Cum se adaptează, înclină și rotiți ecranul windows

Aveți un joc care trebuie jucat cu un monitor vertical? Încercați să configurați un afișaj unic de calculator de acasă? Construiți o arcadă retro? Rotarea monitorului dvs. nu este o procedură comună, dar cu echipamentul potrivit puteți configura monitoarele dvs., oricum doriți. Odată ce monitorul este configurat, puteți schimba modul în care Windows este afișat pe acesta, astfel încât nu trebuie să vă înclinați capul pentru a vedea. În cele din urmă, puteți calibra monitorul astfel încât culorile să pară cât mai bine posibil.

Pași

Partea 1 din 3:
Rotirea orientării ecranului
  1. Imagine intitulată Reglați, înclinați și rotiți ecranul Windows Pasul 1
1. Încercați să rotiți ecranul cu comenzi rapide de la tastatură. Aceasta este cea mai rapidă cale de a roti Modul în care este afișat ecranul dvs., dar nu funcționează la fiecare sistem. Cea mai rapidă modalitate de a afla dacă funcționează este să încercați pur și simplu. Dacă aceste comenzi rapide nu funcționează, treceți la pasul următor:
  • Ctrl+Alt+ ← va roti afișajul 90 ° spre stânga.
  • Ctrl+Alt+ → va roti afișajul 90 ° spre dreapta.
  • Ctrl+Alt+ ↓ va schimba afișajul cu susul în jos.
  • Ctrl+Alt+ ↑ va returna afișajul la orientarea originală de la dreapta.
  • Imagine intitulată Reglarea, înclinarea și rotiți ecranul Windows Pasul 2
    2. Deschideți fereastra de rezoluție a ecranului. În Windows 7 și 8, acest lucru poate fi accesat prin clic dreapta pe desktop și selectarea "Rezolutia ecranului". În Windows Vista, selectați "Personalizare" apoi faceți clic pe opțiunea Setări afișare.
  • În Windows XP, selectați "Proprietăți" Apoi, faceți clic pe fila Setări.
  • Imagine intitulată Reglați, înclinați și rotiți ecranul Windows Pasul 3
    3. Selectați opțiunea de rotație. Căutați "Orientare" meniu drop-down. Acest lucru vă va permite să alegeți cum doriți ca afișajul dvs. să se rotească. Selectați opțiunea dorită și apoi faceți clic pe Aplicare.
  • Dacă nu vedeți o opțiune de orientare, treceți la următorul pas.
  • Imagine intitulată Reglați, înclinați și rotiți ecranul Windows Pasul 4
    4. Deschideți panoul de control al plăcii video. Rotația ecranului este tratată de placa dvs. video și nu de Windows. În timp ce majoritatea cardurilor video moderne vor adăuga opțiunile de rotație în fereastra de rezoluție a ecranului Windows, este posibil să fie necesar să deschideți panoul de control al plăcii video pentru ao accesa.
  • De obicei, puteți accesa panoul de control făcând clic dreapta pe desktop-ul dvs. și făcând clic pe opțiunea Panoului de control al plăcii video. Puteți, de asemenea, să o accesați prin deschiderea panoului de control Windows și apoi selectați-l de acolo.
  • Selectează "Rotație" sau "Orientare" secțiunea din panoul de control. Puteți utiliza acest lucru pentru a roti afișajul la preferințele dvs.
  • Dacă nu puteți roti ecranul cu comenzi rapide de la tastatură, nu aveți opțiunea în fereastra de rezoluție a ecranului și nu aveți opțiunea în panoul de control al plăcii dvs. video sau nu aveți a Cardul video instalat, Nu veți putea roti afișajul.
  • Partea 2 din 3:
    Ajustarea setărilor monitorului
    1. Imagine intitulată Reglați, înclinați și rotiți ecranul Windows Pasul 5
    1. Deschideți o imagine de calibrare. Există o mulțime de imagini de calibrare gratuite disponibile online. O imagine de calibrare va ajuta la servirea ca punct de referință pe măsură ce ajustați setările monitorului.
  • Imagine intitulată Reglați, înclinați și rotiți ecranul Windows Pasul 6
    2. Deschideți meniul monitorului. Majoritatea monitoarelor au un meniu de pe ecran pe care îl puteți utiliza pentru a regla culoarea, luminozitatea și contrastul. Dacă nu aveți un monitor de pe ecran, este posibil să aveți butoane specifice pentru aceste funcții.
  • Imagine intitulată Reglați, înclinați și rotiți ecranul Windows Pasul 7
    3. Setați temperatura de culoare. Imaginile de calibrare a monitorului vor avea, de obicei, blocuri de culoare luminată. Utilizați aceste lucruri pentru a găsi o temperatură a culorii care pare a fi naturală și vă permite să vedeți în mod distinct toate nuanțele.
  • 6500K este standardul pentru monitoare, deși unele imagini de calibrare vă vor cere să o transformați până la 9300k. Nu toate monitorii vă vor permite să stabiliți o valoare de temperatură.
  • Imagine intitulată Reglați, înclinați și rotiți ecranul Windows Pasul 8
    4. Setați luminozitatea și contrastul. Utilizați luminozitatea și comenzile de contrast pentru a regla cât de bine puteți vedea casetele întunecate de pe imaginea de calibrare. În mod obișnuit, doriți să puteți distinge cutiile ulterioare, dar primele cutii ar trebui să fie indistinguizabile. Acest lucru va asigura că scenele negre și întunecate în filme și jocuri arată bine.
  • Imagine intitulată Reglați, înclinați și rotiți ecranul Windows Pasul 9
    5. Reglați poziția ecranului. Uneori, ecranul nu se va potrivi exact în limitele monitorului dvs. și puteți observa că mouse-ul de pe ecran un pic sau poate fi bare negre vizibile în jurul marginii. Puteți regla acest lucru din meniul monitorului.
  • Puteți schimba ecranul orizontal și vertical, și puteți să vă întindeți și să o împodobiți. Utilizați aceste comenzi pentru a face ecranul să se potrivească perfect monitorului.
  • Partea 3 din 3:
    Rotirea fizică a ecranului
    1. Imagine intitulată Reglați, înclinați și rotiți ecranul Windows Pasul 10
    1. Montați ecranul. Dacă doriți să rotiți permanent ecranul (o arcadă retro, poate poate?), cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin utilizarea unui a Set de montare pe perete. Acestea nu vor potrivi toate ecranele, deci verificați dacă kitul este compatibil cu marca și modelul monitorului.
  • Imagine intitulată Reglați, înclinați și rotiți ecranul Windows Pasul 11
    2. Achiziționați un monitor care se rotește. Există mai multe monitoare disponibile pe care le puteți roti la bază. Acest lucru vă permite să rotiți ușor monitorul 90 °. Rețineți că atunci când rotiți manual monitorul, veți fi nevoie încă să ajustați orientarea prin setările plăcii video.
  • Există standuri pe care le puteți cumpăra care vă pot permite să vă rotiți monitorul existent fără prea mare de o investiție. Doar asigurați-vă că este compatibil cu modelul monitorului.
  • Imagine intitulată Reglați, înclinați și rotiți ecranul Windows Pasul 12
    3. Verificați dacă monitorul poate fi înclinat. Unele monitoare au standuri care vă permit să înclinați monitorul în sus sau în jos. Acest lucru este util în special dacă aveți un monitor LCD, deoarece acestea sunt cele mai bine văzute din unghiuri specifice. De obicei, puteți înclina monitorul prin apucarea ușoară a atât partea superioară cât și inferioară și apoi trageți partea inferioară sau împingeți partea superioară.
  • Imagine intitulată Reglați, înclinați și rotiți ecranul Windows Pasul 13
    4. Evitați pur și simplu pornirea monitorului fără suport. Multe monitoare nu sunt proiectate să fie întoarse, în special monitoarele CRT vechi. De fiecare dată când rotiți monitorul, ar trebui să fie bine susținut de un stand, fie de un suport. Utilizarea altor obiecte pentru a susține monitorul ar putea determina instabil sau poate duce la supraîncălzirea acesteia.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar