Cum se schimbă culoarea textului în html

În timp ce puteți schimba culoarea textului utilizând eticheta în HTML, această metodă nu mai este acceptată în HTML5. În schimb, veți folosi CSS de bază pentru a defini ce culoare va apărea textul în diferite elemente de pe pagina dvs. Utilizarea CSS va asigura că pagina dvs. web este compatibilă cu fiecare browser posibil.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind CSS
  1. Imagine intitulată 157292 1
1. Deschideți fișierul HTML. Cea mai bună modalitate de a schimba culoarea textului dvs. este utilizând CSS. Vechiul atribut HTML nu mai este acceptat în HTML5. Metoda preferată este utilizarea CSS pentru a defini stilul elementelor dvs.
  • Această metodă va funcționa, de asemenea, cu stiluri externe (fișiere CSS separate). Exemplele de mai jos sunt pentru un fișier HTML utilizând o foaie de stil intern.
  • Imagine intitulată 157292 2
    2. Plasați cursorul în interiorul etichetei. Veți defini stilurile în interiorul acestei etichete dacă utilizați un stil de stil intern.
  • Imagine intitulată 157292 3
    3. Tip pentru a crea o foaie de stil intern. Când eticheta este în etichetă, CSS din interiorul etichetei va fi aplicată la orice element aplicabil pe acea pagină. Când ați terminat, începutul fișierului dvs. HTML ar trebui să arate așa ceva:
  • Imagine intitulată 157292 4
    4. Introduceți elementul pe care doriți să îl modificați culoarea textului. Veți folosi secțiunea pentru a defini aspectul diferitelor elemente de pe pagina dvs. Deci, de exemplu, pentru a schimba stilul întregului text pe pagina dvs., tastați următoarele:
  • Imagine intitulată 157292 5
    5. Tasteaza culoare: atribut în selectorul de elemente. culoare: Atributul va spune paginii ce culoare text să utilizeze pentru elementul respectiv. În acest exemplu, va schimba culoarea textului întregului text, care este elementul implicit pentru toate textele de pe pagina dvs.:
  • Imagine intitulată 157292 6
    6. Introduceți o culoare pentru text. Există trei moduri în care puteți introduce o culoare: numele, valoarea hexagonală sau valoarea RGB. De exemplu, pentru culoarea albastră ați putea scrie albastru, RGB (0, 0, 255), sau # 0000ff.
  • Imagine intitulată 157292 7
    7. Adăugați alți selectori pentru a schimba culoarea diferitelor elemente. Puteți utiliza diferiții selectori pentru a schimba culoarea textului dvs. pentru diferite părți ale paginii:
  • Imagine intitulată 157292 8
    8. Definiți o clasă CSS în loc să schimbați un element. Puteți defini o clasă și apoi aplicați-o la orice element pe care doriți ca pe tot parcursul paginii să adăugați instantaneu stilul de clasă. De exemplu, în următorul fișier ".redtext" Clasa va face orice element aplicat pentru a utiliza textul roșu:
  • Metoda 2 din 2:
    Utilizarea atributelor stilului inline
    1. Imagine intitulată 157292 9
    1. Deschideți fișierul HTML. Puteți utiliza atributele stilului inline pentru a schimba stilul unui singur element pe pagina dvs. Acest lucru poate fi util pentru una sau două modificări rapide ale stilului, dar nu este recomandată pentru utilizarea pe scară largă. Pentru modificări complete de stil, utilizați metoda anterioară.
  • Imagine intitulată 157292 10
    2. Găsiți elementul din fișierul pe care doriți să îl modificați. Puteți utiliza atributele stilului inline pentru a schimba culoarea textului oricare dintre elementele dvs. De exemplu, dacă doriți să modificați culoarea textului unui antet specific, găsiți-o în fișierul dvs .:
  • Imagine intitulată 157292 11
    3. Adăugați atributul de stil la element. Tip stil ="" în interiorul etichetei de deschidere pentru elementul pe care doriți să îl modificați:
  • Imagine intitulată 157292 12
    4. Tasteaza culoare: atribut în interiorul "". De exemplu:
  • Imagine intitulată 157292 13
    5. Introduceți culoarea pe care doriți să o modificați textul. Există trei moduri în care puteți exprima o culoare. Puteți introduce numele culorii, puteți introduce valoarea RGB sau puteți introduce valoarea HEX. De exemplu, pentru a schimba culoarea la galben, ați putea scrie galben-, RGB (255,255,0)-, sau # FFFF00-:
  • sfaturi

    Puteți vedea o listă de nume de culoare acceptate și valorile lor hexagonale la http: // W3SCHOOLS.com / culori / culori_names.ASP
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar