Cum să scoateți tava cd pentru windows 10

Thiste parere Cum să scoateți o tavă CD / DVD-ROM pe Windows PC. De obicei, puteți deschide tava apăsând butonul de evacuare de pe unitate sau tastatură, precum și prin selectarea Eject Opțiune în Explorer File Windows. Dacă unitatea nu se va deschide folosind metode tradiționale, puteți utiliza gaura de eliberare manuală pe sau lângă ușă pentru a scoate manual tava - doar asigurați-vă că ați dezactivat PC-ul și scoateți mai întâi toate cablurile de alimentare conectate.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind ferestrele
  1. Imagine intitulată Scoateți tava CD pentru Windows 10 Pasul 1
1. Închideți orice aplicații utilizând unitatea CD / DVD-ROM. Dacă aplicațiile deschise accesează fișierele de pe CD sau DVD în interiorul unității, închideți aceste aplicații Windows nu va scoate tăvraful altfel.
  • Imagine intitulată Scoateți tava CD pentru Windows 10 Pasul 2
    2. Apăsați butonul de evacuare. Dacă unitatea CD / DVD-ROM are un buton de evacuare fizică, îl puteți apăsa de obicei pentru a deschide tava. Butoanele de evacuare sunt de obicei chiar lângă ușa de antrenare. Unele PC-uri au taste de evacuare pe tastatură, de obicei în apropierea comenzilor de volum. Căutați cheia cu un triunghi îndreptat ascendent, cu o linie orizontală dedesubt.
  • Dacă unitatea CD / DVD-ROM are o bară de plastic orizontală pe față, apăsați cu fermitate în partea dreaptă a barei pentru a scoate tava.
  • Continuați cu această metodă dacă butonul de evacuare nu funcționează.
  • Imagine intitulată Scoateți tava CD pentru Windows 10 Pasul 3
    3. presa ⊞ câștiga+E Pentru a deschide fișierul Explorer. De asemenea, puteți deschide File Explorer făcând clic dreapta pe meniul Start și selectați Explorator de fișiere. Lista dvs. de unități va apărea pe panoul din stânga.
  • Imagine intitulată Scoateți tava CD pentru Windows 10 Pasul 4
    4. Faceți clic dreapta pe unitatea CD / DVD-ROM din panoul din stânga. Este posibil să trebuiască să derulați în jos în partea de jos pentru ao găsi sub "Acest PC." Un meniu se va extinde.
  • Dacă nu sunteți sigur ce unitate este corectă, căutați un nume sau o pictogramă care reflectă discul care este înăuntru. Dacă nici un disc nu este înăuntru, puteți vedea ceva "Optic" sau "DVD" în loc de scrisoarea de unitate în schimb.
  • Imagine intitulată Scoateți tava CD pentru Windows 10 Pasul 5
    5. Clic Eject în meniu. Atâta timp cât unitatea funcționează corect și nici o aplicație nu accesează în prezent fișiere de pe CD sau DVD-ul din unitate, tava ar trebui să alunece acum.
  • Dacă tava nu se va deschide, reporniți PC-ul și încercați din nou acești pași.
  • Dacă tava nu se deschide după o repornire, consultați Folosind un dulap dacă unitatea este blocată.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind un dulap în cazul în care unitatea este blocată
    1. Imagine intitulată Scoateți tava CD pentru Windows 10 Pasul 6
    1. Opriți PC-ul. Dacă nu puteți scoate tava folosind butonul de evacuare fizică (dacă există unul) sau ferestre, ușa este probabil blocată. Oprirea calculatorului dvs. va opri discul de la rotire și o va face în siguranță pentru a deschide unitatea cu un cuplu de hârtie.
  • Imagine intitulată Scoateți tava CD pentru Windows 10 Pasul 7
    2. Localizați gaura de eliberare manuală de pe ușa unității CD / DVD-ROM. De obicei, veți vedea o mică pinhole rotundă pe, dedesubt sau de lângă tava de antrenare. În spatele acelei gaură este un buton care poate scoate tava dacă PC-ul este pornit sau oprit.
  • Dacă utilizați un PC desktop și nu vedeți un pinhole, va trebui să scoateți panoul frontal pentru al face vizibil. Verificați manualul PC-ului pentru instrucțiuni privind scoaterea panoului.
  • Imagine intitulată Scoateți tava CD pentru Windows 10 Pasul 8
    3. Îndepărtați toate cablurile de alimentare. Este important ca PC-ul dvs. să nu fie conectat la o sursă de alimentare atunci când încercați să deschideți tava cu un cuplu de hârtie.
  • Imagine intitulată Scoateți tava CD pentru Windows 10 Pasul 9
    4. Introduceți ușor un capăt al unui cuplu de hârtie în gaura de eliberare manuală. Îndoiți un capăt al cablului de hârtie, astfel încât acesta se extinde drept și apoi introduceți-l încet în pat. Când simțiți rezistență, împingeți spre interior până când tava se deschide.
  • Uneori, lumina LED-urilor și găurile de eliberare manuală vor arăta foarte asemănătoare. Dacă hârtia nu se introduce cu ușurință în gaură, nu o forțați - probabil că ați găsit lumina mai degrabă decât gaura de eliberare.
  • Dacă tava nu va ieși, vezi ejectarea din interiorul unui PC desktop.
  • Imagine intitulată Scoateți tava CD pentru Windows 10 Pasul 10
    5. Trageți tava. Trageți ușor tava de la unitate pentru ao deschide complet. Scoateți discul blocat dacă este cazul, apoi împingeți tava înapoi când ați terminat. Rotiți computerul înapoi apoi testați butonul de ejectare a unității sau utilizați Windows File Explorer pentru a vedea dacă unitatea va scoate în mod normal. Dacă sunteți în stare să scoateți tava cu un dulap de hârtie înainte, va trebui să aveți unitatea de service.
  • Metoda 3 din 3:
    Ejectarea din interiorul unui PC desktop
    1. Imagine intitulată Scoateți tava CD pentru Windows 10 Pasul 11
    1. Opriți PC-ul. Dacă ați încercat alte metode și încă nu puteți scoate tava, este posibil să aveți nevoie să deschideți unitatea CD intern. Oprirea calculatorului dvs. va opri discul de la rotire și să-l facă în siguranță pentru a deschide unitatea.
  • Imagine intitulată Scoateți tava CD pentru Windows 10 Pasul 12
    2. Deconectați toate cablurile de alimentare de pe partea din spate a PC-ului.
  • Imagine intitulată Scoateți tava CD pentru Windows 10 Pasul 13
    3. Apăsați butonul de alimentare de pe partea frontală a computerului. Ar trebui să elibereze, mutându-se la "Off" Setare.
  • Imagine intitulată Scoateți tava CD pentru Windows 10 Pasul 14
    4. Scoateți panoul lateral de pe computer. Verificați manualul PC-ului pentru instrucțiuni specifice. În general, dacă există trei degete, le puteți deșa de mână. Alte șuruburi pot fi slăbite cu o șurubelniță. Odată deșurubată, apăsați ușor pe panou și glisați-o în spate până când îl puteți elimina complet.
  • Imagine intitulată Scoateți tava CD pentru Windows 10 Pasul 15
    5. Localizați unitatea CD / DVD-ROM. Ar trebui să vedeți un cablu de alimentare care leagă-l în interiorul computerului. Conectorul este, de obicei, pe partea din spate a unității și din plastic cu 4 fire atașate.
  • Dacă cablul nu a fost conectat, conectați-l în siguranță acum. Acest lucru a fost probabil problema.
  • Imagine intitulată Scoateți tava CD pentru Windows 10 Pasul 16
    6. Scoateți cablul de alimentare și încercați altul. Schimbați cablul de alimentare original cu altul care nu este utilizat. Dacă unitatea CD nu se va deschide, poate fi o problemă cu sursa de alimentare. Încercați să înlocuiți cablul care se conectează în partea din spate a unității.
  • Dacă nu găsiți un alt cablu de alimentare gratuit, încercați să reluați cablul de alimentare original în unitate după ce o deconectați.
  • Imagine intitulată Scoateți tava CD pentru Windows 10 Pasul 17
    7. Înlocuiți panoul lateral al computerului și conectați cablurile de alimentare. Dacă sursa de alimentare a unității a împiedicat-o de la ejectare, ar trebui să fie acum rezolvată.
  • sfaturi

    Puteți crea o comandă rapidă pe unitatea de disc pe desktop fără a fi nevoie să treceți prin Explorer de fișiere. În File Explorer, faceți clic pe "Acest PC" din coloana din stânga. Sub "Dispozitive și drivere", Găsiți unitatea CD / DVD, faceți clic dreapta pe pictograma unității în loc să selectați Eject, alegeți "Creare Shortcut". Este posibil să primiți un prompt care să sugereze crearea unei comenzi rapide pe desktop-ul dvs., selectarea "da" va crea o comandă rapidă pe desktop.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar