afișează o culoare care poate modifica ușor ca pixelii din jurul ei schimbă culoarea.
  • Din nou, un pixel mort nu va schimba niciodată culoarea, indiferent de starea pixelilor din jur.
  • Imaginea intitulată Fixați un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 3
    3. Verificați garanția monitorului. Mulți producători vă vor înlocui monitorul dacă are un anumit număr de pixeli blocați sau morți. Dacă monitorul dvs. este încă acoperit în garanție, cea mai bună opțiune este să profitați de garanție, mai degrabă decât să încercați să reparați monitorul în sine.
  • Puteți încerca în continuare metoda de fixare a software-ului, deoarece este neinvazivă.
  • Sfat de experți
    Luigi Oppido

    Luigi Oppido

    Computer & Tech SpecialistLuigi Oppido este proprietarul și operatorul de computere punct de agrement din Santa Cruz, California. Luigi are peste 25 de ani de experiență în domeniul reparațiilor informatice, recuperarea datelor, îndepărtarea virușilor și actualizarea. El este, de asemenea, gazda spectacolului de om! difuzate pe KSQD care acoperă California Centrală de peste doi ani.
    Luigi Oppido
    Luigi Oppido
    Computer & Tech Specialist

    Un singur pixel blocat nu poate fi acoperit sub o garanție. Unele companii vor avea o variantă în care vor permite până la 3 sau 4 pixeli morți pe dispozitiv. Dacă există mai mult decât numărul maxim de pixeli morți, probabil că nu o vor rezolva.

  • Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 4
    4. Lăsați-vă monitorul timp de 24 de ore. Dacă pixelul recent a fost blocat, lăsând monitorul dvs. pentru o zi întreagă, poate corecta problema. Aceasta nu este o fixare garantată - cu toate acestea, un pixel blocat este adesea simptomatic de suprasolicitare, ceea ce înseamnă că monitorul dvs. trebuie să fie închis pentru o perioadă de timp pentru a preveni daunele ulterioare oricum.
  • Deconectați și monitorul.
  • Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 5
    5. Luați în considerare trimiterea monitorului într-un serviciu de reparații. Chiar dacă garanția monitorului dvs. a expirat, plata unui profesionist pentru a repara monitorul dvs. poate fi mai ieftin decât cumpărarea unui nou monitor în cazul în care vă rupeți accidental în timp ce încercați să o rezolvați.
  • Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 6
    6. Știți că pixelul se poate repara. Pixelii blocați dispar după o perioadă de timp, deși intervalul de timp poate varia de la câteva zile la ani. Dacă aveți doar un pixel blocat pe un ecran scump, ar putea fi cel mai bine să evitați atingerea, frecarea sau atingerea altfel a monitorului în încercarea de a fixa pixelul.
  • Partea 2 din 3:
    Utilizarea software-ului de fixare a ecranului
    1. Imagine intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 7
    1. Înțelegeți cum funcționează această metodă. Software-ul de fixare a ecranului joacă o combinație aleatorie de nuanțe roșii, verzi și albastre la o rată de până la 60 de lumini pe secundă, într-o încercare de a lega pixelul blocat înapoi în ciclul obișnuit.
    • Software-ul de fixare a ecranului nu este garantat să funcționeze, dar rata de succes este de obicei peste 50%.
    • Există versiuni plătite de software de fixare a ecranului, dar versiunile gratuite sunt la fel de eficiente la fixarea pixelilor blocați care sunt încă fixabile.
  • Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 8
    2. Evitați utilizarea software-ului de fixare a ecranului dacă aveți epilepsie. Deoarece programele de fixare a ecranului afișează luminile clipește rapid într-un model erratic, veți dori să evitați să efectuați acest proces dacă (sau oricine din familia dvs.) au convulsii epileptice.
  • Imaginea intitulată Fixați un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 9
    3. Deschideți site-ul web JSCREENFIX. Mergi la http: // JSCREENFIX.COM / În browserul dvs. JScreenfix este o aplicație online gratuită, care poate repara pixeli blocați.
  • Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 10
    4. Derulați în jos și faceți clic pe Lansați JScreenfix. Este un buton albastru lângă partea de jos a paginii. Acest lucru va deschide programul JSCREENFIX în browserul dvs.
  • Imaginea intitulată Fixați un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 11
    5. Găsiți pixelul blocat. Cea mai mare parte a ferestrei browserului va fi negru, astfel încât găsirea pixelului blocat ar trebui să fie ușor.
  • Dacă pixelul blocat nu este în secțiunea Neagră a ferestrei, apăsați F11 Pentru a face browserul dvs. complet ecran. Este posibil să trebuiască să țineți FN în timp ce presați F11 Dacă browserul nu are ecranul complet când apăsați F11.
  • Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 12
    6. Deplasați fixatorul de pixeli pe pixelul blocat. Faceți clic și trageți caseta de statică pe pixeli, apoi lăsați-o acolo.
  • Imagine intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 13
    7. Lăsați fixatorul de pixeli timp de cel puțin 10 minute. Asigurați-vă că nu pentru a minimiza fereastra, deplasați pixel-fixerul sau opriți monitorul în proces.
  • Dacă este posibil, lăsați fixatorul de pixeli în poziție timp de o oră.
  • Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 14
    8. Examinați statutul pixelului. Odată ce ați părăsit pixel-fixerul peste pixel pentru timpul alocat de timp, închideți fereastra pentru a vizualiza pixelul. Dacă pixelul a fost fixat, ați terminat.
  • Dacă pixelul nu a fost fixat, luați în considerare închiderea monitorului pentru o zi și apoi reîncercați această metodă. De asemenea, puteți folosi utilizarea presiunii și a căldurii pentru a încerca să remediați monitorul, dar acest lucru nu este recomandat.
  • Partea 3 din 3:
    Folosind presiune și căldură
    1. Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 15
    1. Înțelegeți riscurile asociate acestei metode. În timp ce unii oameni au raportat schimbarea cu succes a stărilor lor de pixeli blocați prin punerea presiunii asupra lor sau prin utilizarea căldurii, făcând acest lucru este mai probabil să vă răniți ecranul decât este de a remedia acest lucru.
    • Cealaltă problemă cu această metodă este că va anula adesea garanția.
  • Imagine intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 16
    2. Porniți computerul și ecranul LCD. Ecranul dvs. trebuie să fie pe această metodă de a lucra.
  • Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 17
    3. Afișați o imagine neagră. Este imperativ să arătați o imagine neagră și nu doar un semnal gol, deoarece aveți nevoie de iluminarea din spate a ecranului LCD pentru a ilumina partea din spate a panoului.
  • Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 18
    4. Găsiți un obiect îngust cu un capăt negru, îngust. Un marker Sharpie cu capacul, un creion incredibil de plictisitor, un stil de plastic, sau capătul unei pensii de machiaj ar funcționa pentru asta.
  • Înainte de a continua să citiți mai multe avertismente la sfârșitul acestui articol. Fiblarea fizică a monitorului dvs. ar putea face lucrurile mai rău.
  • Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 19
    5. Înfășurați capătul obiectului într-o cârpă. Acest lucru va împiedica suprafața dură a obiectului să-ți zgârie monitorul.
  • Dacă obiectul este capabil să se prăbușească prin cârpă, este prea ascuțit. Găsiți un obiect diferit.
  • Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 20
    6. Utilizați capătul rotunjit al obiectului pentru a apăsa ușor pixelul blocat. Ar trebui să vedeți un efect luminos de rupere alb în jurul punctului de contact.
  • Încercați să aplicați presiune numai la pixelul blocat și nu la zona înconjurătoare.
  • Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 21
    7. Scoateți obiectul după câteva secunde. Dacă pixelul este încă blocat, puteți repeta presiunea sau puteți continua cu utilizarea căldurii - dacă nu este blocată, totuși, închideți monitorul imediat și lăsați-l de la cel puțin o oră.
  • Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 22
    8. Umeziți un prosop cu apă caldă.Dacă puteți, încălziți apa pe aragaz până când începe doar să arate bule de aer în partea de jos a recipientului (în jurul valorii de 190 de grade Fahrenheit), apoi puneți prospectul în și depasați apa caldă peste covorloth.
  • Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 23
    9. Acoperiți-vă mâinile. Nu doriți să vă ardeți degetele în pașii următori, astfel încât să folosiți mănuși de cuptor sau o cârpă grea.
  • Imagine intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 24
    10. Sigilați prosopul fierbinte într-o pungă de sandwich din plastic. Acest lucru va proteja monitorul de la umiditate. Asigurați-vă că sigiliul este complet închis.
  • Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 25
    11. Țineți sacul împotriva pixelului blocat. Aplicarea presiunii luminoase în acest mod ar trebui să slăbească interniul pixelului, potențial unsticking-l în acest proces.
  • Asigurați-vă că nu țineți sacul împotriva pixelului pentru mai mult de câteva secunde la un moment dat.
  • Imaginea intitulată Fix un pixel blocat pe un monitor LCD Pasul 26
    12. Examinați pixelul. Dacă a fost fixat, ați terminat. Dacă nu, nu există prea multe lucruri pe care le puteți face fără ajutor de la un serviciu de reparații profesionale, fie să luați monitorul într-un departament de reparații, fie să lăsați pixelul să se dezvăluie cu timpul.
  • De asemenea, puteți încerca să utilizați din nou software-ul.
  • sfaturi

    Dacă aceste instrucțiuni nu funcționează, încercați să înlocuiți monitorul prin intermediul producătorului dvs. Dacă monitorul scade sub specificațiile de înlocuire, contactați producătorul pentru a configura planurile de înlocuire.
  • Puteți cumpăra o unitate hardware care fixează pixeli blocați și calibrează monitoarele. Pixeltuneup OEM este o astfel de unitate, deși există altele disponibile în locuri precum cele mai bune cumpărate și pe site-uri precum Amazon. Aceste unități pot fi, de asemenea, utilizate pentru a regla televizoarele și alte tipuri de ecran LCD.
  • Avertizări

    Afișajele LCD sunt compuse din mai multe straturi. Fiecare strat este separat de distanțierele mici de sticlă. Aceste distanțiere și straturile individuale sunt foarte delicate. Furierea unui panou LCD cu un deget sau chiar o cârpă poate determina distanțierele să se spargă și să provoace probleme suplimentare dincolo de defecțiunea originală a pixelilor. Ca atare, majoritatea tehnicienilor de reparații cu certificări de servicii sunt instruiți să nu utilizeze metodele de frecare sau să le folosească pe propriul risc.
  • Nu încercați să deschideți monitorul.Acest lucru va anula garanția, iar producătorul nu va înlocui.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar