Cum se creează o funcție definită de utilizator în microsoft excel

Microsoft Excel are multe funcții încorporate, cum ar fi suma, vlookup și stânga. Pe măsură ce începeți să utilizați Excel pentru sarcini mai complicate, puteți găsi că aveți nevoie de o funcție care nu există. Aici vin funcții personalizate! Thiste parere Cum să creați propriile funcții în Microsoft Excel.

Pași

  1. Imagine intitulată 259250 1
1. Deschideți un registru de lucru Excel. Faceți dublu clic pe cartea de lucru în care doriți să utilizați funcția definită personalizată pentru ao deschide în Excel.
  • Imagine intitulată 259250 2
    2. presa Alt+F11 (Windows) sau FN+ ⌥ Opt+F11 (Mac). Aceasta deschide editorul de bază Visual.
  • Imagine intitulată 259250 3
    3. Faceți clic pe meniul Inserare și selectați Modul nou. Aceasta deschide o fereastră a modulului în panoul din dreapta al editorului.
  • Puteți crea funcția definită de utilizator în foaia de lucru, fără a adăuga un mod nou, dar care vă va face să nu puteți utiliza funcția din alte foi de lucru ale aceluiași registru de lucru.
  • Imagine intitulată 259250 4
    4. Creați antetul funcției dvs. Prima linie este locul în care veți numi funcția și definiți intervalul nostru. A inlocui "Numele de funcționare" Cu numele pe care doriți să-l atribuiți funcția personalizată. Funcția poate avea cât mai mulți parametri după cum doriți, iar tipurile lor pot fi oricare dintre datele de bază ale Excel sau tipurile de obiecte ca gama:
    Funcția de funcționareName (param1 ca tip1, param2 ca tip2) ca tip de returnare

  • Vă puteți gândi la parametrii ca "Operands" Funcția dvs. va acționa asupra. De exemplu, atunci când utilizați păcatul (45) pentru a calcula sinusul de 45 de grade, 45 vor fi luate ca parametru. Apoi codul funcției dvs. va folosi această valoare pentru a calcula altceva și pentru a prezenta rezultatul.
  • Imagine intitulată 259250 5
    5. Adăugați codul funcției. Asigurați-vă că utilizați valorile furnizate de parametri, atribuiți rezultatul la numele funcției și închideți funcția cu "Funcția finală." Învățarea de a programa în VBA sau în orice altă limbă poate dura ceva timp și un tutorial detaliat. Cu toate acestea, funcțiile au de obicei blocuri de coduri mici și folosesc foarte puține caracteristici ale limbii. Unele elemente utile sunt:
  • Dacă bloc, care vă permite să executați o parte a codului numai dacă este îndeplinită o condiție. Observați elementele dintr-un Dacă Bloc de cod: Dacă starea, atunci codul de altă cod se termină dacă. Altfel Cuvântul cheie împreună cu a doua parte a codului sunt opționale:
    Rezultatul cursului funcției (gradul ca număr întreg) ca grad de știre >= 5 apoiCourReresult = "Aprobat"Altcinercourseresult = "Respins"END Funcția IFEND
  • Do bloc, care execută o parte a codului In timp ce sau Pana cand O condiție este îndeplinită. În codul de mai jos, observați elementele Faceți o buclă de cod în timp ce / până la condiție. Observați, de asemenea, a doua linie în care este declarată o variabilă. Puteți adăuga variabile la codul dvs., astfel încât să le puteți folosi mai târziu. Variabilele acționează ca valori temporare în interiorul codului. În cele din urmă, observați declarația funcției ca boolean, care este un datator care permite numai valorilor adevărate și false. Această metodă de determinare dacă un număr este primă nu este de departe cea mai optimă, dar am lăsat-o astfel de a face codul mai ușor de citit.
    Funcție isprime (valoarea ca număr întreg) ca booleandim i ca Integeri = 22prime = Truedo Value / I = Int (valoare / i) ThenteSprime = Falseenend IFI = I + 1LOOP în timp ce eu < Valoare și isprime = funcție adevărată
  • Pentru Blocul execută o parte a codului un număr specificat de ori. În acest exemplu următor, veți vedea elementele Pentru variabila = limita inferioară la codul limită superior următor. Veți vedea, de asemenea, adăugarea adăugată Altfel element în Dacă Declarație, care vă permite să adăugați mai multe opțiuni la codul care urmează să fie executat. În plus, declarația funcției și rezultatul variabili ca Lung. Lung Datatype permite valorilor mult mai mari decât Întreg:
    Funcția Funcției Publice Factorial (valoarea ca întreg) ca rezultat Longdim ca Longdim i ca valoare INTEGESIF = 0 HEVERESULT = 1ELSEF Value = 1 ApoiResult = 1ELSERESULT = 1 pentru i = 1 la valorosult = rezultat * inexperimental IFFactorial = Rezultatul funcției
  • Imagine intitulată 259250 6
    6. Închideți editorul de bază vizual. Odată ce ați creat funcția dvs., închideți fereastra pentru a reveni la registrul dvs. de lucru. Acum puteți începe să utilizați funcția definită de utilizator.
  • Imagine intitulată 259250 7
    7. Introduceți funcția dvs. În primul rând, faceți clic pe celula în care doriți să introduceți funcția. Apoi, faceți clic pe bara de funcții din partea de sus a Excel (cel cu FX la stânga) și tip = Numele de funcționare (), înlocuind Numele de funcționare Cu numele i-ați atribuit funcția personalizată.
  • De asemenea, puteți găsi formula definită de utilizator în "Definiția utilizatorului" Categorie în Introduceți formula Wizard - Doar faceți clic pe FX Pentru a trage uscătul.
  • Imagine intitulată 259250 8
    8. Introduceți parametrii în paranteze. De exemplu, = Numbertoletters (A4). Parametrii pot fi de trei tipuri:
  • Valori constante tipărite direct în formula celulară. Șirurile trebuie să fie cotate în acest caz.
  • Referințe de celule ca B6 sau referințe A1: C3. Parametrul trebuie să fie din Gamă Datatype.
  • Alte funcții imbricate în interiorul funcției dvs. Funcția dvs. poate fi, de asemenea, imbricată în alte funcții. Exemplu: = Factorial (max (D6: D8)).
  • Imagine intitulată 259250 9
    9. presa ↵ Introduceți sau ⏎ reveniți pentru a rula funcția. Rezultatele vor fi afișate în celula selectată.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Utilizați un nume care nu este deja definit ca un nume de funcții în Excel sau veți ajunge să utilizați doar una dintre funcții.
  • Ori de câte ori scrieți un cod de cod în interiorul unei structuri de control, cum ar fi, pentru că, pentru, etc. Asigurați-vă că identificați blocul de cod utilizând câteva spații goale sau tasta tab. Care va face ca codul dvs. să fie mai ușor de înțeles și veți găsi mult mai ușor să observați erori și să faceți îmbunătățiri.
  • Dacă nu știți cum să scrieți codul pentru o funcție, consultați Cum de a scrie un macro simplu în Microsoft Excel.
  • Este posibil ca o funcție să nu solicite toți parametrii să calculeze un rezultat. În acest caz, puteți utiliza cuvântul cheie Opțional Înainte de numele parametrului din antetul funcției. Poți să folosești IsMissing (parametr_name) în interiorul codului pentru a determina dacă parametrul a fost atribuit o valoare sau nu.
  • Excel are multe funcții construite și cele mai multe calcule se pot face prin utilizarea lor fie independent, fie în combinație. Asigurați-vă că treceți prin lista de funcții disponibile înainte de a începe codarea propriei dvs. Execuția poate fi mai rapidă dacă utilizați funcțiile încorporate.
  • Avertizări

    Funcțiile utilizate în acest articol sunt, în nici un caz, cel mai bun mod de a rezolva problemele aferente. Acestea au fost folosite aici doar pentru a explica utilizarea structurilor de control ale limbii.
  • VBA, ca orice altă limbă, are mai multe alte structuri de control, dacă și pentru. Acestea au fost explicate aici doar pentru a clarifica ce fel de lucruri se pot face în interiorul codului sursă funcțională. Există multe tutoriale online disponibile unde puteți învăța VBA.
  • Datorită măsurilor de securitate, unii oameni pot dezactiva macrocomenzile. Asigurați-vă că l-ați lăsat pe colegii dvs. să cunoască cartea pe care îi trimiteți are macrocomenzi și că ei pot avea încredere că nu vor daune computerele lor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar