Cum să convertiți raster la vector

Grafica vectorială sunt imagini create din linii și direcții. Acestea diferă de grafică raster prin faptul că pot scădea cu ușurință la orice dimensiune fără pixelație, deoarece liniile sunt redresate ori de câte ori este redimensionat. Transformarea unui raster sau a imaginii pe bază de pixeli, este dificilă datorită diferențelor inerente din formatele. Veți urmări, în esență, pe imaginea originală pentru ao recrea în format vectorial. Există unelte care se pot ocupa de ridicarea grea a acestui proces, dar probabil că va trebui să faceți unele editări manuale pentru a obține produsul final privind dreptul corect.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind vectorgic
  1. Imagine intitulată Conversia Raster la vector Pasul 1
1. Vizitați un site de conversie. Dacă nu doriți să descărcați software-ul și trebuie doar să convertiți rapid imagini raster simple în vector, puteți utiliza un site de trasare automată, care va crea automat o imagine vectorială. Veți putea regla setările și chiar să efectuați modificări înainte de a salva noua imagine vectorială.
  • Una dintre cele mai populare site-uri este Vecormagic, dar obțineți doar două conversii gratuite atunci când creați un cont. Conversii suplimentare vor necesita un abonament.
  • Există site-uri gratuite disponibile, dar este posibil să nu aveți suficiente opțiuni pentru a crea o imagine vectorială potrivită. Dacă aveți o mulțime de conversii, consultați secțiunea următoare pentru instrucțiuni privind utilizarea software-ului gratuit cu sursă.
  • Imagine intitulată Conversia Raster la Vector Pasul 2
    2. Încărcați fișierul de imagine pe care doriți să îl convertiți. Imaginile vectoriale funcționează cel mai bine pentru modelele simple și logo-urile cu câteva culori. Nu veți obține rezultate bune dacă încercați să transformați o fotografie într-o imagine vectorială. Site-uri precum VECTORGIC Suport JPG, BMP, PNG și GIF.
  • Pentru cel mai bun rezultat, imaginea ar trebui să aibă unele amestecuri și anti-aliasing. Veți putea spune când măriți imaginea, deoarece marginile vor avea pixeli de culori mai moi pentru a le oferi o privire mai rotunjită. Marginile amestecate Ajutor programul de urmărire obține rezultate mai bune. Majoritatea imaginilor digitale vor fi amestecate, dar puteți rula în probleme atunci când vectorizați arta pixelului, deoarece acest lucru va duce la un produs final foarte jagged.
  • Imagine intitulată Conversia raster la vector Pasul 3
    3. Permiteți procesului să proceseze. Când încărcați mai întâi imaginea pe Vecormagic, acesta va efectua o urmă inițială a imaginii. Acest proces poate dura câteva minute pentru a finaliza.
  • Imagine intitulată Conversia Raster la Vector Pasul 4
    4. Inspectați rezultatele. Când a terminat, imaginea originală va fi afișată în partea stângă, iar imaginea vectorizată va fi afișată în partea dreaptă. Puteți să faceți clic și să țineți apăsat "Bitmap" butonul pentru a vedea originalul suprapus imaginea vectorială. Dacă aveți noroc, prima trecere ar putea ieși perfectă!
  • Imagine intitulată Conversia Raster la vector Pasul 5
    5. Apasă pe "Setări de mână" opțiune. VECTORGIC va identifica automat tipul de imagine și va aplica ceea ce se simte este cel mai bun proces de urmărire a vectorilor. Puteți suprascrie aceste setări făcând clic pe "Setări de mână" opțiune.
  • Puteți selecta tipul de imagine, care va afecta modul în care procesele vecnagice procesează următorul. Vi se va cere să selectați nivelul de calitate al imaginii originale, precum și la gama de culori. Selectați o paletă de culori personalizată pentru a reduce erorile cauzate de modificările mici în culoarea imaginii originale.
  • Când selectați o paletă personalizată, alegeți cât mai puține culori posibil pentru a obține cel mai curat rezultat.
  • Imagine intitulată Conversia Raster la Vector Pasul 6
    6. Comutați la modul de editare. Dacă utilizați VECTORGIC, puteți trece la modul de editare, care vă permite să efectuați modificări manuale la segmentare, astfel încât vectorul să fie mai clar. "Segmentare" este procesul de rupere a imaginii în părți distincte care sunt apoi netezite și transformate în vectori. Apasă pe "Editați rezultatul" pentru a deschide editorul.
  • Imagine intitulată Conversia Raster la Vector Pasul 7
    7. Utilizați căutarea pentru a localiza zonele problematice. Apasă pe "Căutare" pentru a identifica zonele imaginii pe care traserul avea dificultăți. Apoi puteți edita manual aceste zone, astfel încât acestea să se proceseze mai bine în timpul următorului.
  • Imagine intitulată Conversia Raster la vector Pasul 8
    8. Utilizați pixelul și completați instrumentele pentru a efectua editări. Căutați două segmente diferite ale unei imagini care sunt conectate printr-un pixel. Aceste conexiuni vor duce la un efect de prindere atunci când bitmap-ul este urmărit. Utilizați instrumentul pixel pentru a șterge pixelul de conectare.
  • Instrumentul Color vă va permite să selectați anumite culori pentru a fi utilizate cu instrumentele pixeliale și completare.
  • Imagine intitulată Conversia Raster la Vector Pasul 9
    9. Utilizați instrumentul ZAP pentru a șterge orice anti-aliasing persistent. Anti-aliasingul este bine în bitmap-ul original, dar nu ar trebui să fie prezent în segmentare. Instrumentul ZAP va împărți partea aliasată într-un segment separat și apoi o îmbinsă cu celelalte segmente pentru a crea o piesă solidă.
  • Imagine intitulată Conversia raster la vector Pasul 10
    10. Finalizați editările și descărcați rezultatul. Apasă pe "Următorul" pentru a procesa modificările dvs. Dacă sunteți mulțumit de ieșire, puteți face clic pe "Rezultatul descărcării" butonul pentru a descărca imaginea ca fișier SVG. Cu Vectionagic, puteți descărca gratuit primele două imagini atunci când creați un cont.
  • Metoda 2 din 2:
    Urmărirea cu Inkcape
    1. Imagine intitulată Conversia Raster la Vector Pasul 11
    1. Descărcați și instalați Inkscape. Inkscape este un program gratuit de editare vectorială, care este disponibil pentru Windows, Mac și Linux. Puteți să o descărcați de la Inkcape.Org. Inkscape include un instrument de urmărire bitmap care va încerca să convertească automat imaginea de raster într-un vector.
  • Imagine intitulată Conversia Raster la Vector Pasul 12
    2. Deschideți imaginea bitmap în Inkscape. Clic "Fişier" → "Deschis" și să răsfoiți imaginea bitmap pe care doriți să o convertiți într-un vector. Imaginile simple și logo-urile sunt cele mai potrivite pentru acest proces. Veți avea dificultăți în obținerea unor rezultate adecvate atunci când încercați să trasați automat o fotografie.
  • Imagine intitulată Conversia Raster la Vector Pasul 13
    3. Selectați imaginea. După încărcarea bitmap-ului, va trebui să faceți clic pe acesta pentru ao selecta pe Canvas.
  • Imagine intitulată Conversia Raster la vectorul Pasul 14
    4. Deschideți traorocul. Odată ce ați selectat Bitmap, puteți deschide instrumentul de urmărire automată. Clic "cale" → "Trace bitmap", sau apăsați ⇧ Shift+Alt+B.
  • Imagine intitulată Conversia Raster la Vector Pasul 15
    5. Selectați modul de cale. Există trei moduri diferite disponibile pentru crearea unei singure calea. "cale" este trasarea liniei imaginii tale. Selectarea fiecăruia va actualiza previzualizarea live, permițându-vă să vă simțiți pentru ceea ce fac.
  • Aceste trei opțiuni vă vor ajuta să creați o schiță de bază pe care o puteți edita manual.
  • Folosește "Prag" Opțiuni pentru a regla modul în care scanarea este procesată. Pentru "Brightness Cutoff", un prag de 0.0 va fi negru, în timp ce un prag de 1.0 va fi alb. Pentru "Detectarea marginilor", Pragul este același și determină dacă pixelul va fi considerat ca parte a frontierei sau nu.
  • Imagine intitulată Conversia Raster la vectorul Pasul 16
    6. Selectează "Culori" Opțiune dacă încercați să creați o copie exactă a unei imagini simple. Creșteți numărul de scanări pentru a crește numărul de culori care apar. Acesta poate fi un instrument inexact și poate să nu fie capabil să furnizeze rezultate bune pentru imagini complexe.
  • Imagine intitulată Conversia Raster la vectorul Pasul 17
    7. Optimizați căile odată ce ați terminat. Odată ce sunteți mulțumit de rezultate, faceți clic pe OK pentru a le aplica imaginii. Clic "cale" → "Simplifica" sau apăsați Ctrl+L Pentru a reduce numărul de noduri. Acest lucru va duce la o imagine de calitate inferioară, dar rezultatul final va fi mult mai ușor de editat.
  • Imagine intitulată Conversia Raster la Vector Pasul 18
    8. Apasă pe "Editați căi de noduri" buton. Aceasta este situată în caseta de instrumente din partea stângă a ecranului. De asemenea, puteți apăsa F2. Acest lucru vă va permite să selectați și să mutați nodurile pentru a edita imaginea. Pentru instrucțiuni detaliate despre editarea nodurilor din Inkscape, consultați acest articol.
  • Imagine intitulată Conversia Raster la Vector Pasul 19
    9. Adăugați propriile dvs. linii. Puteți utiliza instrumentele din bara de instrumente din stânga pentru a crea forme și linii. Utilizați aceste lucruri la atingere sau înlocuiți părțile din urmă care nu au apărut corect.
  • Odată ce ați creat o formă sau o linie, puteți utiliza nodurile pentru a regla curba și forma obiectului. Apasă pe "Conversia obiectului selectat la calea" buton (⇧ schimbare+Ctrl+C) pentru a edita nodurile forme pe care le-ați creat.
  • Imagine intitulată Conversia Raster la Vector Pasul 20
    10. Salvați fișierul. Odată ce sunteți mulțumit de noua dvs. artă vectorială, o puteți salva ca imagine vectorială. Clic "Fişier" → "Salvează ca" și alegeți una dintre formatele de fișiere vectoriale din meniul derulant. SVG este una dintre cele mai frecvente formate vectoriale.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar