Cum să defragați windows 10

Când prea multe fișiere de pe hard disk sunt în diferite locuri sau clustere de pe hard disk sau "fragmentate", calculatorul dvs. încetinește. Când vă defragați unitatea, piesele de fișiere sunt mutate în locații care sunt învecinate (alături unul de celălalt). Acest lucru face mai ușor pentru ca computerul să citească fișierele. Rețineți că trebuie să vă conectați la un cont de administrator pentru a vă defrag la hard disk-ul.

Pași

Partea 1 din 2:
Utilizarea aplicației Defrag
  1. Imagine intitulată Defrag Windows 10 Pasul 1
1. Introduceți "Defrag" în caseta de căutare Cortana. Veți găsi caseta de căutare Cortana din partea stângă jos a desktop-ului de lângă butonul Start afișat ca o pictogramă de lupă. Pe măsură ce tastați, va apărea o listă de rezultate de căutare în fereastra de căutare Cortana. Când terminați tastarea "Defrag, opțiunea Defragment și Optimize Drive (Desktop App) va apărea în partea de sus a ferestrei de căutare.
  • Imagine intitulată Defrag Windows 10 Pasul 2
    2. CLICK / Atingeți "Defragmentarea și optimizarea unităților (aplicația desktop)."Aceasta va deschide caseta de dialog Optimize Drive. Dacă nu sunteți conectat într-un cont de administrator, faceți clic dreapta pe (apăsați și mențineți apăsat) "Defragment și optimizați unitățile (aplicația desktop) și alegeți" Rulați ca administrator "când apare meniul pop-up.
  • Imagine intitulată Defrag Windows 10 Pasul 3
    3. Evidențiați unitatea pe care doriți să o defragați. În fereastra Optimizați unități, veți vedea o cutie etichetată în interiorul căreia este un tabel în care rândurile afișează toate unitățile de pe dispozitiv, precum și toate mediile de stocare conectate la dispozitiv. Coloanele au următoarele titluri (de la stânga la dreapta): "Drive", "Tipul media", "ultima rulare" și "Starea actuală."Evidențiați unitatea pe care doriți să o optimizați făcând clic pe / atingeți-o.
  • Pentru fiecare unitate listată, veți vedea starea actuală în ultima coloană, care vă spune cât de fragmentate este unitatea dvs. și vă sfătuiește pe ce să faceți ("OK", adică "nu este nevoie să defragie" sau "Necesitatea optimizării").
  • Imagine intitulată Defrag Windows 10 Pasul 4
    4. Faceți clic / apăsați butonul "Analizați" de pe fereastra Optimizați unități. Aceasta va analiza gradul de fragmentare a unității. După câteva minute, coloana actuală de stare opusă unității pe care o testați vă va arăta (în procente) cât de fragmentată este unitatea. Se recomandă să vă optimizați unitatea numai dacă este de 10% sau mai mult fragmentată.
  • Dacă fragmentarea este mai mică de 10%, faceți clic / apăsați butonul "Închidere" din partea din dreapta jos a ferestrei pentru a ieși Optimizați unitățile. Nu este recomandabil să vă defragmentați unitatea prea des, deoarece acest lucru va contribui la uzura și ruperea hard diskului.
  • Imagine intitulată Defrag Windows 10 Pasul 5
    5. Faceți clic pe butonul "Optimizați" pentru a începe defragmentarea unității. Defragmentarea va dura ceva timp (câteva minute sau chiar ore) în funcție de cât de mare este capacitatea hard diskului dvs., câte fișiere sunt în hard disk și cât de fragmentate sunt aceste fișiere. Coloana actuală de stare va da un raport în timp real cu privire la progresul optimizării.
  • Veți ști dacă procesul de defraging este terminat când raportul de progres care rulează se oprește și intrarea în coloana de stare curentă devine "OK."Închis în paranteze de lângă" OK "este procentul de defragmentare (0% dacă hard diskul dvs. nu este prea plin).
  • Dacă hard disk-ul dvs. este mare și există multe fișiere și multe dintre aceste fișiere sunt fragmentate, procesul de defraging poate dura ore întregi. În acest caz, ar fi mai bine să începeți procesul de defragsie și să faceți alte lucruri: citiți o carte, faceți o gospodărie, luați un pui de somn etc.
  • Imagine intitulată Defrag Windows 10 Pasul 6
    6. Ieșiți din meniu când ați terminat. Când procesul Defrag este terminat, faceți clic pe butonul "Închidere" din partea dreaptă jos a ferestrei pentru a ieși Optimizați unitățile.
  • Partea 2 din 2:
    Folosind comanda defrag
    1. Imagine intitulată Defrag Windows 10 Pasul 7
    1. presa ⊞ câștiga+X sau faceți clic dreapta pe Start.Acest lucru va deschide un meniu cu clic dreapta.
  • Imagine intitulată Defrag Windows 10 Pasul 8
    2. Alege Prompt comandă (admin) sau Windows PowerShell (admin).
  • Imagine intitulată Defrag Windows 10 Pasul 9
    3. Click pe da.Acest lucru va permite promptul de comandă să funcționeze ca administrator.
  • Imagine intitulată Defrag Windows 10 Pasul 10
    4. Introduceți următoarea comandă:Defrag c:.Acest lucru va defragmenta unitatea unde este instalat Windows 10.
  • sfaturi

    Puteți lucra în continuare pe dispozitivul dvs. în timp ce defraggând, dar computerul dvs. va încetini în timp ce defragging-ul este în desfășurare, deci este mai bine să lăsați finisajul defragging înainte de a lucra la computerul dvs.
  • Windows 10 va optimiza și defragmenta automat unitățile pe o bază săptămânală.
  • Avertizări

    Trebuie să vă asigurați că dispozitivul dvs. nu este jostat sau mutat brusc în timp ce procesul de defraging este în desfășurare pe măsură ce hard diskul poate fi deteriorat de orice mișcare bruscă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar