Cum de a fixa o tastatură care are caractere greșite

Dacă tastatura dvs. nu scrie caracterele corecte, este posibil să aveți selectat limba incorectă de intrare. Sistemele moderne de operare vin cu abilitatea de a introduce în mai multe limbi și, dacă aveți mai multe limbi, este foarte ușor să comutați accidental între ele. Dacă utilizați un laptop fără un tampon numeric, cheia dvs. Numlock poate fi vinovatul.Thiste parere Cum să vă schimbați limba și introducerea tastaturii pe toate versiunile recente ale Windows și Mac OS.

Pași

Metoda 1 din 4:
Folosind Windows 10
  1. Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 1
1. Verifică Blocarea numerelor și FN+Blocarea numerelor cheile. Multe laptop-uri vor transforma o bucată bună de tastatură într-un număr de număr dacă numblocul este activat. presa "Blocarea numerelor" sau apăsați "FN" + "Blocarea numerelor" cheile pentru a vă asigura că este dezactivată. Încercați să introduceți din nou pentru a vedea dacă cheile dvs. sunt fixate. Dacă acest lucru nu vă rezolvă problema, este posibil să aveți o limbă greșită selectată.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 2
    2. Comutați între layout-urile dvs. active de tastatură. Dacă aveți mai multe aspecte de la tastatură instalate și aveți nevoie de mai mult de unul instalat, puteți schimba zbura. Există două modalități diferite de a face acest lucru:
  • Faceți clic pe butonul Language din tava de sistem.Are o abreviere pentru structura dvs. actuală de limbă și tastatură. Apoi faceți clic pe limba pe care doriți să o utilizați. Acest lucru apare numai atunci când aveți mai mult de o limbă sau o tastatură instalată.
  • Țineți apăsat butonul Windows și apăsați bara de spațiu pentru a circula între limbile dvs. instalate și tastaturile.
  • Dacă trebuie să instalați o altă limbă, continuați cu această metodă.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 3
    3. Deschideți setările Windows
    Imagine intitulată ferestrele.jpg
    . Puteți face acest lucru făcând clic pe Setări sau pictograma angrenaj din meniul Start.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 4
    4. Clic Timp și limbă. Este lângă o pictogramă care are un caracter un caracter și un capital "A".Aceasta deschide meniul Setări din regiune pentru computerul dvs.
  • Imagine intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 5
    5. Clic Limba. Este în bara laterală din stânga meniului de timp și limbă.Este lângă o pictogramă cu un capital "A" și un caracter.Aceasta deschide meniul lingvistic.Acest lucru vă permite să setați limbile instalate pe computer din acest meniu.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 6
    6. Apasă pe + pictograma.Este mai jos "Limbi preferate" În meniul Language. Aceasta deschide instalatorul de limbă.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 7
    7. Introduceți limba în barul de căutare.Bara de căutare se află în partea de sus a "Alegeți o limbă pentru a instala" fereastră.Aceasta afișează toate limbile care corespund rezultatului dvs. de căutare.
  • Unii mai limbi pot avea mai multă opțiune pentru diferite regiuni.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 8
    8. Selectați o limbă și faceți clic pe Următorul.Faceți clic pe limba de alegere pentru ao selecta și apoi faceți clic pe Următorul În colțul din dreapta jos al ferestrei.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 9
    9. Clic Instalare.Este în colțul din dreapta jos al ferestrei.Acest lucru instalează pachetul de limbi pe care l-ați ales.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 10
    10. Faceți clic pe limba implicită preferată. Dacă aveți mai multe limbi aici, poate fi selectată cel mai incorect, determinând tastatura dvs. să funcționeze incorect. Selectați limba pe care doriți să o utilizați ca limbă implicită și faceți clic pe "Setați ca implicit" buton.
  • Limbajul dvs. de afișare se va schimba în noua dvs. limbă implicită când vă deconectați și vă conectați.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 11
    11. Faceți clic pe limba preferată. Toate limbile instalate sunt enumerate mai jos "Limbi preferate" În meniul Language.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 12
    12. Faceți clic pe pictograma săgeată sus Pentru a vă deplasa limba în partea de sus a listei.Acest lucru vă mișcă limba preferată în lista de limbi.Limba din partea de sus a listei de mai jos "Limbi" este limba dvs. prestabilită.
  • Alternativ, puteți face clic în orice limbi pe care nu doriți să le utilizați și faceți clic pe Elimina pentru a le dezinstala.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 13
    13. Apasă pe Opțiuni buton. Acest lucru va încărca opțiunile suplimentare pentru limba dvs. instalată.Aici puteți regla setările tastaturii.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 14
    14. Clic + și selectați aspectul tastaturii preferate. Dacă aspectul obișnuit al tastaturii nu este listat, faceți clic pe pictograma cu un semn Plus (+) de mai jos "Tastaturi" în bara laterală spre stânga. Apoi faceți clic pe aspectul tastaturii pe care doriți să îl utilizați. Aceasta adaugă aspectul tastaturii în lista dvs. de layout-uri disponibile la tastatură.Puteți modifica layout-urile active de tastatură făcând clic pe pictograma limbii din bara de activități (consultați pasul 2.)
  • Tastaturi care folosesc un aspect altele decât "QWERTY" va avea ca rezultat caracterele greșite care apar atunci când atingeți cheia pentru limbile engleză.
  • În plus, puteți face clic pe o aspect de tastatură de mai jos "Tastaturi" în bara laterală spre stânga și eliminați orice tastatură pe care nu doriți să o utilizați.
  • Metoda 2 din 4:
    Utilizarea MacOS
    1. Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 15
    1. Comutați între limbile instalate. Puteți comuta între limbile dvs. instalate în câteva moduri diferite:
    • Faceți clic pe pictograma care seamănă cu un steag sau un caracter din bara de meniu din partea de sus a desktop-ului.Apoi selectați intrarea preferată a limbii și a tastaturii.
    • Apăsați tasta de comandă ⌘ și bara de spațiu pentru a trece prin limbile instalate.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 16
    2. Faceți clic pe meniul Apple
    Imagine intitulată MacApple1.jpg
    și selectați preferințele sistemului.Acest lucru va deschide meniul Preferințe de sistem, unde puteți seta ce limbi de intrare sunt disponibile pe computer.
  • Imagine intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 17
    3. Apasă pe Tastatură opțiune. Are o pictogramă care seamănă cu o tastatură. Aceasta va afișa setările tastaturii.
  • Dacă utilizați o altă tastatură decât o tastatură Mac, faceți clic pe Schimbați tipul de tastatură sub "Tastatură" tablo.Urmați instrucțiunile pentru a detecta tipul de tastatură.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 18
    4. Clic Surse de intrare tablo.Este în partea de sus a meniului tastaturii.Acest lucru vă permite să selectați ce limbi sunt instalate.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 19
    5. Clic +.Este sub lista de limbi spre stânga.Aceasta deschide un meniu care vă permite să adăugați mai multe limbi.
  • În plus, puteți face clic în orice limbi sau intrări de tastatură din lista de limbi și faceți clic pe minus (-) sub listă pentru a elimina aceste limbi.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 20
    6. Căutați limba preferată.Utilizați bara de căutare din colțul din dreapta jos al ferestrei pentru a căuta limba preferată.Aceasta afișează o listă de limbi care corespund căutării dvs.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 21
    7. Selectați limba preferată și faceți clic pe Adăuga.Când vedeți limba preferată în listă în dreapta, faceți clic pe acesta pentru ao selecta.Apoi apasa Adăuga În colțul din dreapta jos al ferestrei pentru a adăuga limba preferată.Puteți adăuga cât mai multe limbi cum aveți nevoie.Faceți clic pe pictograma pavilionului sau caracterului din bara de meniu din partea de sus a ecranului pentru a selecta aspectul sau limba preferată a tastaturii.
  • Metoda 3 din 4:
    Utilizarea Windows 8 și 8.1
    1. Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 22
    1. Verifică Blocarea numerelor și FN+Blocarea numerelor cheile. Multe laptop-uri vor transforma o bucată bună de tastatură într-un număr de număr dacă numblocul este activat. presa "Blocarea numerelor" sau apăsați "FN" + "Blocarea numerelor" cheile pentru a vă asigura că este dezactivată. Încercați să introduceți din nou pentru a vedea dacă cheile dvs. sunt fixate. Dacă acest lucru nu vă rezolvă problema, este posibil să aveți o limbă greșită selectată.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 23
    2. Comutați între tastaturile dvs. instalate. Există mai multe modalități prin care puteți schimba limba de intrare dacă aveți mai multe tastaturi instalate:
  • Faceți clic pe butonul Language din tava de sistem.Are o abreviere pentru structura dvs. actuală de limbă și tastatură.Apoi faceți clic pe limba pe care doriți să o utilizați. Acest lucru apare numai atunci când aveți mai mult de o limbă sau o tastatură instalată.
  • Țineți apăsat butonul Windows și apăsați bara de spațiu pentru a circula între limbile dvs. instalate și tastaturile.
  • Țineți apăsat butonul Windows și apăsați bara de spațiu pentru a trece prin tastatura dvs. instalată.
  • Imagine intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 24
    3. presa ⊞ câștiga+C Pentru a deschide meniul de farmec. Dacă pașii anteriori nu au rezolvat problema, continuați cu această metodă. De asemenea, puteți deschide acest lucru prin mutarea mouse-ului în colțul din dreapta jos al ecranului sau prin trecerea din dreapta.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 25
    4. Clic Setări
    Imagine intitulată ferestrele.jpg
    .Este sub o pictogramă care seamănă cu o unelte din bara de farmec.Aceasta deschide meniul Setări.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 26
    5. Clic Panou de control.Aceasta deschide panoul de control Windows.
  • Acest lucru poate fi sub "Schimbați setările PC" sau "Mai multe setări de PC" În colțul din dreapta jos al meniului Setări.
  • Imagine intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 27
    6. Clic Modificați metoda de introducere.Este mai jos "Ceas, Limbă și regiune" În panoul de control.Este lângă o pictogramă care seamănă cu un ceas și un glob.
  • Imagine intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 28
    7. Clic Opțiuni.Este în partea dreaptă a limbii selectate în "Modificați preferințele lingvistice" meniul.
  • Dacă limba selectată este incorectă, faceți clic pe limba preferată în lista de limbi.Faceți clic pe butonul care spune Mișcați-vă deasupra listei de limbi până când limba preferată se află în partea de sus a listei.
  • Dacă limba dvs. preferată nu este listată, faceți clic pe Adăugați un limbaj În partea de sus a meniului și Selectați limba preferată.Apoi descărcați pachetul de limbă.
  • În plus, puteți face clic Elimina lângă orice tastatură sau metode de introducere pe care nu le utilizați în "Opțiuni lingvistice" fereastră pentru a le dezinstala.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 29
    8. Clic Adăugați o metodă de introducere.Este textul albastru din zona etichetată "Metoda de introducere".
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 30
    9. Introduceți structura de limbă sau tastatură în bara de căutare.Bara de căutare se află în colțul din dreapta sus al "Metoda de introducere" fereastră.Aceasta afișează o listă de layout-uri de tastatură și metode de introducere.
  • Imagine intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 31
    10. Faceți clic pe aspectul tastaturii preferate.Este în lista de layout-uri de la tastatură și metode de introducere.Aceasta selectează metoda de introducere.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 32
    11. Clic Adăuga.Este în colțul din dreapta jos al "Metoda de introducere" fereastră.Aceasta vă adaugă metoda de introducere și revine la "Opțiuni lingvistice" meniul.
  • Imagine intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 33
    12. Clic Salvați.Este în colțul din dreapta jos al "Opțiuni lingvistice" meniul.Acest lucru vă salvează limba și setările de introducere a tastaturii.Puteți schimba între limbile preferate și intrările de tastatură făcând clic pe pictograma limbii din bara de activități (a se vedea pasul 2).
  • Metoda 4 din 4:
    Folosind Windows 7
    1. Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 34
    1. Verifică Blocarea numerelor și FN+Blocarea numerelor cheile. Multe laptop-uri vor transforma o bucată bună de tastatură într-un număr de număr dacă numblocul este activat. presa "Blocarea numerelor" sau apăsați "FN" + "Blocarea numerelor" cheile pentru a vă asigura că este dezactivată. Încercați să introduceți din nou pentru a vedea dacă cheile dvs. sunt fixate.Dacă acest lucru nu vă rezolvă problema, este posibil să aveți o limbă greșită selectată.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 35
    2. Comutați între tastaturile dvs. instalate. Dacă aveți mai multe tastaturi instalate pe care doriți să le comutați între ele, există câteva moduri pe care le puteți face:
  • Faceți clic pe pictograma care seamănă cu o tastatură din bara de activități din colțul din dreapta jos. Acest lucru poate fi găsit lângă tava de sistem. Dacă nu o vedeți, faceți clic dreapta pe bara de activități și selectați "Bare de instrumente" → "Bara de limbi."
  • Țineți apăsat butonul Windows și apăsați bara de spațiu pentru a circula între limbile dvs. instalate.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 36
    3. Faceți clic pe meniul de pornire Windows
    Imagine intitulată ferestrewindows7_start.jpg
    .Este butonul cu logo-ul Windows.Este în colțul din dreapta jos, în mod implicit.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 37
    4. Clic Panou de control.Este în stânga în meniul Start.Aceasta lansează panoul de control. Puteți utiliza panoul de control pentru a elimina tastaturile pe care nu le utilizați sau instalați cele de care aveți nevoie.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 38
    5. Clic Schimbați tastaturile sau alte metode de introducere.Este mai jos "Ceas, Limbă și regiune" În panoul de control.Este lângă o pictogramă care seamănă cu un ceas și un glob.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 39
    6. Apasă pe Tastaturi și limbi tablo. Este în partea de sus a "Regiune și limbi" fereastră.Acest lucru vă va deschide opțiunile de la tastatură.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 40
    7. Clic Schimbați tastaturile.Este aproape de partea de sus a meniului. Aceasta va deschide o listă a tastaturilor dvs. instalate într-o fereastră nouă.
  • Imaginea intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 41
    8. Apasă pe Adăuga buton.. Dacă limba dvs. de intrare preferată nu este listată, făcând clic pe "Adăuga" vă va permite să răsfoiți toate limbile de intrare disponibile.
  • Imagine intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 42
    9. Faceți clic pe limba preferată și verificați aspectul tastaturii preferate.Faceți clic pe limba dvs. în lista de limbi pentru a afișa o listă de regiuni disponibile și layout-uri de tastatură.Faceți clic pe caseta de selectare de lângă aspectul tastaturii preferate.
  • Imagine intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 43
    10. Clic O.K.Aceasta vă adaugă metoda de limbă și layout preferată.
  • Imagine intitulată Fix o tastatură care are caractere greșite Pasul 44
    11. Selectați aspectul tastaturii preferate.Utilizați meniul derulant de mai jos "Limba de intrare implicită" Pentru a selecta intrarea preferată a limbii și a tastaturii.
  • În plus, puteți face clic în orice limbi și metode de tastatură pe care nu le utilizați în "Servicii instalate" Lista și faceți clic pe Elimina la dreapta de a dezinstala acele limbi și intrări de tastatură.
  • Faceți clic pe intrarea tastaturii preferată în listă înainte "Servicii instalate" și faceți clic pe Mișcați-vă Până când lista dvs. preferată se află în partea de sus a listei.
  • 12. Clic aplica.Aceasta aplică setările de limbă și tastatură.Puteți schimba între intrările de tastatură preferate făcând clic pe pictograma tastaturii din tava de sistem din partea de jos a ecranului (consultați pasul 2.).
  • sfaturi

    Tastatura dvs. poate fi pur și simplu ruptă. Dacă a suferit daune de apă, un scurt ar putea provoca semnale incorecte care rezultă în caractere greșite care apar. Este posibil să aveți nevoie de o tastatură de înlocuire.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar