Cum de a desena schițele de modă

În lumea modei, noile modele sunt prezentate sub formă de schițe trase de mână înainte de a fi tăiate și cusute. Mai întâi trageți o Croquis, cifra în formă de model care servește ca bază de schiță. Punctul nu este de a desena o figură realistă, ci o panza goală de feluri pe care să afișați ilustrații de rochii, fuste, bluze, accesorii și restul creațiilor tale. Adăugarea de culori și detalii cum ar fi tufișurile, cusăturile și butoanele vă ajută să vă aduceți ideile la viață.

Pași

Partea 1 din 3:
Pornirea schiței tale
  1. Imagine intitulată Draw Fashion Sketches Pasul 1
1. Aduna materiale. Alegeți un creion greu de plumb (creioanele H cel mai bun) care face semne de lumină, schițe care sunt ușor de șters. Marcajele făcute cu aceste creioane, de asemenea, nu împiedică hârtia, care este utilă atunci când doriți să adăugați culoarea imaginii. O radieră de bună calitate și hârtie groasă sunt, de asemenea, materiale importante care să aibă dacă doriți ca schița dvs. să arate profesional.
  • Dacă nu aveți tipul potrivit de creion, Puteți face o schiță cu un număr 2. Amintiți-vă să faceți semne foarte ușoare, mai degrabă decât apăsând din greu pe pagină.
  • Desenul în stilou este nu este recomandabil, Din moment ce nu veți putea să ștergeți.
  • De asemenea, veți avea nevoie de markeri colorați, cerneluri sau vopsele pentru a ilustra design-urile de îmbrăcăminte.
  • Imagine intitulată Draw Fashion Sketches Pasul 3
    2. Luați în considerare metodele alternative pentru crearea unui Croquis. Este frumos să vă puteți desena propriul Croquis, deoarece vă permite să creați un model în proporțiile exacte pe care le doriți. Cu toate acestea, dacă doriți să sari direct la desenarea modelelor de îmbrăcăminte, există câteva comenzi rapide pe care le puteți opta pentru a le lua:
  • Descărcați unul online, unde le veți găsi într-o gamă de forme și dimensiuni. De exemplu, puteți descărca o Croquis în formă de copil, un bărbat, o femeie petită și așa mai departe.
  • Faceți o croquis prin urmărirea conturului unui model dintr-un anunț de reviste sau al unei alte imagini. Doar plasați o bucată de hârtie de urmărire peste modelul care vă place și ați creat ușor o schiță.
  • Imagine intitulată Draw Fashion Sketches Pasul 2
    3. Decideți pe o poză pentru Croquis. Modelul pentru designul dvs., numit Croquis, ar trebui să fie desenat într-o poziție care va arăta cele mai bune articole. Puteți afișa modelul de mers pe jos, ședinței, îndoirii sau în orice altă poziție. Ca începător, poate doriți să începeți cu cea mai comună Poze, care este o schiță de pistă care arată un model în picioare sau pe o pistă. Acest lucru este cel mai ușor de tras și vă va permite să ilustrați toate modelele dvs. în vizualizare completă.
  • Din moment ce doriți să ilustrați desenele dvs. într-un mod care le face să pară profesioniști și atrăgători, este important să le modelați pe Croquis care sunt bine proporționate și bine trase.
  • Multe ilustratori de modă practică desenarea a sute de Croquis pentru a-și perfecționa capacitatea de a crea o varietate de posesiuni.
  • Partea 2 din 3:
    Desenarea unui Croquis
    1. Imagine intitulată Draw Fashion Sketches Pasul 4
    1. Trageți linia de echilibru. Aceasta este prima linie a schiței dvs. și reprezintă centrul de greutate al modelului dvs. Trageți-l din partea de sus a capului până la vârful degetelor de la picioare, de-a lungul coloanei Croquis. Acum trageți o ovală pentru a reprezenta capul. Aceasta este baza Croquis-ului vostru, iar din aceasta se poate face un desen proporțional. Vă puteți gândi la Croquis ca scheletul modelului.
    • Linia de echilibru ar trebui să fie o linie verticală dreaptă, chiar dacă doriți ca modelul să se prezinte într-o poziție înclinată.De exemplu, dacă doriți ca modelul să fie pus cu șoldurile ei înclinate ușor spre stânga ei, trageți o linie dreaptă în mijlocul paginii. Doriți ca această linie să se extindă de la vârful capului modelului până la motivul pe care îl în picioare.
    • Rețineți că atunci când proiectați haine, nu este necesar un model proporțional, deoarece îmbrăcămintea este ceea ce este prezentat, nu abilitățile de desenare a figurii. Nu vă faceți griji prea multe despre crearea unui model precis sau adăugarea de funcții pe față.
  • 2. Începeți mai întâi zona pelviană. Trageți un pătrat cu lungimi egale pe linia de echilibru chiar sub mijloc, unde pelvisul este poziționat în mod natural pe corp. Dimensiunea pătratului în funcție de cât de larg doriți să fie modelul dvs. Un model mai subțire ar avea o lățime mai mică decât un model de dimensiune plus.
  • Menținerea în minte a dvs., înclinați această pătrată pelviană, fie spre stânga, fie spre dreapta. De exemplu, dacă doriți ca șoldurile modelului dvs. să fie înclinate spre stânga, înclinați pătratul ușor spre stânga. Dacă doriți un model normal în picioare, trageți doar pătratul în poziție verticală fără nici un fel de unghiuri la stânga sau la dreapta.
  • 3. Trageți trunchiul și umerii. Extindeți liniile de torsiune în sus din cele două colțuri ale pătratului pelvian. Torsul ar trebui să se extindă în sus, să se îndoaie la jumătatea drumului la talie și să se extindă din nou la umăr. Ca și în cazul unui corp uman real, umerii ar trebui să aibă aceeași lățime ca șolduri, fie partea de sus a cutiei pelvine.
  • Când ați terminat, trunchiul ar trebui să arate ca un tors normal pe care îl veți vedea pe un corp. Consultați imaginile modelelor din reviste sau anunțuri pentru referință. Observați modul în care talia este mai mică decât partea inferioară a corpului și șoldurilor. Torsul ar trebui să măsoare aproximativ două capete în lungime.
  • Este comun să schițezi umerii și șoldurile înclinate în direcții opuse, într-o poziție numită contrapposto sau contra. Aceasta oferă impresia de mișcare. Trageți talia ca o linie orizontală care este mai scurtă decât liniile de umăr și șolduri.
  • Acordați atenție la liniile de îndoire (curba coastei, etc.), deoarece acele unghiuri și linii sunt esențiale pentru crearea unei figuri care nu arată că are părți dislocate ale corpului.
  • 4. Schițați gâtul și capul. Gâtul modelului ar trebui să fie o treime lățimea umărului și jumătate din lungimea unui cap. După ce a desenat acest lucru, schița în cap, care ar trebui să fie proporțională cu corpul. Cu cât este mai mare capul, cu atât mai juvenil sau mai tânăr arată modelul.
  • Puteți șterge ovală inițială pe care ați tras-o pentru a reprezenta capul.
  • Trageți capul astfel încât să arate natural cu postul pe care l-ați selectat. Puteți înclina ușor în sus sau în jos sau în dreapta sau la stânga.
  • 5. Umpleți picioarele. Picioarele ar trebui să fie cea mai lungă parte a corpului, lungimea a aproximativ patru capete. Picioarele sunt, de asemenea, porționate în două bucăți, coapsele (de la fundul cutiei pelvine în partea superioară a genunchilor) și viței (din partea inferioară a genunchiului la începutul gleznelor). Rețineți că ilustratorii de modă exagerează de obicei înălțimea modelului, făcându-i picioarele mai mult decât trunchiul ei
  • Partea de sus a fiecărei coapse ar trebui să fie de aproximativ aceeași lățime ca și capul. Condusă lățimea fiecărui picior de la coapsă la genunchi. În momentul în care ajungeți la genunchi, piciorul ar trebui să fie o treime lățimea porțiunii mai mari a coapsei.
  • Pentru a desena vițeii, conică în jos la glezne. Fiecare gleznă ar trebui să fie de aproximativ o a patra lățime a capului.
  • 6. Terminați cu picioarele și brațele. Picioarele sunt relativ înguste. Trageți-le ca triunghiuri alungite care sunt de aproximativ aceeași lungime ca și capul. Construiți brațele ca picioarele, conice spre încheieturi. Le face mai mult proporțional cu trunchiul decât ar fi brațele unei persoane reale, deoarece aceasta oferă o impresie mai stilizată. Adăugați ultimele mâini și degetele.
  • Partea 3 din 3:
    Desenarea hainelor și a accesoriilor
    1. Imagine intitulată Draw Fashion Sketches Pasul 10
    1. Ilustrează designul original. Gândiți-vă la ceea ce căutați să creați și să îl reprezentați la ultimul detaliu. Dacă proiectați o rochie, de exemplu, adăugați modele, manșeuri, text, arcuri și așa mai departe pentru a crea o bucată frumoasă. Concentrați-vă pe elementele designului dvs. care sunt unice și includ accesorii adecvate, astfel încât stilul pe care îl faceți este clar. Dacă aveți nevoie de câteva idei proaspete sau nu știți de unde să începeți, căutați tendințe de modă pe Internet sau în reviste de inspirație.
  • 2. Schițați hainele cu îndrăzneală. Deoarece scopul unui desen de modă este de a vă prezenta ideile de design, utilizați o mână mai îndrăzneață când trageți îmbrăcămintea. Schițați hainele astfel încât să par să stea pe Croquis într-un mod realist. Ar trebui să fie în jurul valorii de coate și la talie, precum și lângă umeri, glezne și încheieturi. Gândiți-vă la modul în care îmbrăcămintea atârnă pe o persoană și replică faptul că pe modelul dvs.
  • Amintiți-vă că diferite țesături și structuri se află pe corp în moduri diferite. Dacă țesătura este subțire și matasoasă, se va odihni pe corp și se va îndepărta, aproape de flori. Dacă țesătura este groasă ca denim sau lână, va fi boxier și va arăta mai puțină formă a corpului (gândiți jachetele denim).
  • Încercați să ilustrați textura țesăturii pe care o desenați, fie că este netedă, grosieră, rigidă sau moale. Adăugați detalii cum ar fi paietele și butoanele pentru a face ca desenul să arate mai realist.
  • 3. Aflați cum să atrageți pliuri, riduri și pliuri. Utilizați diferite tipuri de linii pentru a crea diferite creșe în țesături pe care le desenați. Știind cum să atragă pliuri, riduri și pliuri vă vor ajuta să ilustrezi structura îmbrăcămintei.
  • Foldurile pot fi trase folosind linii libere și ondulate.
  • Utilizați modele circulare pentru a arăta ridurile.
  • Scoateți o margine dreaptă pentru a trage pliuri exacte.
  • 4. Ilustrează modelele și amprentele. Dacă designul dvs. include o țesătură tipare sau tipărită, este important să ilustrați cu precizie modul în care acesta va arăta pe un model. Începeți prin atragerea conturului îmbrăcămintei modelate, cum ar fi o fustă sau o bluză. Împărțiți-l într-o rețea cu diferite secțiuni. Completați secțiunile una câte una cu modelul pe țesătură.
  • Fiți atenți la modul în care pliurile, pliurile și ridurile schimbă aspectul unui model. Poate că este necesar să se aplece sau să fie tăiate la anumite puncte pentru a arăta exacte.
  • Luați timp pentru a desena modelul în detaliu și asigurați-vă că arată același lucru pe întreaga rețea.
  • Imagine intitulată Draw Fashion Sketches Pasul 14
    5. Finalizați desenul cu umbrire, cerneală și culoare. Utilizați cerneală neagră groasă sau vopsea pe liniile pe care doriți să le păstrați. Puteți șterge liniile de modelare a corpului și orice semne de creion fără stăpân în acest moment. În cele din urmă, culoarea cu atenție în îmbrăcămintea folosind nuanțe pe care doriți ca design-ul dvs. să aibă.
  • Puteți colora în haine cu markeri, cerneală sau vopsea. Amestecați culorile și utilizați o varietate de nuanțe pentru a ilustra desenele dvs.
  • Într-adevăr, imaginați-vă că designul se îndreaptă spre dvs. sub spoturi pe o pistă când lucrați la umbrire și textură. Plățile mai adânci din material vor duce la nuanțe mai întunecate ale culorii pe care le utilizați. În cazul în care țesătura este lovită de lumină, culorile ar trebui să apară mai ușoare.
  • Adăugarea de funcții cum ar fi părul, ochelarii de soare și machiajul este o atingere finală frumoasă, care va face ca schița dvs. de modă să vină la viață.
  • 6. Luați în considerare fabricarea apartamentelor. În plus față de a face o ilustrare de modă, este posibil să doriți să creați o schemă plată. Aceasta este o ilustrare a designului de îmbrăcăminte care arată conturul plat al îmbrăcămintei, ca și cum ar fi fost așezat pe o suprafață plană. Este util pentru oameni care vizualizează designul pentru a vedea versiunea plată, precum și modul în care ar arăta modelat pe un corp.
  • Apartamentele ar trebui să fie trase la scară. Faceți un efort pentru a crea ilustrații care arată cât mai exact posibil.
  • Ar trebui să includeți o vedere din spate a apartamentelor dvs., în special din partea din spate a designului include detalii unice.
  • sfaturi

    Nu vă faceți griji cu privire la adăugarea de multe detalii în față, cu excepția cazului în care aveți în vedere machiajul specific pentru a merge împreună cu echipamentul dvs.
  • Unii oameni le place să-și deseneze modelele extrem de slabe. Desenați modelul realist. Vă va ajuta când veniți să selectați articole de îmbrăcăminte și să coaseți costumul.
  • Este adesea mai ușor să părăsiți caracteristicile faciale în totalitate și doar schițați câteva linii pentru păr. Vrei să te concentrezi pe costum.
  • Lipiți materialul pe care îl veți folosi lângă designul dvs., astfel încât știți ce utilizați.
  • Adăugarea texturii la haine este dificilă și poate lua unele practici.
  • Asigurați-vă că nu apăsați prea mult pe Croquis, astfel încât designul dvs. să poată fi lumina reflectoarelor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar