Cum se schimbă o foaie excel de la citire numai

Thisewill vă învață cum să modificați o foaie de excel dintr-o stare de citire numai utilizând un computer. Dacă sunteți proprietarul fișierului, acesta este un proces destul de simplu - cu toate acestea, dacă nu sunteți creatorul original al fișierului, există soluții limitate la această problemă.

Pași

  1. Imagine intitulată Schimbați o foaie Excel de la citire numai pasul 1
1. Deschideți-vă proiectul în Excel. Dacă sunteți în Excel, puteți merge la Fişier > Deschis sau puteți să faceți clic dreapta pe fișierul din browserul de fișiere.
  • Această metodă funcționează pentru Excel pentru Microsoft 365, Excel pentru Microsoft 365 pentru Mac, Excel pentru Web, Excel 2019-2007 și Excel 2019-2011 pentru Mac.
  • Dacă deschideți un fișier Excel care ți-a fost trimis și se deschide, dar vă oferă un avertisment pop-up care este recomandat numai pentru citire, puteți face clic pe fie da Dacă nu doriți să faceți modificări sau Nu Dacă doriți să faceți modificări. Pentru a preveni apariția pop-upului în viitor, du-te la Fişier > Salvează ca > Naviga > Instrumente > Optiuni generale și deselectați "Recomandat numai pentru citire."
  • Unele fișiere nu vă pot lăsa să editați dacă nu introduceți o parolă. Vi se va solicita această parolă când deschideți fișierul - Dacă nu puteți introduce cheia potrivită, nu veți putea să editați fișierul.
  • Imagine intitulată Schimbați o foaie Excel de la citire numai pasul 2
    2. Faceți clic pe fila Fișier. Veți găsi acest lucru fie deasupra spațiului de editare a documentelor, fie rulați de-a lungul de sus al ecranului.
  • Dacă fișierul ți-a fost trimis ca "final", Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe Editați oricum butonul care este în partea de sus a ecranului în bannerul galben / portocaliu.
  • Imagine intitulată Schimbați o foaie Excel de la citire numai pasul 3
    3. Clic Obtine informatii. Veți vedea acest lucru în meniul care coboară sau se alunecă.
  • Imagine intitulată Schimbați o foaie Excel de la citire numai pasul 4
    4. Faceți clic pe casetă pentru a le debifați lângă "Blocat." Acest lucru vă va schimba documentul de la solicitare pentru a se deschide într-o stare de citire numai.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar