Cum se editează un fișier dat

Fișiere care se termină cu .Extensia DAT sunt fișiere de date create de aplicații de pe computer. Fișierele DAT pot conține orice tip de conținut, cum ar fi textul simplu, datele jocului sau datele la nivel de utilizator. Dacă conținutul fișierului DAT este text simplu, puteți să-l deschideți și să îl editați într-un editor de text, cum ar fi Notepad sau Textedit. Dacă fișierul DAT conține caractere speciale, cum ar fi cele asociate cu Minecraft, va trebui să utilizați un editor special. Thiste parere cum să utilizați un editor de text sau nbtexplorer pentru a modifica conținutul unui fișier DAT.

Pași

Metoda 1 din 2:
Utilizarea unui editor de text
  1. Imagine intitulată Editați un fișier DAT Pasul 1
1. Faceți clic dreapta pe fișierul DAT și selectați Deschis cu. Dacă mouse-ul nu are butonul drept al mouse-ului, țineți apăsată Ctrl Cheie pe măsură ce faceți clic pe.
  • Imagine intitulată Editați un fișier DAT Pasul 2
    2. Selectați Notepad (Windows) sau Textedit (Mac). Aceasta deschide fișierul pentru editare în editorul dvs. de text.
  • Imagine intitulată Editați un fișier DAT Pasul 3
    3. Revizuiți și editați fișierul. Dacă fișierul conține text simplu, de obicei, veți putea spune ce aplicație a fost utilizată pentru ao face. Uneori, chiar dacă este umplut cu caractere necitite, un fișier DAT va include un text care oferă indicii cu privire la ce tip de fișier este.
  • Dacă vedeți un nume de aplicație în fișierul DAT, este posibil să puteți utiliza această aplicație pentru a deschide fișierul. Închideți Notepad sau Textedit fără a face modificări, apoi faceți clic dreapta pe fișierul DAT din nou, selectați Deschis cu, și alegeți aplicația.
  • Dacă vedeți ceva "video" În fișierul DAT, este posibil să puteți deschide DAT cu un player video cum ar fi VLC Media Player.
  • Dacă utilizați Notepad sau Textedit pentru a edita un fișier dat cu caractere necitite și apoi salvați-l, acesta va rupe fișierul dat, făcându-l inutilizabil chiar dacă l-ați deschis în programul corect.
  • Imagine intitulată Editați un fișier DAT Pasul 4
    4. Salvați modificările dvs. Dacă editați fișierul DAT în editorul dvs. de text, puteți salva modificările făcând clic pe Fişier Meniu și selectare Salvați.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind Nbtexplorer
    1. Imagine intitulată Editați un fișier DAT Pasul 5
    1. Instalați Nbtexplorer. Nbtexplorer este o aplicație gratuită care vă permite să editați conținutul unor fișiere DAT care nu pot fi editate cu editori de text. Aceasta include fișierele minecraft care se termină cu .Extensie de fișier dat, cum ar fi nivelul.dat, servere.dat, și (Playername).dat.
  • Imagine intitulată Editați un fișier DAT Pasul 6
    2. Închideți aplicația asociată cu fișierul DAT. Dacă știți ce aplicație de pe computerul dvs. utilizează acest fișier dat, va trebui să închideți aplicația înainte de a putea edita fișierul DAT. De exemplu, dacă doriți să editați un fișier MINECRAFT DAT, închideți acum Minecraft.
  • Deschis NBTEDITOR. Este în meniul Start de pe PC sau în folderul Aplicații de pe un Mac.
  • Imagine intitulată Editați un fișier DAT Pasul 7
    3. Faceți clic pe meniul Fișier și selectați Deschis. Meniul de fișiere se află în colțul din stânga sus al Nbtexplorer pe un PC și în bara de meniu din partea de sus a ecranului pe un Mac.
  • Imagine intitulată Editați un fișier DAT Pasul 8
    4. Selectați fișierul DAT și faceți clic pe Deschis. Aceasta deschide fișierul dat pentru editare.
  • Check out acest site pentru a găsi locațiile fișierelor MINECRAFT DAT, precum și editările utile pe care le puteți face la acele fișiere:https: // minecraft.Gamepedia.com / java_edition_level_format
  • Dacă fișierul poate fi vizualizat și gestionat în NBTEDITOR, ar trebui să vedeți o listă de foldere și / sau valori.
  • Imagine intitulată Editați un fișier DAT Pasul 9
    5. Editați valorile după cum este necesar. În primul rând, nu puteți utiliza NBTEDITOR pentru a edita fișierul ca și cum ați fi un fișier text. În schimb, puteți selecta valori și modificați numerele sau textul asociat acestora pentru a crea rezultate diferite în aplicația care utilizează fișierul. Pentru a edita o valoare, faceți dublu clic pe acesta, înlocuiți numărul cu cel pe care doriți să îl introduceți, apoi faceți clic pe O.K.
  • Imagine intitulată Editați un fișier DAT Pasul 10
    6. Faceți clic pe meniul Fișier și selectați Salvați Pentru a vă salva modificările. Acest lucru vă salvează modificările în fișierul dat. Data viitoare când deschideți aplicația care utilizează acel fișier, acesta va reflecta modificările dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar