Cum se consolidează în excel

Microsoft Office Excel vine cu mai multe caracteristici pentru personalizarea tabelelor și diagramelor pline de date importante. Folosind instrumentul Consolidați, puteți combina și rezuma datele din mai multe fișiere sau foi.Thiste parere cum să consolideze datele din diferite fișiere sau foi de lucru din Excel.

Pași

  1. Imagine denumită consolidarea în EXCEL PASUL 1
1. Deschideți foile de lucru pe care doriți să le consolidați.Când deschideți Microsoft Excel, puteți face clic pe fișierele recente pe care le-ați lucrat pe prima pagină.Dacă nu vedeți fișierele pe care doriți să le consolidați, faceți clic pe Deschis în bara laterală spre stânga.Apoi apasa Naviga.Navigați la fișierele pe care doriți să le consolidați și să le deschideți.
  • Imagine denumită consolidarea în EXCEL PASUL 2
    2. Asigurați-vă că datele din fiecare foaie de calcul sunt enumerate într-un format consistent.Asigurați-vă că etichetele din fiecare foaie de calcul sunt enumerate într-un format consistent.De exemplu, dacă aveți data listată în rândul de sus și produsul afișat în coloana din stânga, asigurați-vă că acesta este același format pentru fiecare foaie de calcul.Asigurați-vă că rândurile și coloanele se află în aceeași locație pentru fiecare foaie de calcul.Ștergeți toate rândurile sau coloanele goale în foi de calcul.
  • Imagine denumită consolidarea în EXCEL PASUL 3
    3. Deschideți un nou fișier sau o foaie Excel.Aceasta va fi foaia de calcul master care va conține toate informațiile consolidate.Dacă vă consolidați date din diferite fișiere, faceți clic pe Fişier și apoi Nou Pentru a deschide o nouă foaie de calcul.Dacă vă consolidați foile din același fișier, faceți clic pe pictograma plus (+) din partea dreaptă a tuturor foilor din colțul din stânga jos pentru a crea o nouă foaie în fișier.
  • Imagine denumită consolidarea în EXCEL PASUL 4
    4. Faceți clic pe celula pe care doriți să înceapă rândurile consolidate și / sau coloanele.Faceți clic pe rândul și / sau coloana care este în concordanță cu locul unde se află tabelele în celelalte foi de calcul.
  • Imagine denumită consolidarea în EXCEL PASUL 5
    5. Clic Date.Este în bara de meniu din partea de sus a Excel.Aceasta afișează panoul de date din partea de sus a paginii.
  • Imagine denumită consolidarea în EXCEL PASUL 6
    6. Apasă pe Consolida pictograma.Este pictograma care seamănă cu două foi cu o săgeată albastră între ele îndreptându-se către o a treia treia albastră.Aceasta deschide meniul consolidat.
  • Pe versiunea mai veche a Excel, pictograma seamănă cu o coloană de celule cu o săgeată albastră îndreptată spre o nouă celulă.
  • Imagine denumită consolidarea în EXCEL PASUL 7
    7. Selectați o funcție.Utilizați meniul derulant de mai jos "Funcţie" Pentru a selecta metoda pe care datele vor fi consolidate.De exemplu, dacă doriți să adăugați toate datele împreună, selectați Sumă.De asemenea, puteți selecta Numara, In medie, Min, Max și alte funcții.
  • Imagine denumită consolidarea în EXCEL PASUL 8
    8. Selectați o sursă de referință.Aceasta este prima foaie de calcul pe care doriți să o consolideze.Dacă doriți să consolidați foi în același fișier, faceți clic pe pictograma săgeată din dreapta barei de mai jos "Referințe".Dacă doriți să consolidați datele dintr-un fișier separat, faceți clic pe Naviga și apoi selectați un fișier cu date pe care doriți să le consolidați și faceți clic pe Deschis.
  • Imagine denumită consolidarea în EXCELUL 9
    9. Evidențiați datele pe care doriți să le consolidați.Dacă consolidează datele dintr-o foaie separată în același fișier, faceți clic și trageți pentru a evidenția datele și etichetele pe care doriți să le consolidați.Dacă vă consolideți informații dintr-un fișier separat, deschideți sau faceți clic pe acel fișier și faceți clic și trageți pentru a evidenția datele și etichetele pe care doriți să le consolidați.Acest lucru va afișa numele fișierului sau al fișei urmat de o marcă de exclamare urmată de rândul și intervalul de coloane din coloana Referințe (de exemplu:"Q1SASheet!$ A $ 2: $ F $ 5").
  • Imagine denumită consolidarea în EXCEL PASUL 10
    10. Clic Adăuga.Este la dreapta "Toate referințele" Lista casetei.Aceasta adaugă referința și intervalul pe care îl selectați pe lista de referințe.Repetați pașii 6 până la 10 pentru toate foile și fișierele pe care doriți să le consolidați.
  • Imagine denumită consolidarea în EXCEL PASUL 11
    11. Selectați rândul sau coloana pentru etichete.Faceți clic pe una sau ambele casete de selectare de lângă "Rândul de sus" și / sau "Coloana din stânga" Pentru a selecta ce rând sau coloană conține etichetele.
  • Dacă nu bifați caseta, Excel va consolida toate celulele din aceeași poziție.
  • Imagine denumită consolidarea în EXCEL PASUL 12
    12. Faceți clic pe caseta de selectare
    Imagine intitulată Windows10regcheked.jpg
    chiar lângă "Creați linkuri către surse" (opțional).Prin verificarea acestei opțiuni, datele consolidate vor fi actualizate automat dacă una dintre referințele sursă este actualizată.
  • Imagine denumită consolidarea în EXCEL PASUL 13
    13. Clic O.K.Aceasta adaugă datele consolidate la foaia de calcul master.Puteți vedea datele sursă din datele consolidate făcând clic pe pictogramele plus (+) în partea stângă a numerelor de celule din partea stângă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar