Cum se detectează ransomware pe iphone sau ipad

Toți te-ai descurcat cum să găsești indicii că iPhone-ul sau iPad-ul este infectat cu ransomware. Există un singur lucru de a căuta o cerere de plată în schimbul datelor sau siguranței dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Știind dacă sunteți infectat
  1. Imagine intitulată Detect Ransomware pe iPhone sau iPad Pasul 1
1. Căutați aplicațiile dvs.Dacă aproape toate aplicațiile dvs. lipsesc din ecranul de pornire, atunci probabil că aveți ransomware pe dispozitivul dvs. iOS.Notă, cu toate acestea, dacă dispozitivul dvs. este conectat la o organizație, ele vă pot gestiona dispozitivul de la distanță și puteți ascunde toate aplicațiile, cu excepția celor legate de munca dvs. la companie.
  • Imagine intitulată Detect Ransomware pe iPhone sau iPad Pasul 2
    2. Verificați setările pentru un profil de administrare.Mergi la Setari > General > Profiluri și gestionarea dispozitivelor și căutați orice profil de administrare necunoscut.Cele mai multe dispozitive iOS nu poti Obțineți ransomware.Ransomware este instalat, de obicei, ca un profil de management neremovabil de pe Internet, lărgiți de la un computer infectat sau descărcat ca rezultat al jailbreaking dispozitivul dvs. iOS.
  • Imagine intitulată Detectarea ransomware pe iPhone sau iPad Pasul 3
    3. Aveți grijă la notificările push de la aplicații necunoscute. Dacă telefonul sau tableta dvs. este infectată, veți vedea o notificare dintr-o aplicație care necesită plata pentru a vă oferi înapoi datele sau securitatea dvs. Aceste pop-up-uri pot apărea din albastru sau pot apărea atunci când efectuați o acțiune specifică (cum ar fi apăsarea butonului de acasă).

    Cele mai multe mesaje de răscumpărare pe iPhone și iPad sunt înșelătorii și nu necesită acțiuni.Dacă primiți un mesaj în browserul dvs., informându-vă că iPhone-ul dvs. a fost dezactivat, nu plătiți ransom-în schimb, ștergeți toate datele browserului pentru a elimina mesajul.În mod similar, dacă primiți un SMS sau IMESSAGES informându-vă că datele dvs. au fost criptate, ștergeți mesajul și raportați-l ca junk la Apple sau 7726.

  • Imagine intitulată Detectarea ransomware pe iPhone sau iPad Pasul 4
    4. Căutați mesajul online. Ransomware Țineți datele dvs. pentru răscumpărare până când plătiți. Dacă nu plătiți, datele din telefon sau tabletă vor deveni criptate, făcându-l inaccesibil. Încercați să căutați mesajul pe care îl vedeți într-un motor de căutare, cum ar fi Google să afle dacă alte persoane au avut succes prin eliberarea datelor acestora.
  • Imagine intitulată Detectarea ransomware pe iPhone sau iPad Pasul 5
    5. Nu plătiți pentru a obține datele dvs. înapoi. Chiar dacă plătiți, nu există nici o garanție că ransomware-ul va fi eliminat. De fapt, poate să reactiveze doar. În schimb, găsiți o modalitate de a elimina ransomware-ul de pe iPhone sau iPad și să fiți prudenți în încercarea de ao împiedica în viitor.
  • Partea 2 din 3:
    Evitând ransomware
    1. Imagine intitulată Detectarea ransomware pe iPhone sau iPad Pasul 6
    1. Instalați numai aplicațiile din App Store. Acest lucru este deosebit de important dacă ați jailbroken iPhone-ul sau iPad-ul. Aplicațiile din App Store sunt revizuite și vizite, astfel încât acestea ar trebui să fie în siguranță în cea mai mare parte.
    • Ocazional, o aplicație necinstiți poate apărea pe magazinul de aplicații. Apple îi atrage de obicei destul de repede. Doar asigurați-vă că ați citit recenzii de aplicații și să rămâneți la aplicațiile pe care le-ați auzit.
  • Imagine intitulată Detect Ransomware pe iPhone sau iPad Pasul 7
    2. Înapoi pe iPhone sau iPad de multe ori. În acest fel, dacă telefonul sau tableta dvs. se infectează, puteți restabili imediat datele. Vedeți înapoi iphone-ul dvs. pentru a începe.
  • Imagine intitulată Detect Ransomware pe iPhone sau iPad Pasul 8
    3. Utilizați întotdeauna cea mai recentă versiune de iOS. Actualizările Apple includ, de obicei, remedierile la problemele de securitate care ar putea face iPhone-ul sau iPad vulnerabil la malware (inclusiv ransomware). Vedea Actualizați iOS Pentru a afla cum să obțineți cea mai recentă versiune a sistemului.
  • Imagine intitulată Detectarea ransomware pe iPhone sau iPad Pasul 9
    4. Nu împărțiți niciodată informații personale prin e-mail sau mesaj text. Dacă primiți o cerere pentru acest tip de informații, ștergeți-l imediat. Răspunsul cu informații vă poate deschide până la atac.
  • Imagine intitulată Detect Ransomware pe iPhone sau iPad Pasul 10
    5. Evitați salvarea parolelor. Dacă salvați informațiile dvs. de conectare în Safari, nu trebuie să introduceți parole tot timpul, vă lăsați datele deschise la software-ul necinstit. Ransomware pe telefon sau tabletă poate să acceseze aceste parole. Vedea Ștergeți parolele salvate de la Safari pe un iPhone Pentru a vă strânge securitatea parolei.
  • Partea 3 din 3:
    Eliminarea ransomware
    1. Imagine intitulată Detectarea ransomware pe iPhone sau iPad Pasul 11
    1. Încercați să eliminați profilurile de management.Mergi la Setari > General > Profiluri și gestionarea dispozitivului, apoi apăsați pe profilul de gestionare pentru a elimina.Apăsați pe "Eliminați profilul" În partea de jos a ecranului, introduceți codul de acces.
    • Unele profiluri nu pot fi eliminate, caz în care va trebui să reinstalați iOS.
  • Imagine intitulată Detectarea ransomware pe iPhone sau iPad Pasul 12
    2. Copiați-vă dispozitivul.Cu excepția cazului în care sunteți jailbroken sau într-o versiune depășită a iOS, cea mai raromware poate face este să vă ascundeți aplicațiile sau setările de control pe dispozitiv, să nu criptați datele.Veți putea restabili dispozitivul de la Backup după ce ați terminat totul.
  • Imagine intitulată Detectarea ransomware pe iPhone sau iPad Pasul 13
    3. Porniți dispozitivul dvs.Este posibil să fie Resetați-l greu.
  • Imagine intitulată Detectarea ransomware pe iPhone sau iPad Pasul 14
    4. Conectați iPhone-ul la computer.Asigurați-vă că este alimentat.
  • Imagine intitulată Detectarea ransomware pe iPhone sau iPad Pasul 15
    5. Introduceți modul DFU.Pentru a face acest lucru, urmați aceste instrucțiuni:
  • iPhone 6 și mai devreme / iPad înainte de 2018: Țineți apăsat butonul de alimentare timp de cinci secunde.Țineți butoanele acasă și de alimentare timp de zece secunde.Eliberați butonul de alimentare, continuați să țineți apăsat butonul de pornire până când dispozitivul este recunoscut de iTunes.
  • iPhone 7: Țineți apăsat butonul de alimentare timp de cinci secunde.Țineți butoanele de volum și butoanele de alimentare timp de zece secunde.Eliberați butonul de alimentare, continuați să țineți apăsat butonul de reducere a volumului până când dispozitivul este recunoscut de iTunes.
  • iPhone 8 / iPad 2018 și mai târziu: Apăsați butonul Volume Up, apoi butonul de volum în jos, apoi butonul de alimentare timp de cinci secunde.Țineți butoanele de volum și butoanele de alimentare timp de zece secunde.Eliberați butonul de alimentare, continuați să țineți apăsat butonul de reducere a volumului până când dispozitivul este recunoscut de iTunes.
  • Imagine intitulată Detectarea ransomware pe iPhone sau iPad Pasul 16
    6. Alege "Restaurați [dispozitivul]..."Acest lucru va reinstala iOS pe telefonul dvs.
  • Imagine intitulată Detectarea ransomware pe iPhone sau iPad Pasul 17
    7. Restabiliți de la o copie de rezervă iCloud sau iTunes când ați terminat.Datele dvs. ar trebui să fie intacte.Notă, totuși, va trebui să reinstalați orice aplicații care nu sunt disponibile pe magazinul de aplicații din sursele lor respective.
  • Avertizări

    Nu plătiți răscumpărarea. Nu există nici o garanție că acest lucru va elimina de fapt ransomware-ul și este ilegal în unele țări. De asemenea, încurajează hackerii să continue să facă mai multe ransomware.
  • Aveți întotdeauna o parolă de identificare Apple securizată.Mulți hackeri vor încerca să blocheze dispozitivul cu găsirea dispozitivului meu pentru a vă plăti.Dacă nu aveți o parolă Apple Apple, hackerii pot seta un cod de trecere pe iPhone, să blocheze Mac-ul dvs. sau să ștergeți în întregime dispozitivul, chiar dacă aveți Autentificare cu două factori activată.Dacă se întâmplă oricare dintre acestea, nu veți putea primi datele înapoi.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar