Cum de a repara o armonică

Harmonicas sunt unul dintre cele mai accesibile instrumente pentru începători de a juca. Deși sunt destul de simple de utilizat și ieftine în comparație cu o mulțime de alte instrumente, ei încă se descompun ocazional. Pe măsură ce folosiți armonica, piesa bucală va înfunda în cele din urmă cu saliva și alte resturi. Dacă se pare ceva, atunci piesa bucală este de obicei vina. Din fericire, este ușor să curățați și puteți chiar să vă despărțiți o armonică pentru a regla stuful. Destul de curând, armonica voastră se va întoarce la producerea calității sunetului pe care le cunoașteți că poate face.

Pași

Metoda 1 din 2:
Ștergerea unui reed blocat
  1. Imagine intitulată Fix o etapă de armonică 01
1. Atingeți piesa bucală cu mâna pentru a distruge resturile libere. Întoarceți armonica, astfel încât partea pe care o suflați este îndreptată spre mână. Ridicați-l și dați-i câteva robinete solide împotriva palmei. Apoi puteți să suflați în gaură pentru a vedea dacă funcționează din nou.
  • Pentru a afla ce găuri sunt blocate, jucați armonica. Când sufli într-o gaură blocată, nu vei auzi sunetul complet de la ea.
  • Saliva este cea mai frecventă cauză a blocajelor. Dacă vă jucați în mod regulat armonica, sunteți obligat să ajungeți la probleme de umiditate. Ștergeți-vă armonica imediat după ce ați redactat pentru a preveni formarea blocajelor.
  • Imagine intitulată Fix o armonică Pasul 02
    2. Respira rapid peste gaura blocată pentru a ajuta la uscarea aerului. Ridicați armonica la buze ca și cum veți juca. Concentrați-vă pe gaura pe care o ștergeți. Dacă găurile multiple nu funcționează, se ocupă de ele câte unul la un moment dat. Inspirați și expirați cât mai repede posibil de 3 până la 5 ori pentru a șterge umiditatea rămasă.
  • Când ați terminat, jucați armonica pentru al testa. Dacă încă nu funcționează, atunci ceva blochează în continuare stuf.
  • Dacă armonica sună puțin mai bună atunci când testați-o, repetați tratamentul. Uneori, atingerea și suflarea în ea de câteva ori elimină resturile persistente.
  • Imagine intitulată Fix o etapă de armonică 03
    3. Utilizați o scobitoare pentru a elimina orice resturi încă în interiorul armonicii. Gaura cel mai probabil are ceva solid, cum ar fi părul sau buzunarul de buzunar, în ea. Luați o mică scobitoare și lăsați-o ușor în gaura blocată. Dacă sunteți în stare să vedeți ceva înăuntru, trageți-l cu scobitoarea. Țineți armonica în jos într-un unghi pentru a scutura resturile libere.
  • Blocurile de la resturile solide sunt frecvente în armonici, mai ales dacă le dați în jurul buzunarului și în alte locuri unde nu sunt bine protejate.
  • Joacă armonica după aceea. Dacă încă nu sună corect, este posibil să fie nevoie să o deschideți pentru a elimina blocarea.
  • Imagine intitulată Fix o armonică Pasul 04
    4. Deșurubați plăcile de acoperire pentru un acces mai bun la găurile de stuf. Șuruburile plăcii de acoperire sunt mici, deci încercați să utilizați o șurubelniță platformă dintr-un kit de reparare a ochelarilor. Armonica ta are o placă metalică pe părțile de sus și de jos. Fiecare placă are o pereche de șuruburi pe ea. Rotiți-le în sens invers acelor de ceasornic pentru a le îndepărta, apoi scoateți plăcile și fixați-le deoparte.
  • Puteți obține kituri de reparare a ochelarilor online sau din magazinele de îngrijire a ochilor. În caz contrar, majoritatea magazinelor hardware transportă șurubelnițe Mini Flathead.
  • Imagine intitulată Fix o armonică Pasul 05
    5. Curățați resturile rămase din găuri cu o scobitoare. Blocurile sunt mult mai ușor de văzut și accesul cu placa acoperă. Cu toate acestea, fi blând. O scobitoare de dinți nu va deteriora de obicei stuful, dar este mai bine să fii atent. Răsturnați resturile blocate, apoi agitați sau atingeți ușor restul în mână. După ce ați terminat, plasați plăcile de acoperire înapoi peste stuf, înlocuiți șuruburile și rotiți-le în sensul acelor de ceasornic pentru a le asigura.
  • Dacă vă luptați cu adevărat cu o armonică care este în formă proastă, ați putea deșurubați plăcile de stuf să sapă în stuf. Cu toate acestea, stuful este delicat, deci este mai bine să evitați să luați totul în afară și de obicei nu este necesar oricum.
  • Metoda 2 din 2:
    Schimbarea unui pas al armonicii
    1. Imagine intitulată Fix o armonică Pasul 06
    1. Utilizați o șurubelniță cu cap plat pentru a scoate plăcile de acoperire. Scoateți plăcile metalice de pe partea superioară și inferioară a armonicii. Fiecare placă are un șurub pe marginile stângi și drepte. Rotiți șuruburile în sens invers acelor de ceasornic pentru a le elimina. Odată ce șuruburile sunt plecate, trageți plăcile de pe stuf.
    • Dacă armonica vă sună clar, dar nu funcționează decât dacă vă suflați încet în ea, stuful nu mai este centrat. Se întâmplă în timp de la utilizarea frecventă sau când vă bucurați de instrumentul împotriva ceva solid.
    • Amintiți ce parte este partea superioară și de jos a armonicii. Multe armonice au numere pe găuri, deci când 1 este în stânga ta, armonica este poziționată corect. Gaura # 1 face cel mai mic sunet atunci când suflați în ea.
  • Imagine intitulată Fix o etapă de armonică 07
    2. Plasați o scobitoare din lemn în interiorul unei gaure pe piesa bucală. Plăcile galbene de pe partea superioară și de jos sunt stufurile responsabile pentru modul în care sună armonica. Pentru a regla sunetul, glisați scobitorul într-una din găurile pe care le suflați pe partea din față a armonicii. Apoi, mutați vârful scobitorului până când simțiți că se odihnește împotriva ceva solid. Dacă îl împingeți, veți putea vedea partea din mutarea stufului când vă uitați în jos de sus de sus.
  • Puteți observa zgârieturi pe reed în apropierea locului în care se conectează la plăci. Acestea sunt normale. Ele sunt create când a fost făcută stuf, astfel încât acestea nu sunt un semn că armonica trebuie înlocuită.
  • Imagine intitulată Fix o etapă de armonică 08
    3. Trageți stuful dacă nu funcționează când îl suflați în ea. Apăsați împotriva stufului foarte ușor pentru a evita deteriorarea acestuia. Dați-i aproximativ 5 nudges moale față de placa inferioară de reed. Dacă armonica nu a făcut prea sunet când ai suflat în ea, acest lucru va rezolva problema.
  • Plăcuța de vârf este pentru note de suflare sau ceea ce auziți când suflați în armonică.
  • Asigurați-vă că ajustați stuful cu prudență. Împingerea prea tare poate să o spargă. Este o parte delicată, dar foarte importantă a instrumentului dvs!
  • Imagine intitulată Fix o etapă de armonică 09
    4. Împingeți stuful în cazul în care armonica nu a funcționat când ați inhalat. Așezați vârful scobiturii peste una din găurile deasupra plăcii superioare de stuf. Utilizați vârful scobitorului pentru a nu lăsa stuful. Mutați-l de până la 5 ori pentru a regla sunetul. Reducerea rezolvării stufului problemelor sonore atunci când jucați notele desenate.
  • Desenați notele se întâmplă atunci când respirați în timp ce jucați. Reed-ul de fund este responsabil pentru ei.
  • Imagine intitulată Fix o armonică Pasul 10
    5. Lovitură în armonica pentru a testa sunetul său. Așezați plăcile de acoperire înapoi pe armonică. În loc să înșurubați totul înapoi, țineți plăcile de acolo. Apoi, jucați fiecare notă. Inspirați și expirați din greu pentru fiecare. Dacă sunetul este încă dezactivat, trageți înapoi plăcile de acoperire pentru a efectua ajustări suplimentare.
  • Testați armonica după fiecare ajustare, astfel încât să nu mutați stuea prea departe. Ajustările treptate sunt cele mai bune.
  • Imagine intitulată Fix o armonică Pasul 11
    6. Reasamblați placarea capacului când ați terminat fixarea armonicii. Așezați plăcile de acoperire înapoi peste plăcile de stuf. Asigurați-vă că capacul superior este pe partea de sus. Orificiile de șurub din capace se vor alinia cu cele de pe plăcile subiacente atunci când se întâmplă acest lucru. Apoi, introduceți șuruburile, rotiți-le în sensul acelor de ceasornic pentru a le asigura în poziție și depozitați-vă armonica până când sunteți gata să o jucați din nou.
  • sfaturi

    Dacă armonica ta sună rău, ca una dintre note sună greșit atunci când o joacă, atunci probabil că a rătăcit rău. Puteți să o duceți la un magazin de reparații profesionale pentru ao fixa.
  • Harmonicas durează 6 luni până la un an, în medie dacă le jucați în mod regulat. După aceea, înlocuirea lor este de obicei mai ieftină decât repararea acestora.
  • Dacă aveți un timp greu să jucați o remiză cu două găuri, în care inhalați peste a doua gaură din stânga, nu este armonica voastră. Nota este dificilă de a juca, dar o puteți face prin îmbunătățirea tehnicii dvs.
  • Curățarea unei armonici cu lichid nu este recomandată, deoarece stuful poate absorbi umiditatea și crack. Apă caldă, cu săpun și alcool izopropilic pot fi utilizate pentru curățarea părților exterioare.
  • Avertizări

    Pieptenele din lemn într-o armonică este realizată dintr-un lemn moale care este ușor deteriorat. Când curățați sau reglați instrumentul, utilizați ceva moale, ca o scobitoare de lemn și aveți grijă să nu zgâriați stuful.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Ștergerea unui reed blocat

    • Scobitoare
    • Flathead șurubelniță

    Creșterea volumului armonicii

    • Flathead șurubelniță
    • Scobitoare
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar