Cum să începeți să utilizați un mac

Sunteți un utilizator PC care trece la un Macintosh? La fostul utilizator obișnuit, un Mac poate fi ușor confuză uneori. Acest ghid arată câteva dintre utilizările de bază și caracteristicile unui Mac, precum și modul de transferare a documentelor care necesită utilizarea PC-ului, configurați aplicațiile Mac și Utilizați aplicațiile.

Pași

Metoda 1 din 3:
Terminologie
  1. Imaginea intitulată începe utilizarea unui MAC Pasul 1
1. Cunoaște terminologia. Numele obiectelor pe care le vedeți în ecranul unui Mac sunt destul de diferite de cele din Windows.
  • Bară de meniu. Acesta este chiar în partea de sus a ecranului. În partea stângă sus este pictograma Apple. Doar în partea dreaptă a pictogramei Apple este numele aplicației active actuale. Alte articole găsite în bara de meniu sunt fișiere, editați, vizualizări, ferestre, ajutor, etc. Acestea vor varia în funcție de cerere.
  • Bara de titlu. Aceasta se află chiar în partea de sus a unei ferestre și conține numele ferestrei curente. Nu este disponibil în toate aplicațiile.
  • Bara de instrumente. Acesta este chiar sub bara de titlu și conține pictograme. Nu este disponibil în toate aplicațiile. Modificați conținutul barei de instrumente făcând clic dreapta oriunde în bara de instrumente și selectați Personalizați bara de instrumente.
  • Bara de stare. Acest lucru se află la sau lângă partea de jos a unei ferestre și este vizibilă numai când selectați să îl afișați în opțiunea Vizualizare sau la preferințele aplicației. Nu este disponibil în toate aplicațiile.
  • Dock - Acesta este bara de sticlă de-a lungul fundului ecranului care deține aplicații. Dacă utilizați deja iPhone, știți că există și o dock pe ecranul de pornire, care este ca cea din OS X.
Metoda 2 din 3:
Cele elementare
  1. Imaginea intitulată începe utilizarea unui MAC Pasul 2
1
Porniți computerul. După cercul sub logo-ul Apple se rotește timp de câteva secunde, computerul vă va duce într-un videoclip rapid și apoi vă va cere să introduceți zona dvs., unele informații personale și un nume de utilizator și o parolă de utilizator. Introduceți informațiile și continuați să vă conectați.
  • Imaginea intitulată începe utilizarea unui MAC Pasul 3
    2. Faceți clic dreapta pe meniu pe un Mac. Multe utilizatori de PC sunt folosite pentru a face clic dreapta pe mouse-ul pentru a aduce o listă de opțiuni utile - pe un Mac există modalități de a obține rezultate similare. Cea mai ușoară cale ar fi să controlezi un element. Control-clic pentru a reține Ctrl în timp ce faceți clic pe element. Acest lucru va aduce un meniu de comenzi rapide. Alternativ, puteți configura mouse-ul sau trackpad-ul pentru a utiliza partea dreaptă a mouse-ului sau trackpad-ului ca buton secundar (aka faceți clic dreapta) în preferințele de sistem (meniul Apple>Preferințe de sistem>Mouse sau meniul Apple>Preferințe de sistem>Trackpad).
  • Imaginea intitulată Începeți utilizarea unui MAC Pasul 4
    3. Utilizați Finder pentru a găsi diverse documente, imagini și alte fișiere. Finder este, pentru utilizatorii Mac, în esență ceea ce Windows Explorer este pentru utilizatorii de PC.
  • Imaginea intitulată Începeți utilizarea unui MAC Pasul 5
    4. Forța renunță la o aplicație care nu răspunde. Apăsați Command-Option-Escape Atunci când o aplicație nu răspunde. Aceasta funcționează în același mod în care funcționează CTRL-ALT-DELETE pentru utilizatorii de PC-uri. O altă modalitate de a forța-o aplicație este de a controla - faceți clic pe elementul de pe doc și selectați Force-Quit din meniu.
  • Imaginea intitulată începe să utilizeze un MAC Pasul 6
    5. Închiderea unei ferestre. Faceți clic pe butonul roșu din colțul din stânga sus al ferestrei pentru a închide fereastra unei aplicații. Acest lucru nu iese din aplicație. Tasta rapidă în multe aplicații este comanda-w.
  • Imaginea intitulată Începeți utilizarea unui MAC Pasul 7
    6. Minimizați o fereastră. Pentru a minimiza o fereastră (puneți-o în doc în partea dreaptă a cursei) faceți clic pe butonul galben de lângă el. Alternativ, faceți dublu clic pe bara de titlu.
  • Imaginea intitulată începe să utilizeze un MAC Pasul 8
    7. Maximizați o fereastră. Pentru a maximiza o fereastră, faceți clic pe butonul verde din dreapta.
  • Imaginea intitulată începe să utilizeze un MAC Pasul 9
    8. Ieșiți la o aplicație. Faceți clic pe numele aplicației din bara de meniu, apoi faceți clic pe Quit în partea de jos a meniului. Tasta rapidă în aproape toate aplicațiile este comanda-Q.
  • Imaginea intitulată începe să utilizeze un MAC Pasul 10
    9. Schimbați aplicațiile. În orice aplicație, apăsați CMD-Tab pentru a comuta rapid între aplicații.
  • Imaginea intitulată Începeți utilizarea unui MAC Pasul 11
    10. Apăsați tasta de comandă de pe MAC pentru tastele de comenzi rapide (rapide) în loc de CTRL pe Windows. De exemplu, comanda + c pentru a copia, și comanda + v pentru a lipi.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind aplicații
    1. Imaginea intitulată începe să utilizeze un MAC Pasul 12
    1
    Configurați-vă poșta. Pentru poștă, pur și simplu începeți prin lansarea aplicației de e-mail. Aplicația vă va duce într-o locație pentru a intra în dvs ID-ul Apple, sau introduceți un cont pop. Acesta va cere un nume de server Ingent și de ieșire, care poate fi găsit online de către furnizorul dvs. Continuați și configurați o parolă și un port, iar poșta va funcționa acum! Furnizori de e-mail, cum ar fi Gmail, Yahoo, Mobile Me și AOL, nu au nevoie de tine să tapi manual în serverele de ingerare și de ieșire. Mac-ul dvs. cunoaște deja serverele.
  • Imaginea intitulată Începeți utilizarea unui MAC Pasul 13
    2
    Configurați FaceTime. FaceTime este software-ul de videoconferințe Apple, similar cu Skype. Pentru a configura FaceTime, conectați-vă doar cu un ID-ul Apple.
  • Imaginea intitulată Începeți utilizarea unui MAC Pasul 14
    3
    Lumina reflectoarelor. Eventual, una dintre cele mai utile caracteristici dintr-un Mac. Doar apăsați bara CMD + spațiu pentru al utiliza sau faceți clic pe lupă în colțul din dreapta sus al ecranului și puteți căuta ceva pe computer în câteva secunde, spre deosebire de funcția de căutare de pe un PC care poate dura câteva minute.
  • Imaginea intitulată începe să utilizeze un MAC Pasul 15
    4
    Configurați trackpad-ul și mouse-ul. Una dintre caracteristicile unice de pe un Mac este gesturile TrackPad pe laptopuri. Pentru a seta, lansați preferințele sistemului (meniul Apple>Preferințe de sistem) și accesați secțiunea Trackpad și Mouse. Acolo, puteți alege din mai multe opțiuni care activează utilizarea plăcii de urmărire. De asemenea, puteți configura un mouse aici și.
  • Imaginea intitulată Începeți utilizarea unui MAC Pasul 16
    5
    Crossover și Paralele Ești un jucător? Din păcate, un Mac nu acceptă multe jocuri PC, dar există câteva soluții. Crossover permite ca orice joc PC să fie jucat pe un Mac. Ea costă bani, dar dacă sunteți ieftin, puteți continua să îl descărcați pentru procesul gratuit de 30 de zile. Paralele este o altă soluție care permite rularea oricărei aplicații Windows pe un Mac.
  • Imaginea intitulată Începeți utilizarea unui MAC Pasul 17
    6. iPhoto și imovie. Aceste aplicații sunt foarte utile pentru nevoile dvs. media și pot fi utilizate cu ușurință. Doar încărcați fotografii pe o cameră la iPhoto și puteți să le editați și să le sortați la ușurință. Cu imovie, puteți edita, de asemenea, cu caracteristici încorporate și înregistrați cu microfonul / camera încorporată.
  • Imaginea intitulată începe utilizarea unui MAC Pasul 18
    7
    Obțineți un birou și iWork Pentru documente, foi de calcul și slideshow-uri, puteți utiliza Apple Iwork, OpenOffice sau Microsoft Office. Acestea sunt foarte asemănătoare suite de birou și oferă nevoile de bază ale unui procesor de cuvinte, de calcul și software de prezentare. Apple IWorwork și OpenOffice sunt gratuite, dar Microsoft Office poate deschide fișierele Microsoft Office (care sunt mult mai frecvente decât fișierele IWork sau NeoOffice) fără probleme (deschiderea celui în Iwork sau OpenOffice ar putea duce la unele probleme de formatare).
  • sfaturi

    Un moment bun pentru a cumpăra Mac-ul dvs. ar fi în vară, unde studenții pot obține un iPod gratuit cu Mac.
  • De asemenea, este posibil să utilizați Windows pe un Mac folosind tabăra de boot.
  • Mac-urile sunt puțin mai greu decât PC-urile, astfel încât ar putea dura puțin timp să se obișnuiască cu Mac.
  • Apple are cantități extinse de informații despre vizita subiectului [1]
  • Dacă întâmpinați dificultăți tehnice pe Mac, doar Faceți o întâlnire cu Barul Genius La orice magazin Apple pentru a obține mâini pe ajutor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar