Cum să modificați orientarea textului în microsoft word

Schimbarea orientării textului poate fi utilă dacă doriți să creați bare laterale într-un buletin informativ, filele de rupere din partea inferioară a unui a "de vânzare" flyer sau mai multe titluri de coloană lizibile într-o masă. Iată cum puteți schimba alinierea textului în versiunile mai vechi și mai noi ale Microsoft Word.

Pași

Metoda 1 din 3:
Scrierea cuvintelor verticale
  1. Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 1
1. Urmați această metodă pentru litere orizontale într-o orientare verticală. Această metodă creează text cu fiecare literă a unui cuvânt sub ultimul, ca un semnal înalt și îngust. Dacă încercați să rotiți literele, astfel încât trebuie să vă întoarceți capul pentru a le citi, săriți în jos la celelalte instrucțiuni.
  • Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 2
    2. Introduceți o cutie de text. O casetă de text face mult mai ușor să se ajusteze poziția și orientarea textului. Adăugați-o în documentul dvs. Word după cum urmează:
  • Cuvânt 2007 sau mai târziu: În meniul de panglică de deasupra documentului, faceți clic pe fila Inserare, apoi pe caseta de text, apoi trageți caseta de text. Faceți clic și trageți în document.
  • Cuvânt pentru Mac 2011 sau mai târziu: Selectați Acasă în meniul de panglică, apoi faceți clic pe caseta de text din partea dreaptă. Faceți clic și trageți în document.
  • WORD 2003 / WORD PENTRU MAC 2008 sau mai devreme: Selectați Inserare → Caseta de text din meniul de sus. Faceți clic și trageți în document.
  • Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 3
    3. Introduceți textul dvs. Faceți clic pe caseta de text și introduceți textul pe care doriți să-l orientați pe verticală. Dacă ați scris deja acest lucru la document, copiaza si lipeste în caseta de text.
  • Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 4
    4. Faceți clic pe caseta de text. O schiță dreptunghiulară va apărea în jurul textului. Fiecare colț al casetei are un cerc. Aceste cercuri sunt "mânere" Puteți să ridicați și să trageți pentru a schimba dimensiunea casetei.
  • Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 5
    5. Trageți colțul casetei de text. Faceți clic și mențineți apăsat în orice colț al casetei de text, apoi mutați cursorul. Trageți colțul pentru a face caseta de text o formă înaltă și îngustă. Odată ce caseta devine prea îngustă pentru a afișa două litere una lângă alta, se vor schimba în loc unul pe altul.
  • Dacă cutia se rotește, sau dacă se mișcă fără a schimba forma, nu ați făcut clic dreapta. Încercați din nou și asigurați-vă că faceți clic pe colțul casetei.
  • Metoda 2 din 3:
    Rotirea unei casete de text (Word 2007 și mai târziu)
    1. Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 6
    1. Verificați versiunea de cuvânt. Această metodă acoperă cuvântul 2007 sau mai târziu pe un Windows și Word 2011 sau mai târziu pe un Mac. Dacă nu știți numărul versiunii, iată un test ușor: dacă există a "Meniul de panglică" de icoane deasupra documentului dvs. deschis, urmați aceste instrucțiuni. Dacă nu există nici un meniu de panglică săriți la următoarea metodă.
    • Dacă vedeți doar un rând de file etichetate "Acasă," "Layout," etc., Faceți clic pe una dintre aceste file pentru a extinde meniul de panglică.
  • Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 7
    2. Introduceți o cutie de text. Faceți clic pe butonul caseta de text din meniul de panglică. Aceasta se află sub tabelele de inserare sau de acasă, în funcție de versiunea dvs. de cuvânt.
  • Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 8
    3. Introduceți caseta de text. Faceți clic pe caseta de text și introduceți textul pe care doriți să-l rotiți. Observați că faceți clic pe caseta de text face ca o margine să apară.
  • Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 9
    4. Faceți clic pe cercul de deasupra casetei de text. Căutați o linie care se extinde deasupra marginii casetei de text, terminând într-un cerc. Faceți clic și țineți apăsat acest cerc.
  • Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 10
    5. Trageți pentru a roti caseta. Mutați cursorul în timp ce țineți apăsat în jurul cercului pentru a roti caseta de text.
  • După rotire, atunci când faceți clic pe casetă pentru a edita textul, acesta poate apărea înapoi la orientarea normală. Acest lucru este doar pentru a vă ușura să vedeți ce faceți. Ar trebui să reveniți la poziția dvs. a ales după ce faceți clic în afara casetei.
  • Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 11
    6. Țineți schimbarea pentru rotirea curată. Țineți apăsată schimbarea în timp ce rotiți pentru a limita pozițiile posibile. Acest lucru face mai ușor să se rotească la unghiurile de 45 ° sau 30 ° și să facă casete de text paralel.
  • Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 12
    7. Utilizați opțiunile de meniu în schimb. Dacă aveți probleme cu atingerea aspectului dorit, încercați să rotiți comenzile de meniu:
  • Faceți dublu clic pe caseta de text pentru a deschide meniul Format Ribbon sau pentru a selecta fila Format.
  • Faceți clic pe butonul Direcție Text din meniul de panglică. În unele versiuni acest lucru este un buton mic, nemărginit, cu o imagine a textului vertical.
  • Selectați una dintre opțiunile din meniul derulant.
  • Metoda 3 din 3:
    Textul rotativ (Word 2003 și mai devreme)
    1. Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 13
    1. Verificați numărul versiunii. Această metodă acoperă cuvântul 2003 pentru Windows, Word 2008 pentru Mac și toate versiunile anterioare.
  • Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 14
    2. Introduceți o cutie de text. Faceți clic pe Introducere în bara de instrumente și selectați caseta de text din meniul derulant. Faceți clic pe casetă și tastați pentru a introduce text.
  • Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 15
    3. Deplasați și redimensionați caseta de text, dacă este necesar. Faceți clic și trageți pe liniile exterioare ale casetei pentru a vă deplasa și trageți pe cercurile și cutiile albastre pentru ao redimensiona.
  • Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 16
    4. Faceți clic în interiorul casetei de text. Acest lucru vă va permite să formați caseta separat de restul documentului.
  • Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 17
    5. Faceți clic pe Format în bara de instrumente și selectați direcția textului din meniul derulant. O casetă de dialog va apărea, oferindu-vă opțiunea de a schimba orientarea textului.
  • Aceste versiuni mai vechi au caracteristici inconsistente de rotație a textului. Dacă acest lucru nu funcționează sau nu vedeți opțiunea, treceți la următorul pas.
  • Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 18
    6. Introduceți Wordart în schimb. Faceți clic pe Inserare → Imagine → WordArt în meniul de sus. Introduceți textul dvs. și selectați un stil de artă.
  • Nu veți putea să editați acest text, deoarece se va transforma într-o imagine.
  • Imagine intitulată Schimbați orientarea textului în Microsoft Word Pasul 19
    7. Rotiți obiectul Wordart. Faceți clic pe imaginea care a fost creată și va apărea o margine. Priviți deasupra părții superioare a frontierei pentru o mică linie care duce la un cerc. Faceți clic și trageți acest cerc pentru a roti obiectul.
  • Țineți schimbarea în timp ce rotiți pentru a limita unghiurile disponibile.
  • sfaturi

    Pentru a roti textul în interiorul unei mese, glisați pentru a selecta un grup de celule. Faceți clic dreapta în cadrul selecției și faceți clic pe Direcția Text. În Word 2003 sau mai devreme, selectați Format → Direcția textului din meniul de sus în loc.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar