Cum să găsiți masca de subrețea dvs

Rețelele sunt împărțite în subrețee pentru a permite transferul mai rapid de date și gestionarea mai ușoară. Routerele realizează acest lucru prin atribuirea măștilor de subrețea, un număr care indică unde să se uite în adresa IP pentru a determina subrețele. În cele mai multe cazuri, găsirea masca de subrețea pe un computer este o sarcină ușoară. Alte dispozitive prezintă mai mult o provocare. Dacă vă solicită să introduceți masca de subrețea, puteți folosi de obicei același lucru ca și computerul.

Pași

Metoda 1 din 4:
Instrucțiuni Windows
  1. Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea dvs. Pasul 1
1. Deschideți promptul de comandă. Apăsați tasta Windows și R În același timp, pentru a deschide fereastra promptă de comandă.
  • Dacă acest lucru nu funcționează, faceți clic pe butonul Start sau Logo-ul Windows din colțul din stânga jos al ecranului. Tip "Prompt de comandă" În bara de căutare și faceți dublu clic pe pictograma care apare. Este posibil să trebuiască să apăsați mai întâi căutarea pentru a accesa bara de căutare.
  • Dacă nu există nici o pictogramă în stânga jos, mutați mouse-ul la dreapta jos și glisați în sus sau glisați din dreapta pe un ecran tactil.
  • Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea Pasul 2
    2. Introduceți comanda ipconfig. Introduceți cuvintele IPCONFIG / All exact așa cum apar, cu un spațiu între ele. Apăsați tasta ↵ Introduceți cheia. Windows Ipconfig este programul care urmărește toate conexiunile de rețea. Această comandă va aduce o listă cu toate informațiile dvs. de rețea.
  • Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea Pasul 3
    3. Găsiți masca de subrețea. Aceasta este situată în secțiunea intitulată "Adaptor de adaptor Ethernet." Găsiți începutul liniei "Mască de rețea" și uitați-vă pentru a găsi masca de subrețea dvs. Majoritatea numerelor de masca de subrețea încep cu un șir de 255, cum ar fi 255.255.255.0.
  • Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea Pasul 4
    4. Uită-te prin panoul de control în schimb. Iată o altă modalitate de a găsi aceste informații:
  • Navigați la panoul de control → Network & Internet → Centru de rețea și partajare.
  • Pe cele mai moderne sisteme Windows, faceți clic pe "Schimbă setările adaptorului" pe stanga. Pe Windows Vista, faceți clic pe "Gestionați conexiunile de rețea" in schimb.
  • Click dreapta "Conexiune locală" și selectați "stare." Clic "Detalii" în fereastra care se deschide. Căutați masca de subrețea dvs.
  • Metoda 2 din 4:
    Instrucțiuni Mac
    1. Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea Pasul 5
    1. Faceți clic pe "Preferințe de sistem" Icon pe doc. Dacă pictograma asta nu este pe doc, faceți clic pe sigla Apple din partea stângă sus a ecranului și selectați "Preferințe de sistem."
  • Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea dvs. Pasul 6
    2. Apasă pe "Reţea" pictograma. Pe "Preferințe de sistem" fereastră, pictograma de rețea arată ca o minge gri pe majoritatea versiunilor de Mac OS X. Dacă nu o puteți găsi, tastați rețea în bara de căutare din partea dreaptă sus a ferestrei Preferințe sistem.
  • Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea dvs. Pasul 7
    3. Selectați conexiunea la internet din lista din stânga. Faceți clic pe numele cu un punct verde lângă acesta, și cuvântul "Conectat" sub-ul.
  • Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea dvs. Pasul 8
    4. Clic "Avansat" Dacă utilizați WiFi. Acest lucru este situat în partea dreaptă mai jos. Pe cele mai multe tipuri de conexiuni de rețea, puteți vedea deja masca de subrețea etichetată în partea dreaptă a ecranului.
  • Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea Pasul 9
    5. Selectați fila TCP / IP din "Avansat" fereastră. Mac TCP / IP specifică metoda de comunicare pentru accesarea rețelei.
  • Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea Pasul 10
    6. Găsiți masca de subrețea. Acest lucru ar trebui să fie clar etichetat "Mască de rețea," și începe cu un 255.
  • Dacă singurele numere pe care le vedeți sunt pe jumătatea inferioară a ecranului, dedesubt "Configurați IPv6," Sunteți într-o rețea locală numai IPv6, care nu utilizează măști de subrețea. Dacă ar trebui să fiți conectat online, încercați să selectați "Utilizarea DHCP" de la "Configurați IPv4" Meniul derulant, apoi apăsând la reînnoirea contractului de leasing DHCP.
  • Metoda 3 din 4:
    Instrucțiuni Linux
    1. Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea dvs. Pasul 11
    1. Deschideți o linie de comandă. Dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru, va trebui să găsiți instrucțiuni specifice pentru construirea dvs. de Linux. Poate doriți să deveniți mai familiarizați cu linia de comandă înainte de a continua.
  • Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea dvs. Pasul 12
    2. Introduceți comanda iFconfig. În fereastra liniei de comandă, tastați ifconfig și apăsați ↵ Introduceți.
  • Dacă nu se întâmplă nimic în afară de un mesaj care spune că trebuie să fii rădăcină (administrator), Urmați aceste instrucțiuni pentru a obține accesul la administrator.
  • Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea dvs. Pasul 13
    3. Găsiți masca de subrețea. Acest lucru ar trebui să fie etichetat "Masca" sau "Mască de rețea." Numărul va începe cu 255.
  • Metoda 4 din 4:
    Configurarea unui televizor sau a unui alt dispozitiv
    1. Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea dvs. Pasul 14
    1. Utilizați aceeași marcă de subrețea ca un computer. Când configurați un televizor inteligent sau alt dispozitiv, vi se poate spune să introduceți o mască de subrețea. Acest număr este specific pentru rețeaua locală. Pentru cele mai bune rezultate, urmați instrucțiunile de mai sus pentru a găsi masca de subrețea de pe computer. Același număr ar trebui să funcționeze bine și pentru dispozitivul dvs.
    • Dacă dispozitivul dvs. încă nu se va conecta, lăsați informațiile deschise pe computer. Consultați-l în timp ce modificați setările de pe dispozitiv.
    • Dacă nu găsiți informațiile de pe un computer, încercați să introduceți 255.255.255.0. Aceasta este cea mai comună masca de subrețea pentru rețelele de domiciliu.
  • Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea Pasul 15
    2. Modificați adresa IP. Dacă dispozitivul încă nu va merge online, verificați adresa IP. Acest lucru ar trebui să fie în același ecran în care puteți seta masca de subrețea. Comparați-l cu adresa IP a computerului dvs., vizibil oriunde ați găsit masca de subrețea computerului. Copiați adresa IP a computerului, cu excepția numărului sau numerelor finale după ultima perioadă. Alegeți orice număr mai mare, atâta timp cât este de 254 sau mai jos. Adăugați cel puțin 10, deoarece numerele din apropiere sunt mai susceptibile de a fi utilizate de dispozitive suplimentare din rețeaua dvs.
  • De exemplu, dacă adresa IP a computerului este 192.168.1.3, setați adresa IP a dispozitivului dvs. la 192.168.1.100.
  • Dacă nu găsiți adresa IP a computerului dvs., verificați routerul pentru o etichetă tipărită sau căutați online pentru marca routerului dvs "adresa IP." Schimbați grupul final de numere.
  • Dacă nu găsiți informații, încercați 192.168.1.100 sau 192.168.0.100 sau 192.168.10.100 sau 192.168.2.100.
  • Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea dvs. Pasul 16
    3. Setați gateway-ul. Acest lucru ar trebui să fie setat la aceeași valoare gateway ca și computerul dvs., care este și adresa IP a routerului dvs. Acest lucru va fi aproape întotdeauna același cu adresa IP a dispozitivului, cu excepția unui 1 în loc de grupul final de numere.
  • De exemplu, dacă orice dispozitiv din rețeaua dvs. are o adresă IP de 192.168.1.3, setați gateway-ul la 192.168.1.1.
  • În orice browser de internet, tastați http: // urmată de această valoare. Dacă aveți gateway-ul corect, trebuie să ajungeți la informații despre routerul dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea dvs. Pasul 17
    4. Setați DNS. Utilizați același setare DNS ca și computerul sau aceeași valoare pe care ați introdus-o sub gateway. Alternativ, căutați online pentru "Public DNS" Pentru mai multe opțiuni.
  • Imagine intitulată Găsiți masca de subrețea dvs. Pasul 18
    5. Contactați producătorul. Dacă dispozitivul dvs. încă nu se va conecta cu aceste setări, contactați asistența tehnică la compania care a făcut dispozitivul.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă masca de subrețea dvs. citește toate zerourile (0.0.0.0), este posibil să nu aveți o conexiune activă la Internet.
  • Masca de subrețea va apărea pe adaptorul activ. De exemplu, dacă utilizați cardul dvs. wireless, numărul masca de subrețea va apărea sub acea carte. Dacă aveți mai mult de un adaptor, cum ar fi un card wireless și un card de rețea, este posibil să aveți nevoie să derulați în sus sau în jos pentru a găsi acel câmp.
  • Rețelele IPv6 numai nu utilizează măști de subrețea. ID-ul de subrețea este construit în adresa IP. Cel de-al patrulea grup de cifre separate de colonii descrie subrețea dvs. (sau cele 49-a cifre binare).
  • Avertizări

    Schimbarea masca de subrețea vă poate dezactiva conectivitatea la internet.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar