Cum să crească un computer

În aceste zile, tot mai mulți oameni folosesc computere pentru a stoca amintiri, documente importante și diverse alte biți de informații care ar putea fi necesare pentru perioade lungi de timp.Copierea unui computer este esențială pentru păstrarea documentelor pe termen lung (sau chiar pe termen scurt).

Pași

Metoda 1 din 6:
PC (Windows 7, 8 și mai sus)
  1. Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 1
1. Găsiți un dispozitiv de stocare adecvat. Veți avea nevoie de un dispozitiv care este capabil să stocheze toate datele pe care trebuie să le susțineți. Acest lucru ar trebui să fie de cel puțin două ori dimensiunea unității hard disk pe care încercați să o faceți înapoi. O unitate hard disk externă este cea mai bună opțiune, iar acestea sunt ușor de găsit.
  • Este, de asemenea, posibilă Creați o partiție, Dacă doriți să utilizați computerul curent ca o copie de rezervă. Ar trebui să știți, totuși, că aceasta este o opțiune mai puțin sigură, deoarece sistemul rămâne susceptibil la viruși și eșec.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 2
    2. Conectați dispozitivul în computer. Folosind un cablu USB sau altă metodă de conectare, conectați dispozitivul de stocare în computerul pe care doriți să-l faceți înapoi. Introducerea dispozitivului ar trebui să aducă automat o casetă de dialog care să ceară ce doriți să faceți cu ea. Una dintre opțiuni ar trebui să fie de a utiliza dispozitivul ca istoric de rezervă și deschidere a fișierelor. Alegeți această opțiune.
  • În cazul în care acest dialog nu se deschide automat, puteți configura manual copia de rezervă, mergând la căutarea și căutarea istoricului fișierului. Poate fi găsit alternativ prin panoul de control.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 3
    3. Configurați setările avansate. Odată ce programul sa deschis, poate doriți să modificați unele dintre setările din secțiunea Setări avansate, accesate în partea stângă. Acest lucru vă va permite să schimbați cât de des computerul face o copie de rezervă, cât de mult sunt păstrate fișierele și cât de mult spațiu este permis să fie preluat.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 4
    4. Selectați o unitate de rezervă. Cu setările configurate, asigurați-vă că este selectată unitatea corectă de backup (unitatea externă trebuie aleasă în mod implicit).
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 5
    5. Faceți clic pe "Porniți". Cu toate setările introduse corect, faceți clic pe "Porniți". Acest lucru ar trebui să înceapă procesul. Fiți conștienți de faptul că prima copie de rezervă poate dura ceva timp și poate doriți să începeți procesul pe timp de noapte sau înainte de a pleca la lucru, astfel încât să nu trebuie să utilizați computerul în timpul în care funcționează. Asta e: ai terminat!
  • Metoda 2 din 6:
    Mac (OS X leopard și mai sus)
    1. Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 6
    1. Găsiți un dispozitiv de stocare adecvat. Veți avea nevoie de un dispozitiv care este capabil să stocheze toate datele pe care trebuie să le susțineți. Acest lucru ar trebui să fie de cel puțin două ori dimensiunea unității hard disk pe care încercați să o faceți înapoi. O unitate hard disk externă este cea mai bună opțiune, iar acestea sunt ușor de găsit.
    • Este, de asemenea, posibilă Creați o partiție, Dacă doriți să utilizați computerul curent ca o copie de rezervă. Ar trebui să fiți conștienți, totuși, că aceasta este o opțiune mai puțin sigură, deoarece sistemul rămâne susceptibil la eșecul hard disk și alte probleme.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 7
    2. Conectați dispozitivul în computer. Folosind un cablu USB sau altă metodă de conectare, conectați dispozitivul de stocare în computerul pe care doriți să-l faceți înapoi. Introducerea dispozitivului ar trebui să aducă automat o casetă de dialog care vă întreabă dacă doriți să o utilizați pentru copierea de rezervă a mașinii. Alegeți dacă doriți să criptați și faceți clic pe "Utilizați ca disc de rezervă".
  • Dacă nu apare recunoașterea automată, puteți începe procesul manual prin accesarea mașinii de timp din preferințele sistemului.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 8
    3. Permiteți procesul de backup să continue. Procesul de backup ar trebui să înceapă automat. Permiteți-i să continue. Fiți conștienți că prima dată poate dura destul de mult și puteți dori să începeți procesul pe timp de noapte sau înainte de a merge la serviciu, deci nu va trebui să așteptați.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 9
    4. Configurați setările. Puteți să aduceți panoul de mașină în preferințele sistemului pentru a schimba unele dintre setări. Faceți clic pe butonul "Opțiuni" din colțul din dreapta jos pentru a schimba elementele excluse, configurați notificările și opțiunile de alimentare a bateriei.
  • Metoda 3 din 6:
    iPad
    1. Imagine intitulată Backup un computer Pasul 10
    1. Conectați dispozitivul la un computer cu cea mai recentă versiune a iTunes. Aceasta va fi locația în care datele dvs. vor fi susținute astfel încât să fie sigur că computerul poate fi utilizat în acest scop.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 11
    2. Accesați meniul Fișier.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 12
    3. Selectați submeniul dispozitivelor și faceți clic pe "Backup".
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 13
    4. Alegeți locația dvs. de rezervă. În stânga, puteți alege dacă să salvați la nor sau la computer.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 14
    5. Faceți clic pe "Back Up acum". Ai terminat!
  • Metoda 4 din 6:
    Galaxy tab
    1. Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 15
    1. Navigați la aplicația de setări.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 16
    2. Selectați Conturi și Sincronizare.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 17
    3. Asigurați-vă că sunt selectate toate elementele pe care doriți să le salvați. Fiți conștienți de faptul că puteți doar să copiați anumite elemente în acest fel. Fișierele individuale vor trebui să fie susținute utilizând metoda descrisă mai jos.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 18
    4. Faceți clic pe butonul verde Sync, situat în apropierea numelui dvs. de cont Google. Acest lucru ar trebui să sincronizeze elementele. Când ați terminat, puteți selecta "Înapoi" pentru a reveni la utilizarea dispozitivului.
  • Metoda 5 din 6:
    Fișiere individuale
    1. Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 19
    1. Găsiți un dispozitiv de stocare. Puteți copia fișierele individuale pe un stick USB, o unitate externă, un spațiu de stocare a norilor, CD-uri, unități de floppy (dacă sistemul dvs. este foarte vechi sau vă simțiți puțin ironic) sau orice număr de alte dispozitive de stocare. Pe care le alegeți va depinde de cât de mult este nevoie de stocare și de nivelul de securitate pe care îl preferați.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 20
    2. Copiați fișierele într-un dosar. Copiați toate fișierele pe care doriți să le susțin la un dosar de pe computer. Fișierele pot fi subdivizate în continuare în mai multe foldere dacă doriți.
  • Punerea tuturor fișierelor într-un singur dosar va face să le transferați mai ușor și vă va ține de fișiere lipsă accidental dacă există un număr mare. De asemenea, vă va permite să păstrați ușor fișierele de rezervă distinse de alte fișiere care pot fi pe dispozitivul de stocare.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 21
    3
    Creați un fișier zip. Puteți comprima acest dosar de rezervă dacă doriți. Acest lucru va fi util în special dacă există un număr mare de fișiere sau fișierele sunt foarte mari.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 22
    4. Adăugați securitate. Puteți cripta sau parola să protejeze fie folderul, fie fișierul zip, în funcție de traseul pe care l-ați decis să îl luați. Acest lucru vă va oferi o securitate suplimentară dacă fișierele sunt de natură sensibilă. Asigurați-vă că nu uitați parola.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 23
    5. Copiați dosarul sau fișierul zip pe dispozitiv. Odată ce folderul sau fișierul zip este gata, copiați-l pe dispozitiv utilizând copierea-lipit și navigarea între dispozitivele sau salvarea elementului în stocarea cloud (dacă ați ales această opțiune).
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 24
    6. Deplasați dispozitivul la un computer nou. Dacă ați susținut fișierele pe un dispozitiv de stocare ca un stick USB, este posibil să doriți să le salvați și la alt computer, dacă aveți nevoie de dispozitiv pentru altceva sau doriți să vă asigurați că fișierele sunt sigure în cazul în care dispozitivul va fi pierdut.
  • Metoda 6 din 6:
    Folosind norul
    1. Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 25
    1. Găsiți o soluție bună de stocare online. Depozitarea online este un domeniu în creștere, permițând utilizatorilor să își rezerve datele către servere la distanță. Incorporarea backup-urilor online în rutina dvs. de rezervă vă poate ajuta să vă asigurați că backup-urile dvs. sunt redundante și vă vor permite să accesați fișierele dvs. susținute de oriunde aveți o conexiune la Internet. Există o varietate de servicii, atât gratuite, cât și plătite, care oferă o gamă largă de caracteristici:
    • BackBlaze - Oferă spațiu de stocare nelimitat pentru o mică taxă pe lună.
    • Carbonite - unul dintre cele mai stabilite servicii de backup online, Carbiteny oferă o depozitare nelimitată pentru o taxă lunară. Carbonul este cunoscut pentru soluțiile lor automate de backup.
    • SOS Online Backup - Un alt jucător mai mare în jocul de rezervă, SOS oferă stocarea nelimitată pentru toate conturile.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 26
    2. Înțelegeți diferența dintre stocarea online și serviciile de backup online. Servicii cum ar fi Google Drive, SkyDrive (Onedrive) și Dropbox oferă depozitare online, dar ei vă cer să le păstrați manual actualizați. Fișierele sunt sincronizate între toate dispozitivele care rulează acel cont, ceea ce înseamnă că dacă fișierul este șters pe serverul de backup, acesta este șters pe toate dispozitivele dvs. conectate! Aceste servicii, de asemenea, nu oferă versiuni robuste de fișiere, ceea ce înseamnă recuperarea unei versiuni mai vechi a unui fișier poate fi dificilă sau imposibilă.
  • Puteți folosi cu siguranță aceste servicii ca mijloc de depozitare liberă, dar ele nu sunt suficient de puternice pentru a fi numiți cu adevărat "Servicii de backup". Va trebui să vă mențineți copia de rezervă manuală.
  • Imagine intitulată Backup Un computer Pasul 27
    3. Verificați securitatea serviciului. Orice serviciu de backup online în valoare de sare ar trebui să cripteze toate fișierele transmise și de la serverele lor. Aceștia pot avea acces la metadate, cum ar fi numele de dosare și dimensiunile fișierelor, dar conținutul real al datelor dvs. ar trebui să fie citit de nimeni, dar tu.
  • Multe servicii folosesc cheile private pentru a cripta datele dvs. Aceasta înseamnă că este foarte sigur, dar veți pierde accesul la acesta dacă vă uitați parola. În cazurile, cum ar fi acest lucru, parolele sunt iremediabile și datele sunt pierdute.
  • Imagine intitulată Backup Un Pasul computerului 28
    4. Configurați un program. Aproape toate soluțiile de backup online vin cu software sau o interfață de browser care vă permite să setați ceea ce este susținut și cât de des. Setați un program care funcționează pentru dvs. Dacă efectuați frecvent modificări în fișiere, vă recomandăm să copiați în fiecare noapte. Dacă nu utilizați computerul care de multe ori, un program săptămânal sau lunar ar putea funcționa mai bine.
  • Încercați să programați copia de rezervă pentru un timp în care nu utilizați computerul. Backup-urile pot ocupa o cantitate semnificativă de lățime de bandă și resurse de calculator.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că procesul de backup completează cu succes înainte de a utiliza computerul din nou.
  • Păstrați datele într-un loc sigur de la pericolele de mediu. În funcție de cât de important este, seifurile de pompieri și seifurile de siguranță sunt locuri excelente pentru a menține mass-media de rezervă. Dacă acestea nu sunt foarte critice, dulapurile de depozitare sau birourile sunt locuri frumoase. Luați în considerare utilizarea soluțiilor de backup off-site.
  • Copierea computerului poate dura mult timp, mai ales dacă aveți destul de puțin date pe care doriți să le păstrați. Planificați copia de rezervă pentru un timp în care computerul dvs. va fi activat (sau vă lăsați pe intenționat), dar un timp pe care nu îl veți folosi fișierele.
  • Backup-urile bune constau în mai multe metode de rezervă diferite, cu testarea regulată a copiilor de rezervă.
  • Setați un program pentru a copia în toate fișierele importante. În funcție de cât de des folosiți computerul și se modifică fișierele, puteți configura cele mai multe programe pentru a rula, totuși, de multe ori vă place.Nu uitați să aveți mass-media gata și computerul atunci când este timpul pentru backup-uri.
  • Setați un memento pe calendarul dvs. pentru a verifica personal și pentru a vă verifica backup-ul la fiecare câteva luni.Nimic nu este mai rău decât presupunând că fișierele dvs. sunt susținute, având o eroare / pierdere a dispozitivului (e.G. Hard Drive Crash), apoi descoperirea faptului că backup-ul dvs. nu este actualizat sau nu ați reluat ceea ce aveți nevoie pentru a vă susține.
  • Avertizări

    Nu lăsați mass-media de rezervă într-un mediu care are o tendință de a se uda sau nu este controlat de climă. Echipamentul de calculator este destul de sensibil și există o șansă să vă pierdeți copii de siguranță.
  • Nu utilizați un computer în timp ce o copie de rezervă este în desfășurare. Dacă schimbați un fișier în timpul procesului, nu veți ști ce versiune a fost salvată de fapt sau ați putea opri sau corupe backupul.De asemenea, va încetini computerul în jos.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar