Cum se creează o animație flash

Flash este mediul premier pentru animație pe Internet și chiar și pe alte formate, cum ar fi televiziunea. Crearea unei animații simple în flash în Flash este de fapt destul de simplă de realizat, deoarece Flash oferă o mulțime de instrumente utile care simplifică întregul proces. Dacă aveți o idee pentru o animație flash sau un desen animat, probabil că aveți o schiță brută care merge în doar câteva ore. Vedeți pasul # 1 de mai jos pentru a afla cum să Creați o animație flash.

Suport pentru Adobe Flash se încheie în decembrie 2020.După acel moment, nu va mai fi posibil să utilizați Flash.

Imagine intitulată file_cabinent.jpg

Acest articol a fost marcat ca fiind istoric.


Adobe Flash Player a fost întreruptă și a încetat să funcționeze pe 12 ianuarie 2021.(Postat 2021-01-12).

Pași

Partea 1 din 3:
Efectuarea unei animații Flash Flash cu cadru
  1. Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 1
1. Înțelegeți elementele de bază ale animației cadru-pe-cadru. Acest lucru este considerat "tradiţional" metoda de animație, prin faptul că fiecare cadru are aceeași imagine, dar ușor modificată. Când cadrele sunt redate împreună, imaginile par să se miște. Aceasta este aceeași tehnică de bază utilizată de animatorii tradiționali și este mai consumatoare de timp decât Tweening (vezi următoarea secțiune).
  • Implicit, Flash va produce animații la 24 de cadre pe secundă (FPS). Asta înseamnă că o secundă de animație va avea 24 de cadre, dar nu fiecare cadru trebuie să fie diferit. Puteți ajusta acest lucru dacă doriți, și multe animații flash folosesc 12 FPS, dar 24 vor produce mult "mai mult"-Privind animație.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 2
    2. Instalați Flash Professional. Există o varietate de programe de animație Flash disponibile, dar cel mai puternic este Flash Flash Flash CC. Puteți instala procesul gratuit sau puteți utiliza un alt produs dacă abonamentul la Cloud Creative Adobe nu vă atrage pe dvs. Restul acestui articol se va referi la Flash Professional sau la orice alt program de editare ca "Flash".
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 3
    3. Creați-vă activele. Deoarece animația cadru-cadru necesită mai multe imagini cu diferențe ușoare, va trebui să creați toate aceste active cu mâna. Le puteți crea pe toți înainte de a începe, sau le puteți face în timp ce mergeți. Puteți utiliza programul Flash pentru a desena direct în proiectul dvs. sau vă puteți desena activele în programul dvs. preferat de creare a imaginilor.
  • Dacă doriți ca imaginile să scară fără a sacrifica calitatea, veți dori să le creați ca vectori în loc de rastere. Imaginile vectoriale se vor redresa ori de câte ori sunt scalate, ceea ce înseamnă că nu va fi nici o pixelație sau aliasing. Imaginile raster sunt imaginile tradiționale pe care probabil că sunteți folosit pentru (fotografii, imagini de vopsire etc.). Acestea nu scală bine și pot arăta destul de urât dacă doriți să le faceți mai mari.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 4
    4. Creați primul cadru. Când începeți mai întâi blițul, veți avea un strat gol și o cronologie goală. Pe măsură ce adăugați cadre, cronologia dvs. va fi populată automat. Puteți interacționa cu straturile mult în același mod în care ați fi în Photoshop.
  • Înainte de a adăuga imaginea dvs., creați un fundal de bază pentru filmul dvs. Redenumiți stratul 1 la "fundal" și apoi blocați stratul. Creați un al doilea strat și spuneți-vă orice doriți. Acesta va fi stratul pe care îl creați animația.
  • Adăugați desenul pe panza în primul cadru. Puteți să vă importați desenul de pe computer, fie puteți utiliza instrumentele de desen ale Flash pentru a crea un desen direct în program.
  • Primul cadru va fi a Casetyframei. Cadrele cheie sunt cadre care au o imagine și formează coloana vertebrală a animației. Veți crea un nouframei noi de fiecare dată când imaginea se schimbă.
  • Efectuările cheie sunt notate de un punct negru în cronologie.
  • Nu aveți nevoie de o nouă imagine în fiecare cadru. În general, având o cheie cheie la fiecare patru clame vor produce o animație bună.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 5
    5. Transformați desenul într-o simbol. Prin transformarea desenului într-un simbol, îl puteți adăuga cu ușurință de mai multe ori într-un cadru. Acest lucru este util în special dacă aveți nevoie să creați rapid mai multe obiecte, cum ar fi o școală de pește.
  • Selectați întregul desen. Faceți clic dreapta pe selecție și selectați "Conversia la simbol". Aceasta va adăuga imaginea în biblioteca dvs. unde îl puteți accesa rapid în viitor.
  • Ștergeți desenul. Nu vă faceți griji! Veți adăuga înapoi la scenă, pur și simplu glisați obiectul din biblioteca dvs. Puteți adăuga mai multe instanțe de același desen la scena dvs. cu ușurință!
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 6
    6. Adăugați câteva cadre goale. Odată ce ați pregătit primul cadru, puteți adăuga cadrele goale care vor exista între primul cadru cheie și al doilea cadru cheie. presa F5 de patru sau cinci ori pentru a adăuga cadre goale după prima dvs. cheie cheie.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 7
    7. Creați cel de-al doilea cadru cheie. Odată ce ați adăugat câteva cadre goale, sunteți gata să creați cel de-al doilea cadru cheie. Există în esență două moduri diferite pe care le puteți face acest lucru: puteți copia codul cheie existent și puteți efectua mici ajustări sau puteți crea o cheie goală și introduceți o imagine nouă. Dacă utilizați arta creată într-un alt program, veți dori a doua metodă. Dacă ați creat arta dvs. utilizând instrumentele de design ale Flash, utilizați prima metodă.
  • Pentru a crea un cadru cheie utilizând conținutul cadrului cheie anterior, apăsați F6. Pentru a crea un cadru cheie goală, faceți clic dreapta pe ultimul cadru din cronologia dvs. și selectați "Introduceți cadrul cheie gol". Orice în scena dvs. va fi eliminat.
  • Odată ce ați creat al doilea cadru cheie, va trebui să faceți ajustări imaginii pentru a da efectul mișcării. Dacă utilizați instrumentele de design ale Flash, puteți utiliza instrumentul de transformare pentru a selecta aspecte ale desenului dvs. și pentru a le mișca ușor, cum ar fi brațul unei persoane bastoane.
  • Dacă introduceți o nouă artă pentru fiecare cadru cheie, veți dori să vă asigurați că este plasat în aceeași locație sau în următoarea locație logică de pe ecran. Acest lucru se va asigura că arta nu sare între cadre.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 8
    8. Repetați procesul. Acum că ați creat două cadre cheie, este timpul să iterați. Veți repeta în mod esențial același proces până când ați terminat de animația dvs. Adăugați câteva cadre goale între fiecareframei cheie și asigurați-vă că mișcările dvs. arată fluid.
  • Faceți schimbări mici, incrementale. Animația dvs. va arăta mult mai fină dacă faceți schimbări foarte mici la cheia-cadru. De exemplu, dacă doriți ca o persoană stick să fluture un braț, al doilea cadru cheie nu ar trebui să fie celălalt capăt al valului. În schimb, utilizați câteva cadre cheie pentru a trece de la începutul valului până la capăt. Acest lucru va produce o animație mult mai fină.
  • Partea 2 din 3:
    Făcând o animație punct-la-punct (Tweening)
    1. Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 9
    1. Înțelegeți elementele de bază ale Tweening. Flash conține o funcție numită Tweening, care vă permite să setați în mod esențial punctele de pornire și finalizare pentru obiectul dvs. Blițul se va deplasa și va transforma obiectul pe baza setărilor între aceste două puncte, creând iluzia de animație. Nu va trebui să creați imagini pentru fiecare cadru cheie ca și animația cadru-pe-cadru.
    • Tweeningul este deosebit de util pentru crearea "morfing" efecte, în cazul în care un obiect devine altul pe parcursul animației.
    • Frame-by-cadru Animație și Tweening pot fi utilizate împreună în același film.
    • Puteți avea doar un obiect care trece printr-o mișcare tween la un moment dat. Aceasta înseamnă că, dacă doriți ca mai multe obiecte să fie animate simultan, toți vor trebui să fie pe straturi separate.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 10
    2. Creați primul obiect. Spre deosebire de animația cadru-pe-cadru, nu va trebui să creați mai multe obiecte pentru a anima folosind funcția Tween. În schimb, veți crea un obiect și apoi veți schimba proprietățile în timpul procesului de tweening.
  • Înainte de a adăuga imaginea dvs., creați un fundal de bază pentru filmul dvs. Redenumiți stratul 1 la "fundal" și apoi blocați stratul. Creați un al doilea strat și spuneți-vă orice doriți. Acesta va fi stratul pe care îl creați animația.
  • Este recomandat foarte mult să utilizați instrumentele de design încorporate Flash sau să importați imaginea dintr-un program de desen vectorial. Vectorii pot scala cu ușurință fără distorsiuni, în timp ce imaginile traseale trasee nu vor scala și se transformă bine.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 11
    3. Conversia obiectului la un simbol. Pentru a vă întreba obiectul, va trebui să îl convertiți într-un simbol. Acesta este formatul pentru obiectele care utilizează Flash pentru a le manipula. Dacă încercați să întrebi un obiect care nu a fost făcut într-un simbol, vi se va solicita să faceți acest lucru mai întâi.
  • Faceți clic dreapta pe obiectul dvs. și selectați "Conversia la simbol" Obiectul va fi adăugat la biblioteca dvs., ceea ce îl face ușor să cloneze obiecte.
  • Imaginea intitulată Creați o animație flash Pasul 12
    4. Creați-vă prima mișcare Tween. O mișcare Tween mișcă obiectul dintr-o locație la altul faceți clic dreapta pe simbolul din scenă și selectați "Creați mișcare Tween". 24 cadre vor fi adăugate la cronologia dvs., deoarece aceasta este lungimea implicită a unui Tween. Amintiți-vă, prin intermediul Flash-ului implicit va anima 24 de cadre pe secundă, ceea ce înseamnă că această mișcare va dura o secundă pentru a finaliza.
  • Când creați mișcarea Tween, sunteți mutat automat la ultimul cadru al Tween.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 13
    5. Creați traiectoria. Odată ce ați creat Tween, puteți să mutați obiectul în locația pe care doriți să o încheie. Flash va afișa linia de traiectorie, care este punctată pentru a afișa locația obiectului pentru fiecare cadru al Tween.
  • Când creați mai întâi traiectoria, va fi o linie dreaptă de la punctul de plecare până la punctul final.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 14
    6. Extindeți cadrele de fundal. Dacă ați fugit animația chiar acum, obiectul dvs. se va mișca de-a lungul traiectoriei, dar fundalul dvs. ar dispărea după un cadru. Pentru a remedia acest lucru, va trebui să vă extindeți fundalul în toate cadrele de animație.
  • Selectați stratul de fundal în cronologie. Faceți clic pe ultimul cadru de pe cronologia dvs., care ar trebui să fie, de asemenea, cadrul mișcării dvs. Tween se termină. presa F5 Pentru a insera cadrele până la acest punct, care vă va păstra fundalul afișat în timpul întregii Tween.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 15
    7. Adăugați cadre cheie. Adăugarea de cadre cheie la traiectoria dvs. vă va permite să vă transformați obiectul în timpul mișcării Tween.Puteți efectua modificări la un obiect dacă este fabricat. Pentru a adăuga cadre cheie la traiectoria dvs., selectați mai întâi cadrul din cronologia pe care doriți să o transformați într-un cadru cheie. Apoi, faceți clic și trageți obiectul în poziția pe care doriți să o întâmpinați în timpul respectivului cadru. Traiectoria dvs. se va ajusta automat și va fi adăugat un cadru cheie la cronologie. Cadrele cheie sunt notate de icoane de diamante în cronologie.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 16
    8. Ajustați traiectoria dvs. Tween. Pentru a schimba calea obiectului dvs., puteți face clic și trageți fiecare dintre marcatorii de poziție cadru pe calea către o nouă locație. Evitați să puneți la multă variație a căii sau obiectul se va mișca într-un mod errat (cu excepția cazului în care acesta este scopul dvs!).
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 17
    9. Transformați obiectul dvs. Odată ce ați stabilit cadrele cheie și traiectoria dvs., vă puteți transforma obiectul astfel încât să se schimbe în timp ce se mișcă prin mișcarea Tween traiectoria. Puteți schimba forma, culoarea, rotirea, dimensiunea și orice altă proprietate a obiectului.
  • Selectați cadrul pe care doriți să-l întâmpină transformarea.
  • Deschideți panoul Proprietăți al obiectului. Puteți apăsa Ctrl+F3 Dacă panoul nu este vizibil în prezent.
  • Schimbați orice valori din fereastra Proprietăți pentru a afecta obiectul. De exemplu, puteți schimba hue sau culoarea, adăugați filtre sau modificați scala.
  • De asemenea, puteți utiliza instrumentul de transformare gratuită pentru a schimba liber forma, totuși doriți.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 18
    10. Faceți finisaje la Tween. Testați-vă mișcarea Tween apăsând Ctrl+ ↵ Introduceți. Asigurați-vă că transformările arată bine și că animația se mișcă la viteza corectă. Dacă animația dvs. se mișcă prea repede, puteți fie să coborâți FPS-ul scenei, fie să creșteți intervalul Tween.
  • În mod implicit, FPS este 24, deci încercați să o scăpați la 12. Pentru a face acest lucru, faceți clic în afara scenei și apoi modificați FPS în panoul Proprietăți. Schimbarea acestuia la 12 va dubla lungimea animației dvs., dar poate face mai mult "sacadat".
  • Pentru a schimba intervalul dvs. Tween, selectați stratul care conține Tween și utilizați cursorul pentru ao scoate. Dacă doriți ca Tween să fie de două ori mai mult, extindeți-l la 48 de cadre. Asigurați-vă că introduceți cadre goale în stratul de fundal, astfel încât fundalul să nu dispară la jumătatea de animație. Pentru a extinde fundalul, selectați stratul, faceți clic pe ultimul cadru al animației din cronologie, apoi apăsați F5
  • Partea 3 din 3:
    Adăugarea de sunet și muzică
    1. Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 19
    1. Înregistrați sau găsiți efectele sonore și muzica. Puteți adăuga efecte sonore la acțiunile care apar în animația dvs. pentru a vă ajuta să ieșiți și să o oferiți o personalitate. Muzica face animația dvs. mai imersivă și poate face o animație bună într-una incredibilă. Flash suportă o varietate de formate de fișiere, inclusiv AAC, MP3, WAV și AU. Alegeți On care vă oferă cea mai bună calitate pentru dimensiunea cea mai mică a fișierului.
    • MP3 vă va oferi în mod obișnuit o calitate a sunetului perfect acceptabilă, păstrând în același timp dimensiunea fișierului la un nivel minim. Evitați fișierele WAV Dacă este posibil, deoarece acestea sunt adesea destul de mari.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 20
    2. Importați fișierele de sunet în biblioteca dvs. Înainte de a putea adăuga sunete la proiectul dvs., ei trebuie să fie adăugate la biblioteca lui Flash. Acest lucru vă va permite să le adăugați rapid la proiectul dvs. mai târziu. Faceți clic pe File → Import → Import în Bibliotecă. Răsfoiți fișierul de sunet de pe computer. Asigurați-vă că fișierul de sunet are un nume ușor de reținut, astfel încât să puteți găsi rapid din meniu mai târziu.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 21
    3. Creați un nou strat pentru fiecare fișier de sunet. Acest lucru nu este strict necesar, deoarece puteți adăuga sunet la straturile existente, dar punerea fiecărui fișier pe propriul strat vă va oferi mult mai mult control asupra decolorarii și ieșirii, când să începeți și să vă opriți și este mai ușor să mutați sunetele în jur.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 22
    4. Creați un cadru cheie unde sunetul va începe. Pe stratul sunetului, selectați cadrul din animația pe care doriți să o pornească. presa F7 Pentru a insera o cheie goală. De exemplu, dacă doriți să includeți un fișier muzical care redă pe durata animației, selectați primul cadru din stratul fișierului muzical. Dacă adăugați dialog pentru un caracter, selectați cadrul în care începe caracterul vorbind.
  • Imagine intitulată Creați o animație Flash Pasul 23
    5. Adăugați fișierul de sunet sau muzică. În cadrul proprietăților, veți vedea o secțiune de sunet. Este posibil să fie necesar să o extindeți pentru a vedea opțiunile. Apasă pe "Nume" Meniu și selectați fișierul dorit din biblioteca dvs.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 24
    6. Configurați fișierul de sunet. Odată ce ați selectat un fișier, puteți configura cum va juca. Ceea ce selectați va fi bazat pe ceea ce aveți nevoie de sunet pentru a realiza în animație. Puteți modifica efectul, sincronizarea și setările de repetare ale fiecărui sunet utilizând meniul sub meniul Nume din cadrul proprietăților.
  • Efect - Acest lucru permite adăugarea efectelor la sunet, cum ar fi decolorarea și ieșirea sau adăugarea ecoului. Puteți selecta din setările presetate din meniul derulant sau puteți face clic pe pictograma creionului de lângă meniu pentru a vă crea propriile setări personalizate.
  • Sync - Aceasta determină modul în care cântecul este jucat în animație. Eveniment va reda sunetul până când este terminat. Dacă același sunet este declanșat din nou înainte de prima capăt, originalul va continua să redea până se termină. start funcționează ca eveniment, dar se oprește dacă sunetul joacă din nou. Stop oprește sunetul în acel cadru. Dacă doriți să utilizați acest lucru în legătură cu alte proprietăți de sunet, creați un nou cadru cheie în care doriți să opriți sunetul și să utilizați această opțiune. Curent va încerca să se potrivească sunetului care se joacă cu numărul de cadre pe alte straturi. Acest lucru este cel mai bine folosit pentru dialog.
  • Repetare - Această setare vă permite să setați cât timp se repetă sunetul. Puteți să-l setați pentru a reda o singură dată, sau aveți o buclă de câte ori doriți. Dacă animația dvs. este o animație de buclă, ar trebui să vă puneți muzica pentru a vă bucura de infinit.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 25
    7. Finalizați-vă proiectul. Când ați terminat în cele din urmă cu proiectul dvs., salvați-l ca fișier SWF. Acesta este formatul folosit pentru a reda filmul. Puteți să o redați în aproape orice browser web sau să utilizați un jucător flash dedicat pentru ao viziona. Există, de asemenea, o varietate de site-uri pe care le puteți încărca pentru alții pentru a vedea, cum ar fi Newgrounds, Albino Blacksheep și Kongregate.
  • Imagine intitulată Creați o animație flash Pasul 26
    8. Luați mai multe proiecte viitoare. Acest ghid abordează elementele de bază ale creării unei animații, dar există mult mai multe pe care le puteți învăța și de a face. Adăugați câteva butoane și căi de ramificare, și aveți un joc Alege-Your-Your-Adventure. Puteți lua o Curs de accident în ActionScript și câștiga mult mai mult control asupra detaliilor mai fine ale animației dvs. Păstrați experimentarea și veți găsi în curând învățând tot felul de trucuri și implementări.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă doriți să vă întoarceți la munca dvs. mai târziu, salvați-o ca pe un ".Flata" fişier. Acesta este formatul proiectului pentru fișierele flash.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar